Δελτία Τύπου14 Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ


Μπροστά σε πλήθος κόσμου, παρά τη βροχή, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες η προεκλογική συζήτηση του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων – Μενεμένης “Πολίτες σε Δράση”, Γιώργου Κυριλλίδη, στον προαύλιο χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Νεκταρίου.
Στη συζήτηση ο Γιώργος Κυριλλίδης περιέγραψε παραστατικά την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η περιοχή, τονίζοντας την αδιαφορία  της Δημοτικής Αρχής, και κυρίως την έλλειψη προτάσεων στο πρόγραμμά της για την επόμενη θητεία.
Απαρίθμησε τις δράσεις της παράταξης  και τόνισε την ολιγωρία  που επέδειξε η Δημοτική Αρχή στα σχετικά θέματα.
Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στους πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν τα παράπονά τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως το πλαστικό γήπεδο που είναι γεμάτο από σύριγγες, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, τα αυξημένα ποσοστά αναλφαβητισμού μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, η ανεργία και η παντελής έλλειψη κοινωνικο-πολιτιστικών υποδομών.    
                                                                                                                         
Σε όλα τα θέματα που τέθηκαν ο Γ.Κυριλλίδης τοποθετήθηκε αναλυτικά και υποσχέθηκε ότι θα πράξει ό,τι καλύτερο μπορεί για την περιοχή, ενώ τόνισε ότι αν δεν ακουστεί η φωνή του πολίτη του Αγίου Νεκταρίου, θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Με εκτίμηση                                                                     
Tο Γραφείο Τύπου13 Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Αμπελοκήπων  –  Μενεμένης «Πολίτες σε δράση», Γιώργος Κυριλλίδης, επισκέφτηκε,την Τρίτη 13 Μαΐου 2014, την ΔΟΥ Αμπελοκήπων.
Στη  συνέχεια ο κύριος  Κυριλλίδης συνομίλησε με τους πολίτες και το προσωπικό της. 

Με εκτίμηση
Το Γραφείο Τύπου


12 Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ

Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση», Γιώργος Κυριλλίδης θα πραγματοποιήσει συζήτηση την Τρίτη 13/5/2014 και ώρα 19.00, στον προαύλιο χώρο του ΚΑΠΗ του Αγίου Νεκταρίου

Η παρούσα συγκέντρωση θα έχει έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από τις τυπικές ομιλίες που έχουμε συνηθίσει από πολιτικά πρόσωπα, διότι επιλέχθηκε να γίνει μια φιλική συζήτηση και όχι ομιλία. Αρχικά, θα αναφερθούν τα προβλήματα που εντοπίζονται, οι προτεινόμενες λύσεις και το σχέδιο για την περιοχή. Στη συνέχεια, ο λόγος θα δοθεί στους δημότες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν κι εκείνοι την άποψη και τις προτάσεις τους.

Η παρουσία σας στη συγκεκριμένη συζήτηση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θα χαρούμε να σας δούμε.

Με εκτίμηση
Το Γραφείο Τύπου

11 Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ   η περιοδεία στα στέκια της νεολαίας των Αμπελοκήπων του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Κυριλλίδη και ομάδας υποψηφίων της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, οι νέοι σε ηλικία υποψήφιοι, φορώντας μπλουζάκια της παράταξης, ξεχύθηκαν στους δρόμους και τα μαγαζιά των Αμπελοκήπων, συνομίλησαν με  καταστηματάρχες  και θαμώνες, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια. Παράλληλα, άκουσαν προσεκτικά και κατέγραψαν τα αιτήματά τους, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Με εκτίμηση
Το Γραφείο Τύπου

 
 10 Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗ 

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 9/5/2014, η προεκλογική ομιλία, του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση», Γιώργου Κυριλλίδη, έξω από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, στη Μενεμένη. 

Ο κ. Γιώργος Κυριλλίδης παρουσίασε αναλυτικά το έργο που οι «Πολίτες σε Δράση» έχουν επιτελέσει στην περιοχή και το πρόγραμμα της παράταξης για τα επόμενα πέντε χρόνια.  

Αναφέρθηκε, επίσης, στο υποτιθέμενο έργο της Δημοτικής αρχής και στην ασυνέπεια που έχει επιδείξει σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της, παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.
Η ομιλία ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης. 
Με εκτίμηση
Το Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση»,  Γιώργος Κυριλλίδης παρευρέθηκε την Πέμπτη 8/5/2014 σε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του αθλητικού συλλόγου Ελπίς Αμπελοκήπων, παρουσία υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού.

Οι παρευρισκόμενοι συνομίλησαν ανταλλάσσοντας απόψεις και συζητώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και για το γενικότερο κομμάτι του αθλητισμού και του πολιτισμού στο Δήμο μας.

Με εκτίμηση
Το Γραφείο Τύπου


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ 

Περιοδεία στην περιοχή του Βοσπόρου, στη Μενεμένη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 8/5/2014, με ομάδα υποψηφίων της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση», ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Κυριλλίδης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας συνομίλησε με κατοίκους, περαστικούς και καταστηματάρχες, ενημερώνοντάς τους για το σχέδιο της παράταξης, ακούγοντας παράλληλα και καταγράφοντας προσεκτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά ως δημότες.

 Με εκτίμηση
Το Γραφείο Τύπου

 

9 Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟ ΔΗΜΑΡΧΕ;

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Κυριλλίδης και κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση», σε περιοδεία τους την Τετάρτη 7/5/2014 στις γειτονιές του Δενδροποτάμου, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες των τεράστιων προβλημάτων που εντοπίζονται στην περιοχή.
Ένας αγανακτισμένος δημότης, μας οδηγεί βήμα προς βήμα στα προβλήματα και μας κάνει κοινωνούς της απελπιστικής κατάστασης που συναντά κανείς στο Δενδροπόταμο (οι φωτογραφίες που ακολουθούν, άλλωστε, το αποδεικνύουν).
 Λήμματα εκβάλλουν σε χείμαρρο, δίπλα από κατοικίες. Φρεάτια κεντρικών δρόμων, αλλά και μικρότερων, σε αρκετά σημεία είναι βουλωμένα, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται ύδατα κατά τις βροχερές ημέρες. Εικόνες εγκατάλειψης σε σπίτια και στο αθλητικό κέντρο, στο οποίο φυτρώνουν αγριόχορτα. Κάτοικοι εγκαταλείπουν τις οικείες τους λόγω της εγκληματικότητας. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το αστυνομικό μέγαρο (το κτίριο με τα πολλά παράθυρα, στο τέλος της οδού που φαίνεται στη φωτογραφία), οι κάτοικοι εξακολουθούν να τοποθετούν συρματοπλέγματα γύρω από τα σπίτια τους με σκοπό να προστατευθούν από τις επιδρομές των ληστών της περιοχής.
Για ποιο ακριβώς έργο μιλά, λοιπόν, συγκεκριμένα, ο δήμαρχος;

Με εκτίμηση
Το Γραφείο Τύπου

8 Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Περιοδεία στις εργατικές κατοικίες των Αμπελοκήπων, στο Δημοτικό Στάδιο, στο κλειστό γυμναστήριο και στις οδούς Πανταζοπούλου, Γευγελή και Καλλιβούλου πραγματοποίησε την Τετάρτη 7/5/2014, με ομάδα υποψηφίων της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση», ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Κυριλλίδης.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας συνομίλησε με περαστικούς, καταστηματάρχες, κατοίκους, γονείς και παιδιά, ανταλλάσσοντας χαιρετισμούς και συζητώντας για τα προβλήματα της περιοχής.

Με εκτίμηση,
Το Γραφείο Τύπου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗ


Αύριο, Παρασκευή 09/05/2014, ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης “Πολίτες σε Δράση”, Γιώργου Κυριλλίδη, ενώπιον του εκλογικού μας κέντρου στη Μενεμένη.
Διεύθυνση εκλογικού κέντρου Μενεμένης: Αγίας Παρασκευής 21 με Ν.Κυριακίδη.

Με εκτίμηση

Το Γραφείο Τύπου  

7 Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΄Β ΚΑΠΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες μπροστά σε πλήθος κόσμου η πρώτη προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων – Μενεμένης “Πολίτες σε Δράση”, Γιώργου Κυριλλίδη, στην πλατεία του Β ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων.
    Ο Γιώργος Κυριλλίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στις θέσεις και το πρόγραμμα των Πολιτών σε Δράση. Έκανε ειδική αναφορά στο έργο της παράταξης που εδώ και 2.5 χρόνια, επιτελείται προς όφελος των πολιτών του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.
    Από την παρούσα ομιλία δεν θα μπορούσε να λείψει μια αντιπαραβολή του έργου των Πολιτών σε Δράση με εκείνο του απερχόμενου Δημάρχου. Ο κ. Κυριλλίδης άσκησε δριμεία κριτική στη Δημοτική αρχή, παραθέτοντας στοιχεία που αμφισβητούν το υποτιθέμενο έργο της.
    Η ομιλία ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων – Μενεμένης “Πολίτες σε Δράση”.      
   
Με εκτίμηση                                                                     

Tο Γραφείο Τύπου

5 Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΄Β ΚΑΠΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τρίτη 6-5-2014 και ώρα 7μ.μ.θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης <<Πολίτες σε Δράση>> και υποψηφίου Δημάρχου Γ.Κυριλλίδη.
 Στο πλαίσιο της ομιλίας θα γίνει παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων.
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στη συγκέντρωση της παράταξής μας.

Με εκτίμηση                                                                                                                  

Tο Γραφείο Τύπου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Κυριλλίδης και κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση», πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα περιοδεία σε γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, περπάτησαν στους δρόμους και τα στενά των οδών 28ης Οκτωβρίου, Πλαστήρα, Παπαφλέσσα, καθώς και στις περιοχές Άγιος Παντελεήμονας, Σκεπάρνη και Μενεμένης.
O Γ. Κυριλλίδης και οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην περιοδεία, συνομίλησαν με τους κατοίκους, συζήτησαν για τα προβλήματα που εντοπίζονται και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν. Μίλησαν, επίσης, για το σχέδιο του συνδυασμού και τις επιδιώξεις του, ανταλλάσσοντας ευχές για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες από την περιοδεία.

Με εκτίμηση                                                                                                                  
Tο Γραφείο Τύπου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/5 η συζήτηση του υποψηφίου δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση», Γιώργου Κυριλλίδη, με τους κατοίκους στην περιοχή Καζαντζάκη, στο πάρκο μεταξύ των οδών Γ. Μουτάφη και Ι. Σιχλετίδη.
Η συγκεκριμένη ομιλία είχε έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από τις τυπικές ομιλίες που έχουμε συνηθίσει από πολιτικά πρόσωπα, και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων και ο ίδιος ο κ. Κυριλλίδης, «επιλέχθηκε να γίνει μια φιλική συζήτηση και όχι ομιλία». Στη συζήτηση έγινε λόγος για τα προβλήματα τα οποία εντοπίζονται και αναφέρθηκαν οι προτεινόμενες λύσεις από πλευράς του υποψηφίου καθώς και το σχέδιο για την περιοχή. Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στους δημότες, οι οποίοι κατέθεσαν την απόψή τους, μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την υπάρχουσα κατάσταση και τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν καθημερινά.
Μελανό σημείο της εκδήλωσης, όμως, αποτέλεσε η στοχευμένη προσπάθεια ορισμένων εκπροσώπων του συλλόγου ομογενών της περιοχής να δυναμιτίσουν το κλίμα και να διακόψουν βιαίως τη συζήτηση! Ο σύλλογος αυτός οποίος τείνει να εξυπηρετεί συμφέροντα, καθώς οι αφίσες που είναι αναρτημένες εκεί έχουν ως μοναδικό στόχο την προβολή συγκεκριμένων υποψηφίων.

Ασφαλώς, καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, η οποία δεν αποτελεί και τη μοναδική προσπάθεια να μας διακόψουν, καθώς έχει προηγηθεί και παλαιότερα παρόμοιο εγχείρημα, κατά την επίσκεψή μας στο αμαξοστάσιο του Δήμου και την ομιλία με εργαζομένους.

Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για το περιστατικό, το οποίο, βεβαίως, δεν  μας αποπροσανατολίζει, αλλά ενδυναμώνει τις προσπάθειές μας για την αλλαγή!

Με εκτίμηση                                                                                                                  
Tο Γραφείο Τύπου.


3 Μαΐου

Δελτίο Τύπου
Τα ονόματα των υποψηφίων της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης "Πολίτες Σε Δράση"


Φίλες και φίλοι,
Πιστεύουμε σε μια ανεξάρτητη, ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση με τον πολίτη ενεργό, να έχει άποψη, να συνομιλεί μαζί μας και να έχει λόγο στη λήψη αποφάσεων. Πιστεύουμε σ’ ένα δήμο σύγχρονο, ευρωπαϊκό, με κοινωνική ευαισθησία, οικολογική συνείδηση που να υλοποιεί καινοτόμες ιδέες.
Αυτό είναι το όραμα μας. Ελάτε να το μοιραστούμε!  
Τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού της ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» είναι τα εξής:

                                ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ : ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Εκλογική Περιφέρεια Αμπελοκήπων
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
2
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
ΓΚΙΑ(ΓΕΩΡΓΙΟΣ)
3
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
4
ΓΙΩΤΗ
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ(ΕΛΙΖΑ)
5
ΓΚΕΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ
6
ΔΑΔΗΣ
ΖΩΗΣ
7
ΔΑΣΚΑΛΑΡΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
8
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ
ΕΛΠΙΝΙΚΗ(ΝΙΚΗ)
9
ΖΩΝΑΡΕΛΗ-ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ(ΚΙΚΗ)
10
ΗΛΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
11
ΚΑΖΑΡΙΑΝ
ΑΡΤΕΜ(ΚΑΖΑ)
12
ΚΑΪΚΑΤΖΑΝΗ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ
13
ΚΑΝΕΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
14
ΚΑΡΑΚΛΙΔΟΥ
ΡΙΤΑ
15
ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
16
ΚΟΥΝΑΤΙΔΟΥ-ΒΑΛΤΑΚΗ
ΠΑΡΘΕΝΑ(ΝΕΝΑ)
17
ΚΟΥΤΖΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
18
ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΟΥ-ΚΑΡΑΜΠΙΔΟΥ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ(ΧΑΡΟΥΛΑ)
19
ΜΕΤΕΝΤΖΙΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ
20
ΜΠΑΚΑΛΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
21
ΠΑΜΠΟΡΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ(ΜΑΝΙΑΤΗΣ)
22
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
23
ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
24
ΠΑΥΛΑΚΟΥΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
25
ΠΕΤΡΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
26
ΡΑΛΛΙΔΗΣ
ΜΙΧΑΗΛ
27
ΡΩΣΣΙΔΟΥ
ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ(ΛΙΛΑ)
28
ΣΑΣΚΑΛΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ(ΑΚΗΣ)
29
ΣΕΡΕΤΗΣ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ
30
ΤΖΙΚΑ
ΕΥΔΟΚΙΑ
31
ΤΣΙΑΜΠΑΚΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ
32
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
33
ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΖΑΦΕΙΡΩ(ΡΟΥΛΑ)
34
ΧΑΤΖΗΒΑΝΟΥΔΗ
ΜΑΡΙΑ
35
ΧΑΤΖΗΒΛΑΣΙΟΥ
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ


Εκλογική Περιφέρεια Μενεμένης
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1
ΑΔΕΛΦΙΔΟΥ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
2
ΔΑΣΚΑΛΑΡΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4
ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5
ΛΑΪΝΑΚΟΥ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
6
ΛΕΜΟΝΙΔΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
7
ΜΠΟΥΚΛΑΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
8
ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ-ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ
ΑΝΕΤΤΑ
10
ΣΙΒΡΗ
ΔΡΟΣΟΥΛΑ
11
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ
12
ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ
13
ΤΖΟΥΜΠΕΛΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας
1
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ-ΠΟΤΣΟΝΙΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ
2
ΓΙΑΝΤΣΙΔΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
3
ΖΟΥΡΤΟΥΜΙΔΟΥ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ
ΣΕΒΑΣΤΗ(ΤΟΥΛΑ)
4
ΚΑΡΜΙΡΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
5
ΜΟΡΦΑΚΙΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ
6
ΜΠΙΡΤΣΙΟΥ
ΦΑΝΗ
7
ΜΠΟΥΖΑΛΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8
ΞΕΝΙΔΟΥ-ΤΖΗΜΑ
ΕΥΘΥΜΙΑ(ΕΦΗ)
9
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΣΠΑΣΙΑ(ΑΣΠΑ)
10
ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΕΛΕΝΗ

Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας
1
ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
2
ΓΚΕΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
3
ΔΟΥΑΛΕΤΑ
ΔΗΜΗΤΡΑ
4
ΚΑΤΣΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
5
ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6
ΝΤΟΒΛΙΑΤΙΔΟΥ
ΛΙΝΤΑ
7
ΣΙΤΑΡΙΔΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ
8
ΤΖΙΑΓΚΑΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ
9
ΤΣΑΚΙΡΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Με εκτίμηση
Το Γραφείο Τύπου
2 Μαϊου 

Δελτίο Τύπου
Επίσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης


Ο υποψήφιος δήμαρχος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε δράση» επισκέφτηκε, την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και συνομίλησε με τον Ταξίαρχο κ.Κωνσταντίνο Τζιμόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ.Κυριλλίδης ενημέρωσε τον κύριο Τζιμόπουλο για τα προβλήματα αστυνόμευσης και εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει ο Δήμος και τον συνεχάρη για το δύσκολο έργο που επιτελεί ειδικά στις μέρες μας, η Ελληνική Αστυνομία.Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τον κ.Κυριλλίδη για την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Μέγαρο, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον προεκλογικό του αγώνα.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος μαζί με κλιμάκιο υποψηφίων της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε δράση» περιηγήθηκε στους χώρους του Μεγάρου και συνομίλησε με το προσωπικό.

Με εκτίμηση
Το Γραφείο Τύπου
1 Μαϊου

 Δελτίο Τύπου - Πρωτομαγιά με τους «Πολίτες Σε Δράση»


Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες Σε Δράση», κ.Γιώργος Κυριλλίδης γιόρτασε την εργατική Πρωτομαγιά στο εκλογικό του κέντρο στη Μενεμένη (Αγ.Παρασκευής 21 και Ν.Κυριακίδη) με μέλη της παράταξης και πλήθος κόσμου.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο, πλαισιωμένο με ζωντανή μουσική, χορό, κέφι και τραγούδι. Μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα των κατοίκων οι οποίοι  συμπλήρωσαν με την παρουσία και τις ευχές τους το σκηνικό που δημιούργησαν με πολλή αγάπη και ζωντάνια οι υποψήφιοι.
Με εκτίμηση
Το Γραφείο Τύπου

30 Απριλίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Την Τρίτη 29/04/2014, με σημαντική παρουσία κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» στη Μενεμένη. Το Εκλογικό κέντρο βρίσκεται στην οδό Αγίας Παρασκευής 21 με Νίκου Κυριακίδη, Μενεμένη.
 
Ωράριο Λειτουργίας: 10:00 – 15:00 & 17:00 – 21:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6981 090 060.
e-mail: politessedrash2012@gmail.com.             


Με εκτίμηση                                                                                                                                  
Το Γραφείο Τύπου 29 Απριλίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - "Πράσσειν άλογα"


Έξω από το εκλογικό κέντρο του Δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, στην οδό Βενιζέλου 106, υπήρχε ένα καταπράσινο και υγιές δέντρο, το οποίο εμπόδιζε τη θέα του κέντρου. Ως Δήμαρχος με οικολογική συνείδηση που είναι ο Λάζαρος Κυρίζογλου, αποφάσισε τελικά να το κόψει, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι ήταν άρρωστο!

Ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι το δέντρο ήταν μεταξύ αυτών που, σύμφωνα με τη μελέτη του 2013 που διενήργησε το τμήμα Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου μας, έπρεπε να αντικατασταθούν λόγω ασθένειας. Σας συγχαίρουμε για τα ταχύτατα αντανακλαστικά που επιδείξατε και περίπου ένα χρόνο μετά τη μελέτη (Καλοκαίρι 2013 - Άνοιξη2014), αποφασίσατε να ξεριζώσετε με συνοπτικές διαδικασίες ένα υγιές δέντρο το οποίο κατά μια απίθανη συγκυρία ήταν και αυτό που σας “ενοχλούσε” στην προεκλογική περίοδο.  

Κ.Κυρίζογλου έχουμε κάθε καλή διάθεση να σας ακούσουμε  και να σας πιστέψουμε. Στη συγκεκριμένη υπόθεση όμως, πιστεύουμε ότι επιχειρείτε  να μας παραπλανήσετε, προβάλλοντας δικαιολογίες για να στηρίξετε τους ανυπόστατους ισχυρισμούς για δήθεν άρρωστο δέντρο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μας κατηγορείτε ότι στήσαμε ολόκληρη επιχείρηση εναντίον σας. Παντού, βλέπετε φαντάσματα που σας καταδιώκουν!


Γίνεται ένα δέντρο, φουντωτό και καταπράσινο, με κορμό του οποίου το χρώμα και η εμφάνιση πιστοποιούν ότι είναι υγιές, να πάσχει από σοβαρή ασθένεια(σαπίλες);

Εμείς πιστεύουμε ότι ένα άρρωστο δέντρο με κάποιον τρόπο θα φαινόταν αν όχι σε μας, τουλάχιστον σε κάποια έμπειρα μάτια ειδικών. Εμάς μπορείτε να μας κατηγορείτε ως ψεύτες κατά την προσφιλή τακτική σας, το θέμα όμως, είναι ότι υπάρχουν πειστήρια για το έγκλημά σας και αυτά δεν μπορείτε να τα αποκρύψετε.

Τα πειστήρια Δήμαρχε είναι οι φωτογραφίες που έχουμε και δεν είναι κατασκευασμένες, όπως μας κατηγόρησες.  
    
Εμείς ως παράταξη, καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες πρακτικές εκ μέρους του Δημάρχου και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα μας βρίσκει πάντα μπροστά του.

“Οι Πολίτες σε Δράση” θεωρούν ως προτεραιότητά τους να ενισχύσουν το πράσινο στο Δήμο Αμπελοκήπων -Μενεμένης και να υποστηρίξουν κάθε κίνηση των πολιτών που στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσα από έναν καθαρό και πράσινο Δήμο.

Με εκτίμηση                                                                                                                               
Το Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΜΕΝΕΜΕΝΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ (;)

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Κυριλλίδης και κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση», γίνονται αυτόπτες μάρτυρες ορισμένων εκ των προβλημάτων που εντοπίζονται στις γειτονιές της Μενεμένης.

Ένας αγανακτισμένος δημότης μας παίρνει από το χέρι (όπως θα δείτε και στη φωτογραφία) και μας οδηγεί σε προβλήματα που υπάρχουν στη δική του γειτονιά, τα οποία συνοψίζονται παρακάτω:

Το κομμάτι της οδού Αγγελάκη, στο ύψος της Δελφών είναι ένα σημείο αρκετά παραμελημένο, με πληθώρα προβλημάτων:

Οι κώνοι οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος όλης της οδού, για να εμποδίζουν το παρκάρισμα των αυτοκινήτων, ώστε να μη στενεύει ο δρόμος και δημιουργείται κυκλοφοριακό, στο παρόν σημείο είναι ανύπαρκτοι.

Επιπλέον, η οδός Αγγελάκη, στο ίδιο ακριβώς ύψος, καταλήγει σε αδιέξοδο. Ο λόγος; …ένα σπίτι εγκαταλελειμμένο ακριβώς στη μέση του δρόμου, το οποίο αναγκάζει τους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων να κάνουν παράκαμψη από κάποια άλλη οδό, ώστε να καταλήξουν στον προορισμό τους
.
Και τα προβλήματα δε σταματούν εδώ…


Τα φρεάτια κεντρικών δρόμων, αλλά και μικρότερων, σε αρκετά σημεία είναι βουλωμένα, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται ύδατα κατά τις βροχερές ημέρες. 

Τέλος, κάδοι είναι τοποθετημένοι σε δυσλειτουργικά σημεία, όπως για παράδειγμα στην είσοδο- έξοδο σχολικού συγκροτήματος.

Και αναρωτιόμαστε, αναλογιζόμενοι τα λόγια, που προ ολίγων ημερών ανέφερε ο σημερινός Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης… «κάνει έργο στη Μενεμένη ο Δήμαρχος». Κάνει;

Με εκτίμηση                                                                                                                  
Tο Γραφείο Τύπου.


28 Απριλίου

                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Περιοδεία στις γειτονιές της Μενεμένης πραγματοποίησε τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, με κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση», ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Κυριλλίδης.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας συνομίλησε με περαστικούς και καταστηματάρχες, ενημερώνοντάς τους για το σχέδιο της παράταξης σχετικά με την αναβάθμιση της περιοχής, ακούγοντας παράλληλα και καταγράφοντας προσεκτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά ως δημότες.      

Με εκτίμηση
Το Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» πρόκειται να πραγματοποιήσει τις ακόλουθες ομιλίες-συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και  ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014.Πρόγραμμα Ομιλιών-Συγκεντρώσεων
                        Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων

Το Εκλογικό κέντρο της Δημοτικής μας Παράταξης βρίσκεται στην οδό Ι. Χαλκίδη 33. 
α) Τρίτη 06/05/2014, 19.00 Πλατεία Β’ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων 28ης Οκτωβρίου με Ελευθερίας.
β) Παρασκευή 16/05/2014, 19.00 Πλατεία Επταλόφου.

                                    Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης
Το Εκλογικό κέντρο της Δημοτικής μας Παράταξης βρίσκεται στην οδό Αγίας Παρασκευής 21 με Νίκου Κυριακίδη.
α)Σάββατο 03/05/2014, 19.00 στην περιοχή Καζαντζάκη στο πάρκο μεταξύ των οδών Γ.Μητάφη και Ιωάννη Σιχλετίδη.
β)Παρασκευή 09/05/2014, 19.00 ενώπιον του εκλογικού μας κέντρου (πεζόδρομος Ν.Κυριακίδη με Αγ.Παρασκευής 21).
γ)Τρίτη 13/05/2014, 19.00 στον προαύλιο χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Νεκταρίου.      

Με εκτίμηση                                                                                                                            Το Γραφείο  Τύπου            
                                           
25 Απριλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τρίτη 29/04/2014, ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθούν  τα εγκαίνια  του Εκλογικού Κέντρου της Ανεξάρτητης  Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων – Μενεμένης  «Πολίτες σε Δράση», στην οδό Αγίας Παρασκευής 21 με Νίκου Κυριακίδη, Μενεμένη.

