ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-MENEMENHΣ



Την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Κατοίκων των Αμπελοκήπων, επρόκειτο να οργανωθεί αγορά αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δυστυχώς, όμως, δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν και δεν επέτρεψαν τη διάθεση των προϊόντων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ήταν ΑΦΑΝΤΟΣ κατά τη διάρκεια των γεγονότων, κάτι που ενοχοποιεί τον ίδιο σε σχέση με την εμπλοκή του ή όχι στη ματαίωση της αγοράς, παρόλο που στο παρελθόν είχε διοργανώσει παρόμοιες αγορές.
Από τη μία, συνέβαλε διά της απουσίας του στη ματαίωση της αγοράς χωρίς μεσάζοντες, που επρόκειτο να οργανωθεί από κατοίκους της περιοχής, και από την άλλη, διοργανώνει ο ίδιος σε λίγες μέρες νέα αγορά.
Τα ερωτήματα, λοιπόν, είναι προφανή:
1.Διεκδικεί το μονοπώλιο στη διοργάνωση τέτοιων αγορών;
2.Γιατί απαγορεύεται η διενέργεια τέτοιων αγορών από κατοίκους, ενώ επιτρέπεται από το τον ίδιο;
3.Γιατί επέλεξε την προεκλογική περίοδο για τη διενέργεια τέτοιας αγοράς;
4.Γιατί καλεί τους πολίτες να δηλώσουν τα στοιχεία τους, ενώ κατά τη διενέργεια άλλων αγορών δεν υπάρχει αυτή η τακτική;

Η πολιτική σκοπιμότητα, λοιπόν, είναι προφανής.
Εμείς, ως ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, είμαστε υπέρ της διενέργειας τέτοιων αγορών από οποιοδήποτε φορέα μπορεί να τις διοργανώσει, πάντα βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη και τη συνεργασία του σωματείου παραγωγών λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης.