ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θα ξυπνήσει η διοίκηση του Δήμου από τον λήθαργο;

Κωμικοτραγικές και συνάμα επικίνδυνες καταστάσεις διαδραματίζονται στο σχολικό συγκρότημα της οδού Πλαστήρα στους Αμπελοκήπους !Εκεί βρίσκονται 4 σχολεία :το 1 και 2 γυμνάσιο το 2ο Λύκειο και το ΕΠΑΛ συνολικά δε φοιτούν 1.050 περίπου παιδιά .
Τα προβλήματα δεν λείπουν και εδώ  .Τα μικρά παιδιά των γυμνασίων χρησιμοποιούν τον ίδιο αύλειο  χώρο με τα μεγάλα του Λυκείου και του ΕΠΑΛ με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ υπάρχουν κ κοινές τουαλέτες του 1ου γυμνασίου με το  ΕΠΑΛ !!!
Αυτά είναι το λιγότερο όμως σε σχέση μ αυτό που αντικρίσαμε επισκεπτόμενοι , ως Δημοτική Παράταξη , το συγκεκριμένο συγκρότημα .Η εξωτερική πόρτα όλες τις ώρες είναι ορθάνοιχτη , φύλακας τις πρωινές ώρες δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα όποιος θέλει και ότι ώρα θέλει να μπαινοβγαίνει όχι μόνο στην αυλή του σχολείου αλλά και εντός των σχολείων !
Ακούσαμε σοβαρές καταγγελίες από γονείς και διευθυντές και είναι θέμα χρόνου κατά την εκτίμηση μας να γίνει μεγαλύτερο κακό !
Το θέμα το έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο  ο επικεφαλής μας Γ.Κυριλλίδης και ο Δήμαρχος στην απάντηση του άφησε αιχμές εναντίον των καθηγητών ,αναφέροντας ότι αυτοί έχουν υποχρέωση να φυλάνε κατά τα διαλείμματα την είσοδο του σχολείου .Ξέχασε όμως να πει τι γίνεται τις άλλες ώρες των μαθημάτων (βλέπετε χαρακτηριστικά τις φωτό) .Υπεραμύνθηκε της επιλογής του να βάλει τον έναν φύλακα μεσημεριανές ώρες κάτι που για μας είναι παντελώς άστοχο ,αφού το πρόβλημα υπάρχει τόσο τις πρωινές ώρες που υπάρχουν παιδιά , όσο και τις πολύ βραδυνές , όπου πολλοί πηδούν από τα κάγκελα και εισέρχονται  παράνομα εντός του σχολείου προκαλώντας ζημιές !
Ζητούμε από τη διοίκηση του Δήμου και από τον Δήμαρχο προσωπικά να πάρει μέτρα .Δεν μπορεί οι άστοχες κρίσεις του και η αδράνεια του να οδηγούν τα παιδιά μας σε άμεσο κίνδυνο.Προτείνουμε 1.Να μπει φύλακας τις βραδυνές ώρες 2.Να τοποθετηθεί κυλιόμενη πόρτα ,ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού  ο διευθυντής να μπορεί να την ανοίξει,,καθώς αν τώρα την κλείνουν ,θα πρέπει αυτός να εκτελεί χρέη θυρωρού πηγαίνοντας συνεχώς στην είσοδο για να ανοίξει !
Μέχρι να πάρει αυτά τα μέτρα και ότι άλλο χρειαστεί σύμφωνα με τους διευθυντές και τους γονείς , τον καθιστούμε υπεύθυνο για ότι συμβεί .