Με εκτίμηση                                                              Το Γραφείο Τύπου18 Απριλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

Στην τελετή του Μυστηρίου του Μεγάλου Ευχελαίου, που τελείται κάθε χρόνο τη Μεγάλη Τετάρτη στις εγκαταστάσεις του ΕΕΣΣΤΥ (εργοστασίου οχημάτων της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκε την 16η Απριλίου 2014, ο υποψήφιος δήμαρχος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση» του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Γ.Κυριλλίδης. Το Μυστήριο τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης - Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως του.  
Με εκτίμηση
Το Γραφείο Τύπου
 


   


Δελτίο Τύπου : Συνεχίζεται το κοινωνικό έργο της παράταξής μας

Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων στα συσσίτια των εκκλησιών, καθώς και σε δεκάδες άπορες οικογένειες του Δήμου μας. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε η διανομή ρουχισμού, καθώς και η διανομή πασχαλινών εδεσμάτων ενόψει της μεγάλης εορτής. 
Με εκτίμηση 
Το Γραφείο Τύπου 


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ BΑΓΙΟΥΛΗ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Τις περιοχές Βαγιούλη και την πλατεία Επταλόφου - Βενιζέλου επισκέφτηκε την εβδομάδα που πέρασε, με κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση», ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Κυριλλίδης. 
Mε εκτίμηση 
Το Γραφείο Τύπου


 
17 Απριλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΜΕΝΕΜΕΝΗ

Άνοιξε το εκλογικό μας κέντρο στη Μενεμένη, στην οδό Αγ.Παρασκευής 21 με Νίκου Κυριακίδη (πρώην ζαχαροπλαστείο Lido).
Ώρες λειτουργίας 9.30 – 2.30 & 5.30 – 9.30, τηλέφωνο επικοινωνίας 6981 090060.  
Με εκτίμηση

Το Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

 Πάσχα με άδειες τσέπες θα κάνουν οι συμβασιούχοι δάσκαλοι του Ωδείου και οι συμβασιούχοι γυμναστές του Δήμου μας. Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή για αναλγησία και αδιαφορία. Πώς θα ήταν άραγε Δήμαρχε να ήσασταν απλήρωτος επί πέντε μήνες, γιατί οι άνθρωποι αυτοί είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβριο. Καλούμε όλους τους υπεύθυνους για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αυτοί οι εργαζόμενοι, να επιλύσουν άμεσα το θέμα.
Με εκτίμηση
Το Γραφείο Τύπου

16 Απριλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΝΤΡΟΠΗ ! Συν 16 υποψηφίους (προαιρετικά) στα ψηφοδέλτια αποφάσισε ο Μιχελάκης και η παρέα του, οι εκλεκτοί δήμαρχοι. Ο λόγος προφανής: θέλει με το έτσι θέλω να αυξήσει τις πιθανότητες εκλογής των υπαρχόντων αρεστών στην κυβέρνηση δημάρχων, μεταξύ αυτών και του δικού μας. Η ΚΕΔΕ φυσικά κάνει την πάπια, όταν όμως ήταν να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, οι δηλώσεις και τα δελτία τύπου περίσσευαν. Ξέρουν όλοι αυτοί του συστήματος ότι οι μόνοι για προφανείς λόγους που θα μπορούσαν να βρούνε άλλους 16 συμβούλους λίγο πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων, είναι οι δήμαρχοι, γι’ αυτό και ένοχα όλοι τους σιωπούν. Το πραξικόπημα αυτό με το οποίο επιχειρείται η αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για τη Δημοκρατία και την αυτοδιοίκηση, ανάλογο εκείνου του 42 % του Παυλόπουλου του 2006. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη μέχρις εσχάτων κόντρα στο πολιτικό κατεστημένο και τους υπερασπιστές του. Με τις φωτογραφικές ρυθμίσεις, με τα ψιλά γράμματα, 12 τη νύχτα σε άσχετα νομοσχέδια, ΑΛΛΑΓΗ δεν έρχεται. Ο κόσμος έχει τον τελευταίο λόγο και απ' αυτόν περιμένουμε αυτούς να τους αποβάλλει και να μας δικαιώσει.

Με εκτίμηση                                                                                                                             Το Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ !Αρχίζει έγκαιρα ο ψεκασμός των κουνουπιών λέει ο Δήμος, και εμείς απ' τη μια δεχόμαστε τις φιλοφρονήσεις των κουνουπιών και απ' την άλλη με αυτά που λένε γελάμε. Εσύ Δήμαρχε δεν έλεγες τόσα χρόνια ότι ο τοπικός ψεκασμός είναι επικίνδυνος, γι’ αυτό δεν τον έκανες; Τόση κοροϊδία πια;
Με εκτίμηση                                                                                                                             Το Γραφείο Τύπου


14 Απριλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «Πολίτες σε δράση» του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης επισκέφτηκε, την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. και συνομίλησε με τον κ. Παναγιώτη Κακαφίκα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αγοράς, και τον κ. Κωνσταντίνο Κουρή, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά στα προβλήματα που απασχολούν την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, ενώ ακούστηκαν από τους διοικούντες έντονα παράπονα εις βάρος του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι ενώ ο Δήμος εισπράττει υψηλά τέλη, δεν παρέχει τις ανάλογες υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας, κάτι που δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία της Αγοράς.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «Πολίτες σε δράση» του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Γ.Κυριλλίδης, κατέγραψε τα παράπονα και τα προβλήματα που τους απασχολούν, και δεσμεύτηκε να πιέσει προς την κατεύθυνση επίλυσης όλων αυτών των θεμάτων. Παράλληλα, τόνισε τη διάθεσή του να επιλυθούν όλα τα θέματα μέσα από μια αγαστή συνεργασία, και εξεδήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στους αρμόδιους φορείς.

Μετά τη συζήτηση που είχε με τη Διοίκηση της Αγοράς, επισκέφτηκε  τους χώρους της και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες, ακούγοντας τα προβλήματά τους, δεσμευόμενος να τους βοηθήσει όσο μπορεί. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους Καλό Πάσχα. 


11 Απριλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

 
Τις περιοχές Μεταγωγών και Δημαρχείου επισκέφτηκε την εβδομάδα που πέρασε, με κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση», ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Κυριλλίδης.

10 Απριλίου

Δελτίο Τύπου : Κροκοδείλια Δάκρυα

Η κατάσταση που επικρατεί στις εκβολές του χειμάρρου του Δενδροποτάμου είναι τραγική, και είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Έντονη δυσοσμία, λάσπη, λύματα είναι οι λέξεις που περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στην περιοχή. Αυτός που γνωρίζει την κατάσταση από πρώτο χέρι είναι ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης. 
Επισκέφτηκε δύο φορές την περιοχή, συνοδευόμενος από δημοσιογράφους και κάμερες, και μας παρουσίασε το ήδη γνωστό σε όλους πρόβλημα. Η πρώτη φορά ήταν στις αρχές της τετραετίας και η δεύτερη στο τέλος. Επί της ουσίας, τέσσερα χρόνια δεν πήρε καμία πρωτοβουλία, ως όφειλε, αδιαφορώντας για τη συνεχόμενη υποβάθμιση μέσω της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται, τόσο στο Δήμο μας όσο και στη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Οι αναφορές του στα πουλιά που υποφέρουν, δεν μας έπεισαν για το ενδιαφέρον του, ενώ τα δάκρυα που έχυσε ήταν κροκοδείλια. Οι μόνοι που ενδιαφερθήκαμε για την περιοχή ήταν η δημοτική μας παράταξη, η οποία, στις 16 Σεπτεμβρίου 2012, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), και με αφορμή την Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, καθάρισε ό,τι μπορούσε να καθαρίσει σε όλο το μήκος και πλάτος του παραλιακού μετώπου που ανήκει στο Δήμο μας.
Ως νέα διοίκηση θα πάρουμε άμεσα πρωτοβουλίες σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, για να προχωρήσουμε βήμα βήμα προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, ώστε να αποδοθεί καθαρή η περιοχή ως χώρος αναψυχής στους κατοίκους.

7 Απριλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-MENEMENHΣΤην Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Κατοίκων των Αμπελοκήπων, επρόκειτο να οργανωθεί αγορά αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δυστυχώς, όμως, δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν και δεν επέτρεψαν τη διάθεση των προϊόντων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ήταν ΑΦΑΝΤΟΣ κατά τη διάρκεια των γεγονότων, κάτι που ενοχοποιεί τον ίδιο σε σχέση με την εμπλοκή του ή όχι στη ματαίωση της αγοράς, παρόλο που στο παρελθόν είχε διοργανώσει παρόμοιες αγορές.Από τη μία, συνέβαλε διά της απουσίας του στη ματαίωση της αγοράς χωρίς μεσάζοντες, που επρόκειτο να οργανωθεί από κατοίκους της περιοχής, και από την άλλη, διοργανώνει ο ίδιος σε λίγες μέρες νέα αγορά.Τα ερωτήματα, λοιπόν, είναι προφανή:1.Διεκδικεί το μονοπώλιο στη διοργάνωση τέτοιων αγορών;2.Γιατί απαγορεύεται η διενέργεια τέτοιων αγορών από κατοίκους, ενώ επιτρέπεται από το τον ίδιο;3.Γιατί επέλεξε την προεκλογική περίοδο για τη διενέργεια τέτοιας αγοράς;4.Γιατί καλεί τους πολίτες να δηλώσουν τα στοιχεία τους, ενώ κατά τη διενέργεια άλλων αγορών δεν υπάρχει αυτή η τακτική;
Η πολιτική σκοπιμότητα, λοιπόν, είναι προφανής.Εμείς, ως ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, είμαστε υπέρ της διενέργειας τέτοιων αγορών από οποιοδήποτε φορέα μπορεί να τις διοργανώσει, πάντα βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη και τη συνεργασία του σωματείου παραγωγών λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης.  

 4 Απριλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΤΟΥ AΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΚΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

Τις λαϊκές του Αγ.Νεκταρίου, της περιοχής Ακριτών και της Ζωοδόχου Πηγής επισκέφτηκε με κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση» ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Κυριλλίδης.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συνομίλησε με τους πολίτες και τους εμπόρους των λαϊκών αγορών, και έγινε δέκτης παραπόνων για την αδιαφορία των αρχών σε σχέση με το παρεμπόριο που οργιάζει όπως είπαν.

Επίσης πολλά παράπονα εκφράστηκαν και για την ασύδοτη λειτουργία των αγορών χωρίς μεσάζοντες.31 Μαρτίου 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Τέτοια εποχή δύσκολη για τους συμπολίτες μας, τέτοια εποχή που η αγορά και τα μαγαζιά 
στενάζουν (όσα άντεξαν ακόμα), διάλεξε ο Δήμαρχος για να κάνει ακόμα μια προεκλογική φιέστα.

Το θέμα θα μας άφηνε αδιάφορους αν δεν βλέπαμε, ημέρα Κυριακή και ώρα που ο κόσμος κατέβαινε προς την πλατεία Επταλόφου και προς το κέντρο, τον ίδιο με την σύμφωνη  γνώμη της Αστυνομίας
να κλείνει τον κεντρικότερο δρόμο των Αμπελοκήπων, την οδό Βενιζέλου, προκειμένου οι συνταξιούχοι οπαδοί του, μέλητων ΚΑΠΗ, και υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής, να παρακολουθήσουν το grandopening του εκλογικού του κέντρου !

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την προκλητική περιφρόνηση που επιδεικνύει απέναντι στους συμπολίτες μας και τα μαγαζιά του Δήμου μας και τον καλούμε να σταματήσει τους λαϊκισμούς και τα επικοινωνιακά τρικ και να ασχοληθεί όσο ακόμα είναι Δήμαρχος με τα προβλήματα του Δήμου μας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΗΣ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ

Την λαϊκή της Ξηροκρήνης επισκέφτηκε με κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση» ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης,Γιώργος Κυριλλίδης.

Κατά  τη  διάρκεια  της  περιοδείας  του  συνομίλησε  με  πολίτες  αλλά  και  με  τους εμπόρους της λαϊκής αγοράς που του εξέφρασαν έντονα παράπονα για την αδιαφορία των αρχών σε σχέση με το παρεμπόριο που οργιάζει όπως είπαν.

Επίσης πολλά παράπονα εκφράστηκαν και για την ασύδοτη λειτουργία των αγορών χωρίς μεσάζοντες.


26 Μαρτίου 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ - ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣΗ Διοίκηση του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης δεν δικαιούται να πανηγυρίζει για το νέο parking του οικοπέδου Φιλίππου.
Το συγκεκριμένο έργο:
 1. Σηματοδοτεί την παραίτηση της διοίκησης από την εξαγγελθείσα κατ’ επανάληψη κατασκευή πολυώροφου υπογείου parking με διαμόρφωση πάρκου από πάνω (εκεί που σήμερα είναι το parking) ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ?
 1. Έγινε προεκλογικά με δύο (2) χρόνια καθυστέρηση. Εμείς φωνάζαμε για τις λακκούβες και τη σκόνη και ζητούσαμε μια ήπια αναμόρφωση. 
 1. Είχε προϋπολογισμό κοντά στις 300.000 €, ποσό πάρα πολύ υψηλό. 
Ως νέα διοίκηση θα επαναφέρουμε το θέμα της κατασκευής υπογείου parking και στην επιφάνεια θα κατασκευάσουμε μια σύγχρονη και λειτουργική πλατεία με πάρκο και παιδική χαρά. 

11 Μαρτίου 

Δελτίο Tύπου : Άνοιξε το Εκλογικό Κέντρο των “Πολιτών σε Δράση”

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε,παρά τη συνεχή βροχόπτωση,  στα  εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ανεξάρτητης Δημοτικής  Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση».
Το Εκλογικό κέντρο βρίσκεται επί της οδού Ι. Χαλκίδη  33  στο κέντρο των Αμπελοκήπων.
Ωράριο Λειτουργίας: 10:00 – 14:00 &18:00 – 22:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310745050
e-mail: politessedrash2012@gmail.com


4 Μαρτίου 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 30.000 € για φακέλους και έντυπα ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Δυστυχώς ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης παραμένει αμετανόητος!

Αν και τον έχουμε καταγγείλει τόσες φορές για σπατάλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κατά το παρελθόν (χρήματα που δόθηκαν για γλυκά, τσουρέκια, αναψυκτικά, πανό,αφίσες, προσκλήσεις κλπ) αυτός συνεχίζει ακάθεκτος αφού καμιά διοικητική αρχή δεν τον ελέγχει (σχετικές και άλλες καταγγελίες μας που ήδη εδώ και 3,5 χρόνια είναι στο συρτάρι καταχωνιασμένες).

Έτσι τώρα προεκλογικά (γιατί άραγε;) πέρα από τις ξαφνικές απευθείας αναθέσεις(λουκέτα, κλειδιά, φυτικά υλικά, αεροπανό, γυψοσανίδες, υφάσματα κ.α.)  θυμήθηκε το  γνωστό  αγαπημένο  του  σπορ,  την  προμήθεια  εντύπων,  φακέλων  και  αφισών ενδεικτικού προϋπολογισμού   24.322,00 € πλέον ΦΠΑ 23% ήτοι  συνολικού ποσού ανάθεσης 29.916,06 € !!!!

Αναρωτιόμαστε πόσο κοστίζει ο φάκελος και τι έντυπα είναι αυτά αλλά και γιατί προμηθεύεται αφίσες αφού μπορεί και ως Δήμος να εκτυπώσει όπως μας είχε πει κατά το παρελθόν!

Πρόκειται για άλλη μια  προεκλογική μεθόδευση. Οι δε συνδημότες μας  συνεχίζουν να  βλέπουν  μια  δημοτική  αρχή  να  σπαταλά  δημόσιο χρήμα με  χαρακτηριστική ευκολία.

Ως πότε όμως θα συμβαίνουν  αυτά και όλοι θα σφυρίζουν αδιάφορα;

(επισυνάπτουμε την περίληψη διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού)

26 Φεβρουαρίου 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΤΡΟΠΗ !

Έχουμε  στο  παρελθόν  αποκαλύψει  πολλές  «ανοιχτές  πληγές»  στο  ΔήμοΑμπελοκήπων-Μενεμένης. Σήμερα σας παρουσιάζουμε που αθλούνται τα παιδιά τουΔήμου μας !

