Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

¨Πολίτες - Πρωταγωνιστές¨ του Παύλου Μελά: Η πρόταση για τους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας


 Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησαν οι "Πολίτες - Πρωταγωνιστές" του Παύλου Μελά με θέμα "Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας: Μπορούμε να τους εμποδίσουμε;", όπου έγινε ανάλυση της πρότασης και ο τρόπος με τον μπορεί να υλοποιηθεί.
Πλήθος πολιτών προσήλθε την Κυριακή στις 11 το πρωί, για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, για ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί πάρα πολλές οικογένειες και να ακούσει πως σε αυτό μπορεί ενδεχομένως να συνδράμει και ο κάθε δήμος προς τους δημότες του που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.
Την εκδήλωση συντόνισε η γνωστή δημοσιογράφος κ.  Δώρα Αυγέρη.
 Εκτός από τον κ. Παπαδόπουλο, στο ¨πάνελ¨ παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν με αναλύσεις ο κ. Γ. Αβραμίδης, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  και ο κ. Γ. Κυριλλίδης, δικηγόρος και υποψήφιος Δήμαρχος του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης με την παράταξη ¨ Πολίτες σε Δράση¨ .

Ο κ. Παπαδόπουλος σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο avatonpress.gr,δήλωσε :

¨ Η αναλυτική παρουσίαση της πρότασής μας, περιλαμβάνει ενέργειες που μπορούν να ξεκινήσουν από τον κάθε δήμο, ο οποίος θέλει να προστατέψει τους δημότες του:
Α) Πρωτοβουλία για την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία θα προβλέπει, ότι σε περίπτωση που οποιαδήποτε Τράπεζα τολμήσει να προχωρήσει στην διενέργεια πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, εντός των ορίων του Δήμου, ο Δήμος θα πάψει κάθε συνεργασία μαζί της, θα ενημερώσει με όλους τους πρόσφορους τρόπους τους δημότες του και θα τους καλέσει «να συμπαρασταθούν στην εν λόγω Τράπεζα» και τέλος θα κηρύξει την εν λόγω Τράπεζα, persona non grata, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Β) Η εν λόγω απόφαση θα κοινοποιηθεί σε όλες τις Τράπεζες που εδρεύουν στον Δήμο, σε όλα τα Μ.Μ.Ε., ενώ συγχρόνως θα υποβληθεί αίτημα τόσο προς την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στην ΚΕΔΕ, να πάρουν σχετικές αποφάσεις. ¨


Δείτε παρακάτω φώτο και βίντεο από την εκδήλωση:




και τα video:
κ. Παπαδόπουλος νο1


κ. Παπαδόπουλος νο2


κ. Αβραμίδης


κ. Κυριλλίδης


Πηγή : avatonpress.gr