ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

11 Ιουνίου 2015
Δελτίο Τύπου
"Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του"

Είμαστε ,άλλη μια φορά, στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης για το πέπλο μυστηρίου και αδιαφάνειας που καλύπτει  :
Α. Την  πρωτοβουλία ίδρυσης Εμπορικού Συλλόγου στο Δήμο μας, διότι έγιναν εν κρυπτώ από το δημοτικό συμβούλιο και τις δημοτικές παρατάξεις τρεις τουλάχιστον συγκεντρώσεις ( Δεκέμβριος 2014- Ιούνιος 2015 ) με άτομα επιλογής Δημάρχου και χωρίς να γίνει ενημέρωση σ όλον τον εμπορικό κόσμο του Δήμου .Είναι τυχαίο ότι συμμετέχουν στελέχη της δημοτικής αρχής στην προσωρινή διοίκηση ; Ως Δημοτική Παράταξη είχαμε προ ετών ζητήσει τη δημιουργία ενός Εμπορικού Συλλόγου με πρωτοβουλία των ίδιων των καταστηματαρχών ,ώστε να είναι ανεξάρτητος και διεκδικητικός και επίσης μεταξύ πολλών άλλων προτάσεων ,που τις αγνόησε σχεδόν όλες η Δημοτική αρχή, την διενέργεια ενός διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, με στόχο τον εντοπισμό των προβλημάτων και την κατάθεση προτάσεων για την επίλυση τους .Η διοίκηση του Δήμου ενεργώντας μόνο προς το πολιτικό της συμφέρον οργάνωσε κρυφά αυτές τις συσκέψεις ,επιλέγοντας καλεσμένους, με προφανή σκοπό να καρπωθεί τη δημιουργία ενός συλλόγου ,αλλά από την άλλη να είναι του <<γούστου>> της ώστε να μην είναι μαχητικός και διεκδικητικός . Λυπούμαστε όμως και για τον πρόεδρο της επιτροπής αγοράς του Δήμου Κο Σουσλόγλου ο οποίος μας είπε μεν στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έκανε 2-3 συσκέψεις με τα μέλη της επιτροπής , δεν μας είπε δε γιατί αγνόησε και δεν προσκάλεσε τα μέλη της παράταξης μας σ αυτές .
2.   Την προκήρυξη θέσης  συμπαραστάτη του Δημότη  , διότι  κατά σκανδαλώδη τρόπο επιχειρεί για δεύτερη φορά να επιβάλλει τη δική του επιλογή για τη θέση αυτή ώστε να έχουμε συμπαραστάτη του Δημάρχου και όχι του Δημότη. Την πρώτη φορά ,χωρίς να αντιληφθεί κανείς το παραμικρό ,με συνοπτικές διαδικασίες προέκυψε ένας υποψήφιος για αυτήν την θέση ,που αν έκανε δημόσια ανοιχτή προκήρυξη θα είχαμε δεκάδες !Ένας υποψήφιος που ,ω τι θαύμα, ήταν πρώην στέλεχος της παράταξης του !!! Τότε όμως ,ευτυχώς, λόγω των 22 ψήφων που απαιτούνταν δεν μπόρεσε να περάσει την επιλογή του αυτή, αφού όλη η τότε αντιπολίτευση την καταψήφισε .Τώρα την Τετάρτη10/6 αναρτά την προκήρυξη στο site του Δήμου , χωρίς να την δημοσιοποιήσει με πολλούς τρόπους, όπως θα μπορούσε, και ζητά μέχρι την Δευτέρα 15/6 και ως την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου να κατατεθούν οι υποψηφιότητες! Η προκήρυξη αυτή , παγκόσμια πρωτοτυπία , δεν ζητά κανένα προσόν και κανένα βιογραφικό !!!Το πιο τραγικό είναι ότι την ίδια ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθούμε να αποφασίσουμε , χωρίς να έχουμε δώσει ικανό χρόνο στους ενδιαφερόμενους , χωρίς να ζητήσουμε συγκεκριμένα προσόντα, χωρίς να έχουμε μελετήσει κανένα βιογραφικό .ΝΤΡΟΠΗ ! μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει για όλες αυτές τις μεθοδεύσεις  παλαιών εποχών και ηθών . Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν , δυστυχώς κάποια μυαλά είναι κολλημένα σε άλλες εποχές .
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ να αντιδράσουνε μαζί μας, ώστε να μην περάσουνε τα ιδιοτελή πολιτικά σχέδια του Δημάρχου !

                                                                  Ο Επικεφαλής 
                                               Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 
                                                              Γιώργος Κυριλλίδης