Οι  γονείς  που  πληρώνουν  κάθε  μήνα  στη  Δημοτική  επιχείρηση  του  ΔήμουΑμπελοκήπων-Μενεμένης για να εξασκούνται τα παιδιά τους στο άθλημα του tae-kwon-do  «απολαμβάνουν»  τις  υπηρεσίες  του  Δήμου  σε  χώρο   που  σας  τονπαρουσιάζουμε στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε :

1. Δάπεδο με μοκέτα και από κάτω τσιμέντο πάνω στο οποίο τρέχουν με γυμνάπόδια τα παιδιά.
2. Σκισμένος και ακατάλληλος τάπητας.
3. Πρίζες και καλώδια κοντά σε σωλήνες νερού.
4. Τοίχοι στην υγρασία σε κακά χάλια.
5. Σκισμένες καρέκλες.
6. Σπασμένοι καθρέφτες.
7. Τουαλέτες ακατάλληλες με διαρροή νερού.

Όλα αυτά στο χώρο παλιού εργοστασίου μπισκότων στους Αμπελοκήπους.

Επειδή ο χώρος είναι προφανώς ακατάλληλος και επικίνδυνος για την υγεία και τηνσωματική ακεραιότητα των παιδιών ΚΑΛΟΥΜΕ τον Δήμο να τον σφραγίσει και να τον ανακατασκευάσει πλήρως.

Τόσα  χρόνια  δεν  κατεδάφισε  το  κτήριο  αυτό  προκειμένου  να  οικοδομήσει  άλλοπολυδύναμο κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού.

ΕΜΕΙΣ  δεσμευόμαστε  ότι θα το κάνουμε. 
 11 Φεβρουαρίου
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ (ΦΩΤΟ)

Μπορεί να φωνάζουν γονείς και διδακτικό προσωπικό αλλά δεν ιδρώνει το αυτί Δημάρχου και Αντιδημάρχου 
1. Τι και αν όλες οι κούνιες είναι φθαρμένες και παλιές ; 
2.Τι και αν η αμμοδόχος όντας ακάλυπτη και εκτεθειμένη είναι εστία μόλυνσης για τα παιδιά αφού οι γάτες κάνουν πάρτι;
3.Τι και αν πέρυσι δεν ράντισαν τα δένδρα μέσα στην παιδική χαρά με αποτέλεσμα να εμφανιστούν στα παιδιά αλλεργίες ; 
4.Τι και αν μέσα στο νηπιαγωγείο το δάπεδο θέλει ριζική ανακατασκευή ;
Όλα αυτά τα ωραία συμβαίνουν στο 1ο και 6ο Νηπιαγωγείο του Δήμου μας
Καταγγέλλουμε άλλη μια φορά ,με αφορμή θέματα παιδείας και σχολικής στέγης , τον Δήμαρχο και την αντιδήμαρχο για πρωτοφανή αδιαφορία και τους καλούμε να δράσουν άμεσα .
Θεσσαλονίκη 30/1/2014

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ11 Δεκεμβρίου 

Δελτίο τύπου και επιστολή διαμαρτυρίας ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων - Μενεμένης "Πολίτες σε Δράση" δεν μπορεί να μείνει απαθής, όπως ο Δήμαρχος μας, στο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στη Μενεμένη.
Προς την κατεύθυνση αυτή παίρνει δύο σημαντικές πρωτοβουλίες. 
 1. Αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμοδίους φορείς.
 1. Απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους της Μενεμένης ώστε να συγκεντρωθούμε όλοι έξω από το κλειστό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ την Παρασκευή 13/12/2013 στις 10 π.μ για να φωνάξουμε:
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ
ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

(επισυνάπτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ( ΕΛ.ΤΑ.) ΣΤΗ ΜΕΝΕΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                                                                        ΠΡΟΣ
 Κύριο Κωστή Μελαχροινό, Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ Α.Ε.
                                                             ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:
1.  Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  κύριο Μιχάλη    Χρυσοχοΐδη
2. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κύριο Απόστολο Τζιτζικώστα
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Με μεγάλη δυσαρέσκεια, όχι μόνο δική μου, αλλά και χιλιάδων συνδημοτών μας και κατοίκων της περιοχής της Μενεμένης πληροφορήθηκα την αναστολή λειτουργίας του Υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων ( ΕΛ.ΤΑ.) που υπάγεται στη  Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης του ενιαίου Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Θα ήθελα να σας πληροφορήσω πως η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για την πλέον υποβαθμισμένη περιοχή της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.  
Η περιοχή της Μενεμένης είναι αναμφίβολα μια περιοχή με πολλά και σημαντικά προβλήματα, καθώς δε διαθέτει τις στοιχειώδεις υποδομές που θα έπρεπε να διαθέτει. Στη Μενεμένη δεν υπάρχει ούτε ένα υποκατάστημα τραπέζης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται μόνοαπό μηχανήματα ανάληψης μετρητών, ενώ οι ηλικιωμένοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν στους Αμπελόκηπους ή σε άλλες όμορες περιοχές για να εξυπηρετηθούν.
Επιπλέον δεν υφίσταται ούτε ένα κατάστημα εφορίας ή άλλου φορέα, υπάρχει αυξανόμενη εγκληματικότητα ( η μεγαλύτερη στην πόλη της Θεσσαλονίκης) , ελλιπής αστυνόμευση και προβληματική αστική συγκοινωνία για πολλούς κατοίκους .
Η αγορά της περιοχής παρουσιάζει ολοένα και μεγαλύτερη κάμψη και η ανεργία καλπάζει. Επιπροσθέτως είναι ίσως η μόνη περιοχή της Θεσσαλονίκης , όπου οι κάτοικοι με κίνδυνο της ζωής τους αναγκάζονται καθημερινά να διασχίζουν τις γραμμές του ΟΣΕ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τις διάφορες υπηρεσίες και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.
Τελευταία απόδειξη της υποβάθμισης της περιοχής της Μενεμένης αποτελεί  η κατάργηση του ταχυδρομείου της Μενεμένης, με τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι από δω και πέρα θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, συχνά μάλιστα με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, όχι μόνο για τις ταχυδρομικές τους ανάγκες, αλλά και για την εξόφληση λογαριασμών ή την διευθέτηση άλλων ζητημάτων που τους αφορούσαν και τα τελευταία χρόνια μόνο το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. της περιοχής τους εξυπηρετούσε.
Ήδη το τοπικό υποκατάστημα της Μενεμένης έχει κλείσει, ενώ η προσπάθεια σας να βρεθεί με διαγωνισμό ιδιώτης για να λειτουργήσει κάποιες υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, έχει πέσει αρκετές φορές στο κενό ,αφού οι προϋποθέσεις που θέτετε κρίνονται ασύμφορες
Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο λαός μας, καθώς και το γεγονός πως δεν είναι ενδεχομένως ούτε και για εσάς ευχάριστο να καταργούνται φορείς και υπηρεσίες, πόσο μάλιστα υποκαταστήματα της δικής σας ευθύνης.
Παρ’όλα αυτά σας απευθύνω μέσω της παρούσας επιστολής διαμαρτυρίας ως Δημοτικός Σύμβουλος  και Υποψήφιος Δήμαρχος   ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ. Μενεμένης!
Θεωρώ πως για όλους τους παραπάνω λόγους που προανέφερα είναι μείζον ζήτημα για τον πληθυσμό της περιοχής η αναστολή της απόφασης κατάργησης του εν λόγω Υποκαταστήματος
και η συνέχιση της λειτουργίας του.
Με τιμή,
Γιώργος Κυριλλίδης,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θα ξυπνήσει η διοίκηση του Δήμου από τον λήθαργο;

Κωμικοτραγικές και συνάμα επικίνδυνες καταστάσεις διαδραματίζονται στο σχολικό συγκρότημα της οδού Πλαστήρα στους Αμπελοκήπους !Εκεί βρίσκονται 4 σχολεία :το 1 και 2 γυμνάσιο το 2ο Λύκειο και το ΕΠΑΛ συνολικά δε φοιτούν 1.050 περίπου παιδιά .
Τα προβλήματα δεν λείπουν και εδώ  .Τα μικρά παιδιά των γυμνασίων χρησιμοποιούν τον ίδιο αύλειο  χώρο με τα μεγάλα του Λυκείου και του ΕΠΑΛ με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ υπάρχουν κ κοινές τουαλέτες του 1ου γυμνασίου με το  ΕΠΑΛ !!!
Αυτά είναι το λιγότερο όμως σε σχέση μ αυτό που αντικρίσαμε επισκεπτόμενοι , ως Δημοτική Παράταξη , το συγκεκριμένο συγκρότημα .Η εξωτερική πόρτα όλες τις ώρες είναι ορθάνοιχτη , φύλακας τις πρωινές ώρες δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα όποιος θέλει και ότι ώρα θέλει να μπαινοβγαίνει όχι μόνο στην αυλή του σχολείου αλλά και εντός των σχολείων !
Ακούσαμε σοβαρές καταγγελίες από γονείς και διευθυντές και είναι θέμα χρόνου κατά την εκτίμηση μας να γίνει μεγαλύτερο κακό !
Το θέμα το έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο  ο επικεφαλής μας Γ.Κυριλλίδης και ο Δήμαρχος στην απάντηση του άφησε αιχμές εναντίον των καθηγητών ,αναφέροντας ότι αυτοί έχουν υποχρέωση να φυλάνε κατά τα διαλείμματα την είσοδο του σχολείου .Ξέχασε όμως να πει τι γίνεται τις άλλες ώρες των μαθημάτων (βλέπετε χαρακτηριστικά τις φωτό) .Υπεραμύνθηκε της επιλογής του να βάλει τον έναν φύλακα μεσημεριανές ώρες κάτι που για μας είναι παντελώς άστοχο ,αφού το πρόβλημα υπάρχει τόσο τις πρωινές ώρες που υπάρχουν παιδιά , όσο και τις πολύ βραδυνές , όπου πολλοί πηδούν από τα κάγκελα και εισέρχονται  παράνομα εντός του σχολείου προκαλώντας ζημιές !
Ζητούμε από τη διοίκηση του Δήμου και από τον Δήμαρχο προσωπικά να πάρει μέτρα .Δεν μπορεί οι άστοχες κρίσεις του και η αδράνεια του να οδηγούν τα παιδιά μας σε άμεσο κίνδυνο.Προτείνουμε 1.Να μπει φύλακας τις βραδυνές ώρες 2.Να τοποθετηθεί κυλιόμενη πόρτα ,ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού  ο διευθυντής να μπορεί να την ανοίξει,,καθώς αν τώρα την κλείνουν ,θα πρέπει αυτός να εκτελεί χρέη θυρωρού πηγαίνοντας συνεχώς στην είσοδο για να ανοίξει !
Μέχρι να πάρει αυτά τα μέτρα και ότι άλλο χρειαστεί σύμφωνα με τους διευθυντές και τους γονείς , τον καθιστούμε υπεύθυνο για ότι συμβεί .

Δελτίο Τύπου - 10 Δεκεμβρίου 2013

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν οι δύο εκδηλώσεις της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης "Πολίτες σε Δράση" στις 30/11 και 1/12 στο ξενοδοχείο Les lazaristes. 
Οι εκδηλώσεις έγιναν με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της υπογραφής της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού και την παγκόσμια ημέρα του παιδιού !
Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές και τους χορηγούς αυτών των εκδηλώσεων καθώς και τους εκατοντάδες πολίτες που μας τίμησαν !


27 Νοεμβρίου 

 

Δελτίο Τύπου - Ημερίδα με θέμα : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ "ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ"

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα με θέμα: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ "ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ" που θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 30 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ.

στο Hotel Les Lazaristes - Domotel Αίθουσα: Roof Garden 6ος όροφος

Την Κυριακή 1/12/2013 11:00 π.μ.-14:00 μ.μ.
στο Hotel Les Lazaristes, στην αίθουσα Μαρία Κάλλας (-1 ορ)
θα πραγματοποιηθεί γιορτή για τα παιδιά με πολλά δώρα και εκπλήξεις!!
Σας αποστέλουμε συνημμένα την Πρόσκληση και την Αφίσα με το Πρόγραμμα της Ημερίδας.
Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το video για τις εκδηλώσεις:Δελτίο Τύπου 22 Νοεμβρίου 2013

Σε συνέχεια προηγούμενων αποκαλύψεων μας για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία του Δήμου μας (τουαλέτες, γυμναστήρια, αυλές κλπ.) σήμερα σας παρουσιάζουμε την κατάσταση που επικρατεί στο 4ο Δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων.

Τα μαθήματα στις αίθουσες διεξάγονται χωρίς ή με σκισμένες κουρτίνες (βλ. τις φωτογραφίες) με αποτέλεσμα απ το φως που εισέρχεται στην αίθουσα να μην φαίνεται ακόμα και ο πίνακας!

Τραγική κατάσταση για την οποία η αρμόδια αντιδήμαρχος και ο Δήμαρχος είναι ενήμεροι  καθώς τους ενημερώσαμε και εμείς στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο, πλην όμως παρατηρούν απαθείς παραπέμποντας στο άδειο (όπως είναι φυσικό) ταμείο του συλλόγου γονέων .

Επειδή ο Δήμαρχος συνηθίζει όταν αποκαλύπτουμε κάτι εκ των υστέρων να δίνει λύσεις, περιμένουμε και σ’ αυτήν την περίπτωση να πράξει το αυτονόητο !

21 Νοεμβρίου 

  Δελτίο Τύπου - Δράση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση» σε νηπιαγωγεία του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η νέα δράση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης "Πολίτες σε Δράση ". 
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Κυριλλίδης  και μέλη της παράταξης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού διένειμαν σε νηπιαγωγεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης έντυπο κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.
Η δράση έγινε στα πλαίσια της εκστρατείας «1 στα 5» του Συμβουλίου της Ευρώπης  συντονίστρια της οποίας στην Ελλάδα είναι η βουλευτής Έλενα Ράπτη.
Ευχαριστούμε την Κυρία Έλενα Ράπτη για την συνεργασία και την προμήθεια του έντυπου υλικού.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την δράση 

Δελτίο Τύπου - Γενική Συνέλευση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση»

Την προσεχή Τετάρτη 23/10/2013, στις 6μ.μ., στην αίθουσα Α. Μινωτής του Δημαρχείου Αμπελοκήπων-Μενεμένης η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων Μενεμένης "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" πραγματοποιεί την γενική της συνέλευση.
Κεντρικό θέμα ο δρόμος προς τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.
Θα προηγηθεί εισήγηση του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Κυριλλίδη και θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από τους παρισταμένους πολίτες.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ 4ο ΚΟΘ UNDERGROUND FESTIVAL

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων Μενεμένης "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ " και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Κυριλλίδης βρέθηκαν  στο block 33 ,στο 4ο φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας ΚΟΘ underground που συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο μονίμων υπαλλήλων κρατικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης , το ΚΕΘΕΑ Ιθάκη και την κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης .Επισκέφτηκαν το περίπτερο του προσκεκλημένου φορέα PRAXIS και παρέδωσαν 2 κούτες φάρμακα και 5 κούτες γάλατα εβαπορέ για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών του !
 Όλα αυτά συγκεντρώθηκαν μόλις σε μια ημέρα με τη βοήθεια των μελών μας και των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων !
Με αυτήν την δράση συνεχίζουν την μεγάλη κοινωνική τους εξόρμηση που ξεκίνησε πριν 2,5 χρόνια με πλήθος άλλων παρόμοιων δράσεων


                                                   Δελτίο Τύπου

                           ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ 
                           ΣΤΗΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Πριν από κάποιους μήνες σε σχετική ερώτηση μας στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας για το αν υπάρχουν διαφημίσεις στα στέγαστρα του ΟΑΣΘ στην Μενεμένη και ποιος τις εκμεταλλεύεται ο Δήμαρχος μας απάντησε ότι δεν υπάρχουν και επομένως δεν υπάρχει θέμα εκμετάλλευσης
.
Σε προηγούμενο συμβούλιο επανήλθαμε στο θέμα. Ο Δήμαρχος δήλωσε άγνοια και έδωσε εντολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο να επιβάλλει πρόστιμα αν υπάρχουν.

Σήμερα βλέπουμε οι διαφημίσεις να στέκουν ακλόνητες!

Τι συμβαίνει επιτέλους;

Ποια είναι η αλήθεια;
                                             Δελτίο Τύπου

                      ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΥΛΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
                          ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Σε 20λεπτο video που ετοίμασε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και παίζει τοπικό κανάλι της πόλης εμφανίζεται ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης να καλεί τους γονείς να φέρουν τα <<αγγελούδια τους>> όπως χαρακτηριστικά λέει στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Δεν θα ασχοληθούμε με την πολιτική σκοπιμότητα του εν λόγω video (αφού οι θέσεις έχουν καταληφθεί ήδη) και το πόσο κόστισε αλλά θα πούμε μόνο τούτο: θα μας επιτρέψετε κύριοι της Διοίκησης του Δήμου να πιστεύουμε ότι οι πευκοβελόνες ,οι κουτσουλιές, τα χόρτα και η άμμος δεν είναι παράδεισος !

(Επισυνάπτουμε φωτογραφίες από την αυλή του βρεφονηπιακού σταθμού στο κτήριο του Β ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων και από την αυλή του παιδικού σταθμού στην οδό Δενδροποτάμου στην Μενεμένη)


                                                      Δελτίο Τύπου
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση μας στους Αμπελοκήπους και στη Μενεμένη.Σε συνεργασία  με την HELMEPA στο πλαίσιο της εκστρατείας για παραλίες καθαρές από αποτσίγαρα μοιράσαμε το διήμερο 31/7 και 1/8  στις πλατείες και στους δρόμους ΤΟΥ Δήμου μας πάνω από 1.000 χάρτινα τασάκια παραλίας και διαδώσαμε στους συμπολίτες μας το σχετικό μήνυμα. Σας αποστέλλουμε τις σχετικές φωτογραφίες


ΝΕΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ"

 

 Συνεχίζεται και το φετινό καλοκαίρι η συνεργασία της JT International με την HELMEPA στο πλαίσιο της εκστρατείας για παραλίες καθαρές από αποτσίγαρα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η JT International - JTI, για 7η συνεχή χρονιά συνεχίζει αδιάλειπτα να παρακινεί τους ενήλικους καπνιστές που επισκέπτονται τις παραλίες και τους λουόμενους να
χρησιμοποιούν ατομικό σταχτοδοχείο ώστε να μη ρυπαίνουν το θαλάσσιο περιβάλλον και την αμμουδιά με τα απορρίμματα των τσιγάρων τους.

Σε αυτήν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για «Καθαρές Παραλίες χωρίς αποτσίγαρα», η εταιρεία συνεργάζεται με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA, καθώς και με κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους δήμους και φορείς και προμηθεύει με πρωτότυπα και πρακτικά ατομικά σταχτοδοχεία άμμου συλλόγους, καντίνες, beach bars, ξενοδοχεία, κάμπινγκ και άλλα καταστήματα σε πολυσύχναστες παραλίες και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό της σημασίας που αποδίδει η JTI στην προσπάθεια είναι ότι για την εκστρατεία φέτος, θα διανεμηθούν σε ενήλικες καπνιστές 160.000 σταχτοδοχεία.

Το πόσο σημαντική είναι η εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού αποδεικνύεται από τα στοιχεία της HELMEPA: Περίπου 2 δις τσιγάρα σβήνονται σε υπαίθριους χώρους ή σε παραλίες της Ελλάδας. Από αυτά, άγνωστος αριθμός καταλήγουν «άδοξα» στην άμμο, ενώ 223.000 αποτσίγαρα και 4.405 συσκευασίες τσιγάρων και καπνού συνέλεξαν τα τελευταία τρία χρόνια 7.719 εθελοντές από 225 χλμ ακτογραμμής στο πλαίσιο των δράσεων της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών. Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι τα αποτσίγαρα αυτά, που με τόση υπομονή και κόπο μάζεψαν ένα-ένα από τις παραλίες οι εθελοντές, θα σχημάτιζαν στη σειρά ένα αποτσίγαρο μήκους άνω των 5 χιλιομέτρων!

«Για δεύτερη συνεχή χρονιά  στηρίζουμε μέσω της εκστρατείας αυτής την προσπάθεια της helmepa για προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση» δηλώνει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης Αμπελοκήπων Μενεμένης "Πολίτες σε Δράση"  και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Κυριλλίδης.

«Μετά τον Δήμο Θεσσαλονίκης είμαστε οι μόνοι σε επίπεδο αυτοδιοίκησης στο Νομό Θεσσαλονίκης που συμμετέχουμε και φέτος σ αυτήν την εκστρατεία. Θυμίζω πέρυσι είχαμε καθαρίσει  το πιο μολυσμένο και βρώμικο θαλάσσιο μέτωπο του Θερμαϊκού στη Μενεμένη. Φέτος η συγκεκριμένη δράση θα γίνει την Τετάρτη  31/7/2013 ,7 μ.μ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής Μενεμένης και την Πέμπτη 1/8/2013 στην πλατεία Επταλόφου Αμπελοκήπων. Συμμετέχουν εθελοντές μέλη της παράταξης μας και απλοί πολίτες..Θα διανεμηθούν δωρεάν 1.000 περίπου χάρτινα τασάκια παραλίας (αυτά που φαίνονται στην αφίσα)  Η συνέπεια και η συνέχεια είναι βασικά συστατικά μίας επιτυχημένης ενημερωτικής εκστρατείας. Η συμμετοχή όλων αποτελεί το πιο αισιόδοξο μήνυμα για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές» καταλήγει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Γιώργος Κυριλλίδης.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΣΙΔΗ

Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο κ. Κουσίδης έχει τέτοια ικανότητα στο να γράφει, χρησιμοποιώντας ωραίες εκφράσεις αν και οι γραμματικές του γνώσεις δεν συνάδουν με αυτήν την φρασεολογία που χρησιμοποιεί στην απάντηση του.

Τον συγχαίρω και τον καλώ να το κάνει πιο συχνά!


Αναρωτιέμαι όμως γιατί ο πολιτικός του μέντορας κ. Κυρίζογλου κρύβεται πίσω από τους συνεργάτες του και δεν απαντάει ο ίδιος. Ας μην φοβάται, δεν φθείρεται το προφίλ του, όπως ενδεχομένως τον συμβουλεύουν. Από άλλα να φοβάται και κυρίως από τον κακό πολιτικό εαυτό του, όπως τον αναδείξαμε πολλές φορές, παρά τη λυσσώδη προσπάθεια του κατεστημένου να συγκαλυφθούν όλα και ο πολίτης να μείνει στο σκοτάδι.


Να θυμίσω για όσους έχουν ασθενή μνήμη το φιάσκο με τα αδέσποτα, την αδιαφορία του κ. Κυρίζογλου για το με αμίαντο σχολικό γυμναστήριο του 2ου και 4ου Δημοτικού Μενεμένης, την αδιαφορία του για την προβληματική αυλή του 1ου Δημοτικού Μενεμένης, το φιάσκο με τους άστεγους, την αδιαφορία του για το ΚΑΠΗ Δενδροποτάμου που ήταν <<ψυγείο >> επί μήνες, τα χάλια στις παιδικές χαρές και στις διαβάσεις ΑΜΕΑ και και και ... και τέλος τη χωματερή του στρατοπέδου. (Για περισσότερες λεπτομέρειες παραπέμπω στο blog μας http://politessedrash.blogspot.gr)

Βεβαίως ας μην ξεχνούν τις καταγγελίες μας στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, στους οικονομικούς ελεγκτές και στον εισαγγελέα που επί 3 χρόνια εκκρεμούν. Περιμένουμε τα πορίσματα, κάποια στιγμή, για να ξαναμιλήσουμε επί όλων εκείνων των σοβαρών θεμάτων.


Το θλιβερό δεν είναι να λες ότι ο Κυριλλίδης παραπληροφορεί αλλά το να προσπαθείς να διαψεύσεις τις εικόνες και τις φωτογραφίες που μιλούν από μόνες τους και φυσικά να

 τρέχεις και να σέρνεσαι πολιτικά πίσω από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης κοιτώντας να περισώσεις το ήδη τσαλακωμένο προφίλ σου.

Για το θέμα του στρατοπέδου δεν έχω να προσθέσω τίποτα αλλά να ρωτήσω:


Πότε ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης; Μήπως μετά την επίσκεψη μου στο χώρο, πριν απο 15 ημέρες περίπου;


Γιατί μας εμφανίσατε μια μόνο φωτογραφία και μια άλλη με τον εκσκαφέα; Εμείς δείξαμε πολλές και από πολλούς χώρους του στρατοπέδου. Τι θέλετε να κρύψετε;


Οι απαντήσεις σας είναι αίολες και δεν απαντούν στο καίριο ερώτημα: με ποιο δικαίωμα ρίχνετε όλα αυτά τα σκουπίδια στο στρατόπεδο έστω και αν μετά από καιρό τα μαζεύετε;


Καλό θα ήταν (και όχι καλόν, όπως γράφετε) να σας διορθώσω σε ορισμένα που σας ξέφυγαν, αν και τέλειοι κατά τ’ άλλα!


 1. Υποψήφιος Δήμαρχος είμαι από τον Οκτώβριο 2011 δηλαδή 21 μήνες και όχι 3 χρόνια.

2. Γιατί σας ενοχλεί το υποψήφιος Δήμαρχος τόσο πολύ; Μήπως επειδή κ. Κυρίζογλου είστε ένας κομματικός, αμιγώς, υποψήφιος ενώ εγώ αναδείχτηκα από απλούς πολίτες; Θυμάστε το 2002 ποιος ήταν μέχρι το Πάσχα υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης σας και ποιος μετά, ύστερα από κομματική εντολή;


3. Είμαι κάτοικος Κορδελιού Ευόσμου και όχι Ελευθερίου Κορδελιού όπως γράψατε… Μήπως δεν ξέρετε και τους Καλικρατικούς Δήμους; Όταν κάποιος όμως δεν έχει επιχειρήματα καταφεύγει σε λαϊκισμούς εποχής 1980. Εξάλλου πολιτικά έχετε μείνει σε εκείνη την εποχή. Όχι ότι εσείς βέβαια δεν έχετε και δεν είχατε στελέχη σας, που κατοικούν εκτός Αμπελοκήπων – Μενεμένης αλλά δεν σκοπεύω στον κατήφορο που έχετε πάρει να σας ακολουθήσω.


4. Τις καταγγελίες μου πάντα τις ελέγχω ο ίδιος, κάνοντας αυτοψίες και αυτό είναι το πρόβλημα σας, ότι δεν μπορείτε να τις αποδομήσετε.


5. Επειδή είστε και οι δύο καλοί στις διορθώσεις κειμένων την επόμενη φορά θα σας το στείλω πριν το δημοσιοποιήσω.


                                                Γιώργος Κυριλλίδης
                       Υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Πριν από λίγες ημέρες παρακολουθήσαμε άλλο ένα show του Δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Συγκεκριμένα έβαλε τις αθλητικές του φόρμες και οδήγησε το ποδήλατο του μαζί μ’ άλλα μικρά παιδιά στην ποδηλατοδρομία διαμαρτυρίας για την ένταξη των στρατοπέδων στο ΤΑΥΠΕΔ.

Την ίδια ώρα που διαμαρτύρονταν μ’ αυτόν τον τρόπο, το στρατόπεδο του Δήμου μας, αν είχε φωνή, θα φώναζε ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

Πριν από λίγες ημέρες επισκεπτόμενοι το στρατόπεδο διαπιστώσαμε έκπληκτοι ένα οικολογικό έγκλημα που συντελείται από τη διοίκηση του Δήμου.

Τόνοι χωμάτων, κλαδιών, σκουπιδιών πάσης φύσεως και άγνωστης συστατικής μορφής, εδώ και χρόνια ίσως, αποθέτονται από τους αρμόδιους υπαλλήλους εκεί κατ’ εντολή της διοίκησης του Δήμου. Θυμίζουμε ότι στην περιοχή παίζουν μικρά παιδιά, άλλοι συμπολίτες μας κάνουν τη βόλτα τους ενώ άλλοι επίσης πηγαίνουν περίπατο με τα κατοικίδια ζώα τους. Παραδίπλα βρίσκονται γήπεδα αθλοπαιδιών και η εκκλησία του στρατοπέδου

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας και τον αποτροπιασμό μας.

Καταγγέλουμε την διοίκηση του Δήμο, τον Δήμαρχο Λ. Κυρίζογλου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γ. Κουσίδη προσωπικά ενώπιον των συμπολιτών μας αλλά και ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα

Καλούμε τις κινήσεις πολιτών για τα στρατόπεδα καθώς και όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να αντιδράσουν ώστε αυτό το έγκλημα να μην έχει και άλλες δυσάρεστες συνέπειες πέραν των υπαρχόντων.
Επισυνάπτουμε την καταγγελία μας και σχετικές φωτογραφίες.                                                   ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣ: Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής κ Υγειονομικού ελέγχου Μ.Ε Θεσσαλονίκης ,Μοναστηρίου 15 ,Τ.Κ 54627

ΘΕΜΑ : ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 4/7/2013

Κατά την επίσκεψη μου στο στρατόπεδο Μ.Αλέξανδρος πριν 15 ημέρες περίπου διαπίστωσα εκτεταμένη ρήψη σκουπιδιών , μπαζών , κλαδιών , χωμάτων και πάσης φύσεως σκουπιδιών , στο τμήμα του στρατοπέδου μεταξύ της εκκλησίας και του κλειστού γηπέδου στίβου .
Οι ρήψεις αυτές είναι εμφανές ότι γίνονται επί μεγάλο διάστημα (πιθανόν κ ετών ) αφού τα σκουπίδια σχηματίζουν λόφους ! Μάλιστα σε ορισμένα σημεία κ λόγω και των βροχών έχουν γίνει ένα με το έδαφος κ μπορείς να ανέβεις και να πατήσεις επάνω.
Όλα αυτά προφανέστατα γίνονται από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου με την πολιτική κατεύθυνση της διοίκησης του Δήμου δηλ.του Δημάρχου Λ.Κυρίζογλου και του Αντιδημάρχου Γ.Κουσίδη
Τα παραπάνω αποδεικνύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο και επισυνάπτω .
Επειδή στην περιοχή συχνάζουν παιδιά και γενικά κάτοικοι της περιοχής όπως και ζώα , κατοικίδια ή αδέσποτα με προφανή τον κίνδυνο για την υγεία τους και τη μετάδοση λοιμώξεων
Επειδή αυτή η εκτεταμένη ρήψη απειλεί το έδαφος με μόλυνση
Επειδή είναι πιθανός ο κίνδυνος πυρκαγιάς που απειλεί γειτονικά κτήρια και δένδρα
Επειδή μ αυτόν τον τρόπο η περιοχή γίνεται στόχος ρακοσυλλεκτών και άλλων ατόμων
Επειδή τα στρατόπεδα δεν τα θέλουμε για να αποθέτουμε κάθε λογής σκουπίδια αλλά για να δημιουργήσουμε συνθήκες αναψυχής και ευεξίας στους κατοίκους
Επειδή θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός αυτό και άκρως επικίνδυνο
Για αυτούς τους λόγους σας ζητώ να πάρετε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του δυσάρεστου αυτού γεγονότος αλλά και των υπευθύνων .
 Παρακαλώ να ενημερωθώ για τις ενέργειες σας

                                                                                          Με τιμή

                                                                                           Γιώργος Κυριλλίδης

Ημερίδα από τους Πολίτες σε Δράση “Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ασφαλές διαδίκτυο” «Σερφάρω αλλά δεν ρισκάρω»

Επιτυχής ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση». Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hotel oι διακεκριμένοι ομιλητές φώτισαν σημαντικά τα σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου και κατάφεραν με τις εισηγήσεις τους να δώσουν στους προσκεκλημένους τη γνώση, την κριτική σκέψη και πάνω από όλα τη σωστή ενημέρωση που απαιτούνται για την χρήση του διαδικτύου.

Μια από τις συμβουλές των ειδικών ήταν: «Κρατήστε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σε χώρους όπως το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια. Ασχοληθείτε με τον τρόπο που δουλεύει το Διαδίκτυο και αφιερώστε χρόνο να περιηγηθείτε μαζί με τα παιδιά σας στον Κυβερνοχώρο και μάθετε από αυτά».

 Το θέμα της ημερίδας ήταν: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ασφαλές διαδίκτυο «Σερφάρω αλλά δεν ρισκάρω».
 
Οι ομιλητές ήταν: ο καθηγητής Οικονομικών του ΑΠΘ Δημήτρης Μάρδας, η ψυχολόγος Νένα Κουνατίδου, ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντώνης Παπαντωνίου και η σύμβουλος ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο Τάνυα Κυριακίδου.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιώργου Κυριλλίδη: «Με αφορμή τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά παραβατικότητας μέσω του διαδικτύου και ειδικότερα μέσω των Μέσων Κοινωνικής
Δικτύωσης η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων Μενεμένης "Πολίτες σε Δράση" αποφάσισε, στα πλαίσια μιας σειράς εκδηλώσεων έντονου κοινωνικού χαρακτήρα, να διοργανώσει αυτήν την ημερίδα και μέσα από τις τοποθετήσεις των διακεκριμένων ομιλητών, να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών και στην πρόληψη δυσάρεστων φαινομένων».


Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ Αντώνης Παπαντωνίου στην εισήγηση του με θέμα «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ επεσήμανε ότι «για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου οφείλουμε να μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει καλό και κακό διαδίκτυο. Υπάρχει καλή και κακή χρήση του διαδικτύου. Ένα μεγάλο μέρος των αδικημάτων έχουν βρει πρόσφορο έδαφος και τελούνται και στον ψηφιακό – διαδικτυακό κόσμο. Αισχροκέρδεια, απάτη με χρήση Η/Υ, απειλή, αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αποπλάνηση παιδιών, ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, αυτοδικία, βιασμός, κλοπή, διασπορά ψευδών ειδήσεων, δυσφήμιση, εγκληματική οργάνωση, κυκλοφορία παραχαραγμένων, μαστροπεία, παράνομη αντιγραφή απόρρητων δεδομένων, παράνομη βία αλλά και περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονιών είναι μόνο λίγα από τα αδικήματα που εντοπίζονται από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαδίκτυο είναι πλέον μία πραγματικότητα. Έχει μπει στα περισσότερα σπίτια και αποτελεί καθημερινότητα για την πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας μας».


 Η ψυχολόγος Νένα Κουνατίδου αναφέρθηκε στον εθισμό του διαδικτύου. «Ο ενημερωμένος γονέας είναι αυτός που μπορεί να προφυλάξει το παιδί του». Αναφέρθηκε στα αίτια που οδηγούν στον εθισμό και τόνισε τον σημαντικό ρόλο του γονέα για την πρόληψη.

Η Τάνυα Κυριακίδου αναφέρθηκε στην διαχρονική εξέλιξη του διαδικτύου και τον ερχομό του στην ελληνική κοινωνία. Οι χρήσιμες πληροφορίες-συμβουλες της έδωσαν την δυνατότητα στο ακροατήριο να κατανοήσει την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.


Ο καθηγητής Οικονομικών του ΑΠΘ Δημήτριος Μάρδας αναφέρθηκε με συγκεκριμένα παραδείγματα στην στρεβλή ενημέρωση στα οικονομικά θέματα του διαδικτύου. Εξήγησε ότι με την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο κερδίζουν οι επιτήδειοι τεράστια ποσά. Σημείωσε ότι για αυτόν τον λόγο ο χρήστης οφείλει να είναι σίγουρος για την είδηση που διάβασε και να κάνει επαλήθευση της.


Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση. Με τις ερωτήσεις ο κόσμος έδειξε ότι παρακολούθησε με ενδιαφέρον τους ομιλητές. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την απονομή επαίνων συμμετοχής στους ομιλητές. Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών αρχών, τοπικών αρχών και συλλόγων και μεγάλος αριθμός δημοτών.
Δελτίο Τύπου - ομιλία Γ.Κυριλλίδη στην Μενεμένη

 06 Ιουνίου 2013

 Δελτίο Τύπου - ομιλία Γ.Κυριλλίδη στην Μενεμένη


 Σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Μενεμένη στις 29 Μαΐου η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» με θέμα «Μύθοι και πραγματικότητα στον Δήμο μας», μίλησε επικεφαλής της Παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Γιώργος Κυριλλίδης.
Ο επικεφαλής στην ομιλία του αναφέρθηκε σε κάποια επιμέρους ζητήματα στα οποία η διοίκηση επιχείρησε να ξεγελάσει τους πολίτες χαρακτηρίζοντας αυτά ως μύθους και σε αντιδιαστολή σημείωσε τις ενέργειες της παράταξης γι’ αυτά τα ζητήματα τα οποία τα χαρακτήρισε ως πραγματικότητα. Άσκησε κριτική στη διοίκηση για έργα που δεν προχώρησαν στη Μενεμένη και μίλησε για υποβάθμιση της. Τόνισε ότι όσα έργα ξεκινήσουν έστω και τώρα προεκλογικά θα συνεχιστούν από αυτόν αν είναι νέος Δήμαρχος ενώ αναφέρθηκε στα σχέδια που έχει για την περιοχή δίνοντας έμφαση στον τομέα του τουρισμού.

Επικίνδυνη η σχολική αυλή του 1ου Δημοτικού Μενεμένης


Ο κίνδυνος παραμονεύει για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Μενεμένης στην αυλή του σχολείου. Ενώ το σχολείο κατασκευάστηκε το 2007 και θα έπρεπε να πληροί όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου σχολείου δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο.


Συγκεκριμένα η αυλή του σχολείου είναι γεμάτη παγίδες για τα παιδιά τα οποία συχνά όπως μας είπαν οι γονείς τραυματίζονται σοβαρά.
1.       Η περίφραξη του σχολείου στηρίζεται εσωτερικά με υποστυλώματα τα οποία προεξέχουν και είναι με γωνίες. Πολλά παιδιά τρέχοντας και παίζοντας έχουν πέσει εκεί  και έχουν χτυπήσει.
2.       Οι βάσεις με γωνίες και βίδες απ τις κολώνες του φωτισμού βρίσκονται μέσα στην αυλή και είναι ακάλυπτες.
3.       Οι μπασκέτες στο γήπεδο  δεν έχουν επικαλυφθεί με μαλακό υλικό αφήνοντας απροστάτευτους τους μαθητές που παίζουν.
Όλα αυτά αλλά και άλλα θέματα του σχολείου τελούν σε γνώση της Δημοτικής αρχής η οποία αδιαφορεί .

Στο παρελθόν απώτερο και πρόσφατο  ο Σύλλογος γονέων του σχολείου έχει διαμαρτυρηθεί στην πρώην και νυν διοίκηση του Δήμου χωρίς να βρει ανταπόκριση .  

ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!

Καλούμε τον Δήμαρχο και την αρμόδια επί πολλά χρόνια (και με την προηγούμενη διοίκηση) αντιδήμαρχο αντί να ασχολούνται με φιέστες να ασχοληθούν με προβλήματα ουσίας που ταλαιπωρούν μαθητές και γονείς. Δεν μπορεί να ενεργούν  πάντα μετά από καταγγελίες της παράταξης μας .
Όποιος κουράστηκε αποχωρεί…

Συλλογή τροφίμων για τα συσσίτια των εκκλησιώνΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλη μια δράση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση».
Τα μέλη μας βρέθηκαν στα περισσότερα σουπερ μάρκετ του δήμου μας και συνέλεξαν τρόφιμα για τα συσσίτια των εκκλησιών του Δήμου μας. Αυτά ήδη παραδόθηκαν.
Να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους των σουπερ μάρκετ και τους πολίτες που συνέδραμαν από το υστέρημα τους !
Καθαρισμός της περιοχής Καζαντζάκη από τους «Πολίτες σε Δράση»Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η νέα δράση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στην περιοχή Καζαντζάκη στη Μενεμένη.
Με το σύνθημα «Καθαρίζουμε τη γειτονιά μας» παιδιά, νέοι, κάτοικοι της περιοχής και μέλη της παράταξης μπήκαν στη μάχη του καθαρισμού της περιοχής που έχει εγκαταλειφθεί από τη Δημοτική Αρχή.
Το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες που ακολουθούν.
Πριν 

                                                     μικροί και μεγάλοι σε δράση !


                                                                        Μετά!!!!


                                                               Η Ομάδα Δράσης


Δύο Δράσεις των «Πολιτών σε Δράση» το Σάββατο 6 Απριλίου 2013Δύο δράσεις προγραμματίζουν οι «Πολίτες σε Δράση» για το Σάββατο 6 Απριλίου 2013:
α. Με το σύνθημα «ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ» συλλέγουν τρόφιμα από τα σουπερ μάρκετ του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.
αναλυτικά η ανακοίνωση:
ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΣΥ
ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ
Ψώνισε κάποια τρόφιμα διαρκείας (λάδι, ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, γάλα εβαπορέ κ.α.) και τοποθέτησε τα στο ειδικό καρότσι που υπάρχει στην είσοδο του καταστήματος.
Τα τρόφιμα που θα συλλεχθούν θα δοθούν στα συσσίτια των εκκλησιών του Δήμου μας !
Τόπος συλλογής τροφίμων: τα σούπερ μάρκετ του Δήμου
Ημερομηνία: Σάββατο 6/4/2013
Ώρα:  10.00 π.μ – 14.00 μ.μ
β. Με το σύνθημα «Καθαρίζουμε τη γειτονιά μας» εξορμούν στην περιοχή ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ απέναντι από το grand hotel κουρεύουν και καθαρίζουν τα χόρτα της περιοχής.
αναλυτικά η ανακοίνωση:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6.4.2013 ΑΠΟ ΤΙΣ 9 π.μ.  ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 2 μ.μ. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ.


Δελτίο Τύπου: Επιστολή για το ΕΑΚ Αμπελοκήπων στον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» και υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Γιώργος Κυριλλίδης μετά από αυτοψία που διενέργησε επισκεπτόμενος το ΕΑΚ Αμπελοκήπων διαπίστωσε την ύπαρξη χρόνιων προβλημάτων για τα οποία και απέστειλε την επισυναπτόμενη επιστολή στον αρμόδιο υφυπουργό κ.  Γ. Ιωαννίδη. Επίσης απέστειλε τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες που αναδεικνύουν τα προβλήματα.Γιώργος Κυριλλίδης                                                                  ΠΡΟΣ
Δημ.Σύμβουλος                                                       Γραφείο Υφυπουργού Αθλητισμού
Αμπελοκήπων-Μενεμένης                                                  Γιάννη Ιωαννίδη
Επικεφαλής της
Δημ.Παράταξης
Πολίτες Σε Δράση
Θεσσαλονίκη 22/3/2013
   Κύριε Υφυπουργέ , γνωρίζοντας ότι είστε ένας άνθρωπος του αθλητισμού και επομένως γνώστης του συγκεκριμένου αντικειμένου θα ήθελα να θέσω υπ΄όψιν σας τα παρακάτω :
   Επισκεπτόμενος προ ημερών το ΕΑΚ Αμπελοκήπων διαπίστωσα ότι
Α. Στερείται εδώ και καιρό θέρμανσης , λόγω βλάβης του καυστήρα , με αποτέλεσμα οι αθλητές να γυμνάζονται υπό αντίξοες συνθήκες αλλά και να μην έχουν ζεστό νερό για να κάνουνε μετά τις προπονήσεις ή τους αγώνες μπάνιο !
Β. Η οροφή σε πολλά σημεία, εδώ και καιρό, <<μπάζει>>νερά με αποτέλεσμα να χρειάζονται κουβάδες και σκούπες ώστε αυτά να σκουπιστούν πριν κάνουν ζημιά στον προσφάτως τοποθετημένο τάπητα
Γ.Το γήπεδο χρησιμοποιείται μόνο για αγώνες καλαθοσφαίρισης ενώ ως αθλητικό κέντρο θα μπορούσε να φιλοξενήσει και άλλα αθλήματα
Για να λάβετε πιο άμεση γνώση επισυνάπτω φωτογραφίες
   Αναφέροντας τα ανωτέρω ζητώ να δείτε τα θέματα αυτά προσωπικά ώστε άμεσα να δοθούν λύσεις για το καλό των αθλητών , των προπονητών,των θεατών αλλά και του αθλητισμού γενικότερα !
                                                                                              Με τιμή
 
                                                                                        Γιώργος Κυριλλίδης


Καμία μεριμνά για τους άστεγους στους Αμπελόκηπους και στη Μενεμένη


Παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης ότι δεν υπάρχουν άστεγοι στο Δήμο μας και ότι μόνο κάποιοι εκουσίως ζούνε εκτός σπιτιών (!!!) διαπιστώσαμε μετά από καταγγελίες πολιτών ότι υπάρχουν (όπως άλλωστε βλέπετε στις φωτογραφίες).

Ζητούμε από την Δημοτική αρχή να πάψει να παίζει κρυφτούλι να δει το θέμα με ρεαλισμό και να το αντιμετωπίσει προσφέροντας χώρο και τροφή στους άμοιρους συνανθρώπους μας !

                                               Αγ. Πολύκαρπος, 13 Μαρτίου 2013 8:30 π.μ.

                                             Δημοτικό Ωδείο, 14 Μαρτίου 2013 9:00 π.μ.Δελτίο Τύπου - «Καταφύγιο» θανάτου για τα αδέσποτα στον Δήμο Αμπελοκήπων - ΜενεμένηςΠριν από δύο μήνες ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο αρμόδιος για το θέμα αντιδήμαρχος κος Κουσίδης διατείνονταν ότι έλυσαν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε επί πολλά χρόνια ο Δήμος μας και παρέμεινε άλυτο, υποστηρίζοντας ότι δημιούργησαν ένα ειδικό χώρο φιλοξενίας, παραμονής και σίτισης αδέσποτων ζώων (για σκυλιά και γάτες) στην περιοχή του πρώην εργοταξίου καθαριότητας, στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης.
Ο «ειδικά διαμορφωμένος» χώρος που οδήγησαν τα αδέσποτα και τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής φαίνονται στις φωτογραφίες. Τα σκυλιά μπαινοβγαίνουν στο δρόμο και στις γύρω περιοχές, αλληλοσπαράσσονται , πίνουν νερό από τα βρώμικα νερά σπασμένων σωλήνων, «παίζουν» με παπλώματα, ρόδες και ότι άλλο υπάρχει στον «ειδικά διαμορφωμένο» χώρο. Γάτες φυσικά δεν υπάρχουν (ευτυχώς). 
Ήδη μετράμε τις απώλειες κάποιων σκυλιών ενώ είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο ότι οι απώλειες θα συνεχιστούν και ίσως έτσι κάποια στιγμή λυθεί εντελώς το πρόβλημα με τον αφανισμό των ζώων. 
Θυμίζουμε ότι και στον προηγούμενο χώρο που είχαν επιλέξει οι ανωτέρω στο στρατόπεδο Αμπελοκήπων-Μενεμένης , είχαμε σοβαρά προβλήματα με την περίφραξη που ουσιαστικά δεν υπήρχε με αποτέλεσμα τα σκυλιά να «εξορμούν» στους γύρω δρόμους, να «συναντιούνται» με κατοίκους και οι φιλόζωοι να συμπλέκονται με τους υπόλοιπους κατοίκους .
Αυτά όλα αναδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία χειρίζεται σοβαρά θέματα η Δημοτική Αρχή αλλά και το μέγεθος του λαϊκισμού και του ψεύδους που μετέρχεται για να «πείσει». 
Οι εικόνες αυτές εκθέτουν τον Δήμος μας πανελληνίως και αποτελούν μελανό στίγμα στην ιστορία των φιλόζωων κατοίκων του.
Ζητούμε την παρέμβαση όλων των αρμοδίων και την κινητοποίηση όλων των φιλοζωικών σωματείων για να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται.
Το γραφείο τύπου
 Το δελτίο τύπου που είχε στείλει η Δημοτική αρχή βρίσκεται στο παρακάτω Link:


Δελτίο Τύπου - Ο λαϊκισμός του Δημάρχου Αμπελοκήπων - ΜενεμένηςΜε αφορμή το Δελτίο Τύπου που έστειλε στα Μ.Μ.Ε. σήμερα 18.2.13 ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης με τίτλο «το σχολικό γυμναστήριο των 2ου – 4ου Δημοτικών Σχολείων Μενεμένης έτοιμο προς χρήση» επανερχόμαστε στο θέμα που η παράταξη μας είχε αναδείξει στις 17.10.2012.
Βλέποντας τα δύο Δελτία Τύπου, (τα οποία παραθέτουμε παρακάτω) ο καθένας καταλαβαίνει ποιος λέει ψέματα. Το γυμναστήριο έγινε κατόπιν της καταγγελίας μας διότι ο Δήμος είχε βάλει τη συντήρηση του κτιρίου στο συρτάρι. Όλο το διάστημα δε μέχρι την καταγγελία μας ήταν ανοιχτό και τα παιδιά ήταν εκτεθειμένα  σε κινδύνους.
ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΤΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ.
Το γραφείο τύπου
 Δελτίο Τύπου «Πολιτών σε Δράση» 17.10.2012
(Link με φωτογραφίες: http://politessedrash.blogspot.gr/2012/10/blog-post_17.html
 

«Παίζουν» με τον κίνδυνο σε σχολικό γυμναστήριο της Μενεμένης!

Ένα σχολικό γυμναστήριο με βρώμικες τουαλέτες, πλάκες αμιάντου, χωρίς θέρμανση  ακατάλληλο και επικίνδυνο προκαλεί έντονες αντιδράσεις σε μαθητές και γονείς.
Το γυμναστήριο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 2ου και 4ου Δημοτικού σχολείου Μενεμένης.
«Η σωματική ακεραιότητα  των μαθητών  κινδυνεύει, όμως  κανείς  δεν  συγκινείται καθώς  η κατάσταση έχει επιδεινωθεί στον χειρότερο βαθμό» επισημαίνει ο Γιώργος Κυριλλίδης επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση»-δημοτικος σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Οι ρωγμές στους τοίχους, η αποκόλληση τους, η ενδεχόμενη κατάρρευση τους, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας  από  τις διαρροές είναι μερικά  από όσα απεύχονται όλοι. Σε αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες εκατοντάδες παιδιά γνωρίζουν τον αθλητισμό.
Ο κ. Κυριλλίδης  καταγγέλλει την επικινδυνότητα του κτιρίου στον  περιφερειακό  διευθυντή  εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, `τον περιφερειάρχη   Κεντρικής Μακεδονίας  και  τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ζητά από τις εμπλεκόμενες αρχές να επέμβουν άμεσα  για την επίλυση του είτε προς την κατεύθυνση της ριζικής ανακατασκευής του είτε της κατεδάφισης του και την δημιουργία άλλου σύγχρονου που θα εξυπηρετούσε και ανάγκες γενικότερες της περιοχής που στερείτε κλειστού γυμναστηρίου.
« Ήδη, εδώ και πολλά χρόνια οι δύο σύλλογοι γονέων των παραπάνω σχολείων διαμαρτύρονται τόσο στην προηγούμενη διοίκηση του τέως Δήμου Μενεμένης όσο και στη νυν διοίκηση του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την απαράδεκτη  κατάσταση του συγκεκριμένου γυμναστηρίου που εγκυμονεί άμεσους και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών που εισέρχονται στο εσωτερικό του» επεσήμανε  ο κ. Κυριλλίδης .
Σύμφωνα  με τον  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση» υπάρχουν επιστολές τόσο στις 6/10/2009 όσο και στις 4/2/2011. Η πρώτη προς την Τεχνική  Υπηρεσία του πρώην Δήμου Μενεμένης  και  η δεύτερη προς την Δημοτική κοινότητα Μενεμένης του νυν Δήμου. Στις επιστολές αυτές καταγράφονται με λεπτομέρειες τα προβλήματα του γυμναστηρίου και η επικινδυνότητα του.
Συγκεκριμένα:
-Βραχυκύκλωμα  μετά από βροχές
-Πλάκες αμιάντου 
-Διαρροές  στη στέγη
-Δεν λειτουργεί η  τουαλέτα
-Δεν υπάρχει  θέρμανση
-Αποκόλληση τοίχου
-Κατεστραμμένο  δάπεδο
Στις 29/11/2011 χορηγήθηκε στους συλλόγους γονέων απάντηση από το Γενικό Χημείο του κράτους που επιβεβαίωσε την ύπαρξη αμιάντου και ανθρακικού ασβεστίου υλικών εξαιρετικά επικίνδυνων για την υγεία των παιδιών. Ξεκινώντας λοιπόν από τις 6/10/2009 και φτάνοντας σήμερα, τρία χρόνια μετά,  για ένα τόσο σοβαρό θέμα το μόνο που έγινε είναι η καταγραφή του αμιάντου και οι όποιες επιδερμικές επεμβάσεις που δεν έλυσαν το θέμα.
Δελτίο Τύπου δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης 18.2.2013
«Το σχολικό γυμναστήριο των 2ου – 4ου Δημοτικών Σχολείων Μενεμένης έτοιμο προς χρήση»
Ήδη από το 2011, μόλις η νέα διοίκηση του νέου Δήμου ανέλαβε τα καθήκοντά της, πραγματοποιήθηκαν εργασίες όπως: μόνωση και στεγάνωση της οροφής, απόφραξη των αγωγών ομβρίων υδάτων, βάψιμο του γυμναστηρίου, καθαρισμός, απολύμανση καθώς και άλλες επιμέρους συντηρήσεις. Οι κάτω δηλαδή υπόγειοι χώροι του γυμναστηρίου (τουαλέτες, αποθήκες) συντηρήθηκαν, καθαρίσθηκαν και έγινε απολύμανση. Οι παραπάνω χώροι παρέμεναν κλειδωμένοι έως σήμερα λόγω της ύπαρξης αμιάντου.
Ο Δήμος μας κινήθηκε άμεσα για την επίλυση αυτού του προβλήματος.
Πραγματοποίησε μελέτη και απομακρύνθηκαν όλα τα στοιχεία που περιείχαν ίχνη αμιάντου.
Έγιναν οι σχετικές μετρήσεις και ο χώρος αποδόθηκε καθαρός. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ελαστικός τάπητας με προδιαγραφές για γήπεδο μπάσκετ. Συντηρήθηκαν εσωτερικά τα διαχωριστικά και έγινε η σχετική διαγράμμιση. Εξωτερικά αποκαταστάθηκαν οι βλάβες της οροφής.
Το γυμναστήριο την Τετάρτη 20.2.2013 θα παραδοθεί στους μαθητές ανακαινισμένο και έτοιμο προς χρήση.


Δελτίο Τύπου - καταγγελία για τον αντιδήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμέμενης7 Φεβρουαρίου 2013

Στις 4.2.2013 ο επικεφαλής Γιώργος Κυριλλίδης και κλιμάκιο 9 μελών της Δημοτικής Παράταξης επισκέφτηκαν κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης προς την  δημοτική αρχή δημοτικούς χώρους και υπαλλήλους του Δήμου μας.
Η Ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για την συνεργασία και τις διευκολύνσεις τόσο τον σύλλογο εργαζομένων του Δήμου όσο και τον αντιδήμαρχο και τους εντεταλμένους συμβούλους  κυρίους Πουρσανίδη, Σουσλόγλου και Αβραμίδη.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για  τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Κουσίδη. Αρχικά με αστείες προφάσεις μας άλλαξε ώρα επίσκεψης και αντί για 6 που ήταν μαζεμένοι οι υπάλληλοι της καθαριότητας πριν αναλάβουν εργασία μας έβαλε ώρα επίσκεψης 12.30, ώρα που άλλοι έχουν σχολάσει άλλοι δεν έχουν σχολάσει και σε κάθε περίπτωση ώρα που ήταν εξόφθαλμο ότι θα συγκέντρωνε μικρό αριθμό εργαζομένων. 
Παράλληλα 3-4  ημέρες πριν την επίσκεψη ο κ. Κουσίδης διένειμε πληθώρα εγγράφων που αποτελούσαν συρραφή παλαιότερων σχολίων του Γιώργου Κυριλλίδη στο Facebook αλλά και σχολίων άλλων ,μελών της Παράταξης μας όπως του Δημήτρη Παυλακούδη. Τη διανομή αυτών των εγγράφων, όπου φερόμασταν να είχαμε κατηγορήσει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ως υπεύθυνους για το ότι ο Δήμος δεν είναι καθαρός, προφανέστατα την έκανε και με σχόλια εναντίον μας. Επίσης γινόταν αναφορά σε πίτες που έκοβαν τμήματα του Δήμου μυστικά από μας όπου προφανέστατα αφού το είχε συμπεριλάβει τους είπε ότι αυτά αφορούσαν αυτούς! Με λίγα λόγια ξεσήκωσε τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να εισέλθουν σε κατάστημα μέλους της παράταξης μας και να καταφερθούν εναντίον του Γιώργου Κυριλλίδη ενώ το ίδιο έγινε και με άλλο μέλος της παράταξης σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με συγγενικό πρόσωπο εργαζομένου. Εξηγήσεις ζήτησε από τον επικεφαλής της Παράταξης τηλεφωνικά και ο πρόεδρος των εργαζομένων. 
Ήταν έτσι φανερό ότι ο σκοπός του Κουσίδη ήταν να δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα εναντίον του επικεφαλής Γιώργου Κυριλλίδη  με στόχο να ματαιώσουμε  την επίσκεψη μας  εκεί ή αν θα την κάναμε να υποστεί ο επικεφαλής “συνέπειες”...
Όλη αυτή η <<στημένη>> παράσταση του σκηνοθέτη Κουσίδη δεν μας πτόησε και την Δευτέρα υπό αυτές τις συνθήκες επισκεφτήκαμε το αμαξοστάσιο. Ο επικεφαλής της Παράταξης επιχείρησε να μιλήσει στους εργαζόμενους οι οποίοι δεν ξεπερνούσαν σε αριθμό τους 30 (άρα ο πρώτος στόχος τους να μην είναι όλοι επετεύχθη). Δυστυχώς 3 εργαζόμενοι παρασυρόμενοι απ’ όλο αυτό το κλίμα προπηλάκισαν τον Γιώργο Κυριλλίδη, φωνασκούσαν κινούμενοι απειλητικά  και τον διέκοπταν συνέχεια ώστε να μην τον ακούσουν όλοι οι υπόλοιποι. Πρόλαβε να εξηγήσει ότι επί 6 χρόνια που είναι δημοτικός σύμβουλος πάντα ψήφιζε όλα τα θέματα που τους αφορούσαν ενώ σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του συνεντεύξεις, δημοτικά συμβούλια κλπ ουδέποτε τους απέδωσε ευθύνη για το θέμα της καθαριότητας αντίθετα τους συνεχάρη. Ευθύνη είχαν και έχουν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι (Κυρίζογλου-Κουσίδης) οι οποίοι τα παλαιότερα χρόνια δεν έκαναν προσλήψεις με αποτέλεσμα τώρα να έχουν μείνει λίγοι ενώ και τώρα διαχειρίζονται λάθος την κατάσταση. Αυτούς αφορούσαν τα σχόλια στο facebook.
ΔΥΣΤΥXΩΣ Ο κ. ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ, ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!!
ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙ ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΑ.  

 Το γραφείο τύπου


Παράδοση φαρμάκων στο Χαρίσειο γηροκομείο ΘεσσαλονίκηςΗ Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» προσέφερε, μετά από συντονισμένες ενέργειες που έκανε στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, 14 χαρτοκιβώτια με φάρμακα στο Χαρίσειο γηροκομείο Θεσσαλονίκης. 
Η παράδοση και η παρουσία μας προκάλεσε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση στους τροφίμους του ιδρύματος οι οποίοι μαζί με τους υπευθύνους του ιδρύματος μας υποδέχτηκαν θερμά και μας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους!
Δηλώνουμε και εμπράκτως έτσι την αμέριστη συμπαράσταση στην τρίτη ηλικία.
Ευχαριστούμε τους φαρμακοποιούς και τους συμπολίτες μας για τα φάρμακα που προσέφεραν.

Οι Πολίτες σε Δράση μαζεύουν φάρμακα για το Χαρίσειο γηροκομείοΗ Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» καλεί όλους τους πολίτες του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και όχι μόνο, να συνδράμουν στην φετινή συλλογή φαρμάκων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16/12/2012 ώρα 09.00 π.μ - 11.00 π.μ έξω από τις εκκλησίες του Δήμου μας όπου συνεργεία της παράταξης μας θα συλλέγουν τα φάρμακα σε ειδικά κουτιά.
Όλα τα φάρμακα θα διατεθούν στο Χαρίσειο γηροκομείο Θεσσαλονίκης σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στην Α. Τούμπα την Πέμπτη 20/12/2012 στις 11.00 π.μ.Η Δράση μας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDSΜε απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε και διεξήχθη στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης η διανομή φυλλαδίων και προφυλακτικών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.
Πάνω από 1.500 φυλλάδια και προφυλακτικά μοίρασαν τα μέλη και οι φίλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων- Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» σε δρόμους πλατείες και cafe-bar του Δήμου.Πολίτες σε Δράση την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDSΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS στις 1 Δεκεμβρίου η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» οργανώνει αυτό το Σάββατο 1.12.2012 εκδήλωση με αντικείμενο τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και προφυλακτικών.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Μ.Κ.Ο. PRAKSIS και θα πραγματοποιηθεί το πρωί από τις 11:00 έως τις 13:00 στις πλατείες Επταλόφου και Τσομπάνογλου και το βράδυ μετά τις 21:00 στα cafe-bar του Δήμου μας.
                                                                 Ο   ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ

ΔΩΡΕΑ ΥΛΙΚΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣΟι Πολίτες σε Δράση ανταποκρινόμενοι στην έκκληση για βοήθεια της υπεύθυνης του τμήματος ζωγραφικής της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης, του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, δώρισαν πληθώρα ειδών ζωγραφικής προκειμένου το τμήμα να λειτουργεί απερίσπαστο.
Η καλύτερη ανταμοιβή μας ήταν το χαμόγελο των παιδιών!!!


ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1. Δημιουργία κάρτας υγείας του Δημότη
 2. Συντήρηση και επισκευή όπου απαιτείται όλων των ραμπών για ΑΜΕΑ
 3. Δημιουργία κέντρου ψυχολογικής στήριξης πολιτών (πρόσληψη ψυχολόγων ή δημιουργία εθελοντικής ομάδας)
 4. Αναδιοργάνωση των ΚΑΠΗ με δημιουργία διαφόρων πολιτιστικών τμημάτων
 5. Τακτική συντήρηση των παιδικών χαρών, έτσι ώστε να επισκευάζεται ή να αντικαθίσταται άμεσα ο φθαρμένος εξοπλισμός προκειμένου να διασφαλίζεται συνεχώς η ασφαλής παραμονή των παιδιών σε αυτές, και δημιουργία νέων σύμφωνα με τις προδιαγραφές της  υπουργικής απόφασης υπ’ αρ. 28492/2009 (ΦΕΚ B’ 931/18-5-2009)   .
 6. Δημιουργία σύγχρονων –ανθεκτικών κήπων
 7. Τοποθέτηση οικιακών κάδων κομποστοποίησης και μικρών κάδων για ανακύκλωση  ανά οικοδομή
 8. Τοποθέτηση (ύστερα από διαγωνισμό) γλυπτών σε πάρκα του Δήμου από τα οποία θα εξάγονται μηνύματα για τους πολίτες ( π.χ για το περιβάλλον, την εγκληματικότητα, τον εθελοντισμό κλπ)
 9. Διοργάνωση γιορτής οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας
 10. Δημιουργία λαϊκού πανεπιστημίου με θεματικές ενότητες
 11. Νέα συγκοινωνιακή μελέτη
 12. Τοποθέτηση συστήματος αυτόματης διάθεσης δημοτικών  ποδηλάτων
 13. Άμεση συντήρηση όλων των ανοιχτών χώρων στάθμευσης
 14. Δέσμευση για 2-3 ώρες θέσεων parking για να παρκάρουν τα φορτηγά κατά τις ώρες προμήθειας των Super-Market ώστε να αποφεύγεται κατά τις πρωινές ώρες η κυκλοφοριακή συμφόρηση
 15. Σταδιακή ασφαλτόστρωση σε όλους τους δρόμους του Δήμου και πιο έντονος ηλεκτροφωτισμός σε όλες τις γειτονιές του Δήμου.
 16. Δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος παραπόνων των πολιτών με ενημέρωση εξέλιξης του θέματος
 17. Ενίσχυση των συσσιτίων
 18. Ενημέρωση του πολίτη για τις προσλήψεις στο Δήμο και όχι μόνο
 19. Συνεργασία με ιατρικές ομάδες για παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους πολίτες σε σταθερή βάση
 20. Άμεση συντήρηση όλων των αθλητικών χώρων και διαμόρφωση καινούργιων

Προσφορά τροφών και άλλων ειδών σε αδέσποταΜε αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων-Μενεμένης πραγματοποίησε επίσκεψη σε χώρο του Στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης όπου φυλάσσονται υπό αντίξοες συνθήκες και χωρίς ειδικά διαμορφωμένη περίφραξη περίπου 40 αδέσποτα που τελούν υπό την προστασία του φιλοζωικού Συλλόγου «Αδέσποτη Ματιά»
Προσφέραμε τροφές και άλλα είδη ενώ συνομιλήσαμε με μέλη του συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κυρίαρχα θέματα η έλλειψη σωστής περίφραξης με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, που οδήγησε πολλά ζώα στους γύρω δρόμους δημιουργώντας πρόβλημα στις σχέσεις των μελών του Συλλόγου με τους περίοικους, η έλλειψη αποχέτευσης,  αλλά και η απόφαση του Δημάρχου να διώξει τα ζώα από κει στέλνοντας τα σε απομονωμένη περιοχή του Δενδροποτάμου χωρίς φύλαξη μακριά από τους εθελοντές που τα περιθάλπουν καθιστώντας αβέβαιο το μέλλον τους !«Παίζουν» με τον κίνδυνο σε σχολικό γυμναστήριο της Μενεμένης!Δελτίο τύπου 

Ένα σχολικό γυμναστήριο με βρώμικες τουαλέτες, πλάκες αμιάντου, χωρίς θέρμανση  ακατάλληλο και επικίνδυνο προκαλεί έντονες αντιδράσεις σε μαθητές και γονείς.
Το γυμναστήριο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 2ου και 4ου Δημοτικού σχολείου Μενεμένης.
«Η σωματική ακεραιότητα  των μαθητών  κινδυνεύει, όμως  κανείς  δεν  συγκινείται καθώς  η κατάσταση έχει επιδεινωθεί στον χειρότερο βαθμό» επισημαίνει ο Γιώργος Κυριλλίδης επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση»-δημοτικος σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Οι ρωγμές στους τοίχους, η αποκόλληση τους, η ενδεχόμενη κατάρρευση τους, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας  από  τις διαρροές είναι μερικά  από όσα απεύχονται όλοι. Σε αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες εκατοντάδες παιδιά γνωρίζουν τον αθλητισμό.
Ο κ. Κυριλλίδης  καταγγέλλει την επικινδυνότητα του κτιρίου στον  περιφερειακό  διευθυντή  εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, `τον περιφερειάρχη   Κεντρικής Μακεδονίας  και  τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ζητά από τις εμπλεκόμενες αρχές να επέμβουν άμεσα  για την επίλυση του είτε προς την κατεύθυνση της ριζικής ανακατασκευής του είτε της κατεδάφισης του και την δημιουργία άλλου σύγχρονου που θα εξυπηρετούσε και ανάγκες γενικότερες της περιοχής που στερείτε κλειστού γυμναστηρίου. 
« Ήδη, εδώ και πολλά χρόνια οι δύο σύλλογοι γονέων των παραπάνω σχολείων διαμαρτύρονται τόσο στην προηγούμενη διοίκηση του τέως Δήμου Μενεμένης όσο και στη νυν διοίκηση του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την απαράδεκτη  κατάσταση του συγκεκριμένου γυμναστηρίου που εγκυμονεί άμεσους και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών που εισέρχονται στο εσωτερικό του» επεσήμανε  ο κ. Κυριλλίδης .
Σύμφωνα  με τον  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση» υπάρχουν επιστολές τόσο στις 6/10/2009 όσο και στις 4/2/2011. Η πρώτη προς την Τεχνική  Υπηρεσία του πρώην Δήμου Μενεμένης  και  η δεύτερη προς την Δημοτική κοινότητα Μενεμένης του νυν Δήμου. Στις επιστολές αυτές καταγράφονται με λεπτομέρειες τα προβλήματα του γυμναστηρίου και η επικινδυνότητα του.
Συγκεκριμένα:
-Βραχυκύκλωμα  μετά από βροχές
-Πλάκες αμιάντου 
-Διαρροές  στη στέγη
-Δεν λειτουργεί η  τουαλέτα
-Δεν υπάρχει  θέρμανση
-Αποκόλληση τοίχου
-Κατεστραμμένο  δάπεδο 
Στις 29/11/2011 χορηγήθηκε στους συλλόγους γονέων απάντηση από το Γενικό Χημείο του κράτους που επιβεβαίωσε την ύπαρξη αμιάντου και ανθρακικού ασβεστίου υλικών εξαιρετικά επικίνδυνων για την υγεία των παιδιών. Ξεκινώντας λοιπόν από τις 6/10/2009 και φτάνοντας σήμερα, τρία χρόνια μετά,  για ένα τόσο σοβαρό θέμα το μόνο που έγινε είναι η καταγραφή του αμιάντου και οι όποιες επιδερμικές επεμβάσεις που δεν έλυσαν το θέμα.


«Οι Πολίτες σε Δράση» για την παγκόσμια ημέρα των ζώων

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων (4.10.2012) η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» θα προσφέρει στον φιλοζωικό Σύλλογο «Αδέσποτη Ματιά», που περιθάλπει αδέσποτα ζώα, τροφές και φάρμακα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του στρατοπέδου Μ. Αλέξανδρος στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης την Κυριακή 14.10.2012 στις 11 π.μ.
Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία διοργανώθηκε η νέα δράση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε δράση».
Με  σύνθημα  ΨΗΦΙΖΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ  πραγματοποιήσαμε Ποδηλατοβόλτα το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 στους κεντρικούς δρόμους των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης στην οποία συμμετείχαν Δημότες με ποδήλατα και πεζοί που διένειμαν φυλλάδια
Το μήνυμα που δόθηκε προς τους Πολίτες είναι ότι η Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο αποτελεί μια ευκαιρία για όλους μας να αλλάξουμε τις συμπεριφορές και τις καθημερινές μας συνήθειες και να περιορίσουμε τη χρήση του αυτοκινήτου μας χρησιμοποιώντας περισσότερο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στις μικρές αποστάσεις το ποδήλατο και τα πόδια.
 Το μήνυμα που δόθηκε προς τις τοπικές αρχές είναι ότι πρέπει να αρχίσουν να κάνουν την πόλη φιλική στους κατοίκους της και ότι διεκδικούμε ως πολίτες μια καλύτερη ποιότητα ζωής, πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια, ασφαλείς μετακινήσεις, εξασφάλιση ελεύθερης μετακίνησης πεζών και ατόμων με ειδικές ανάγκες και δημιουργία δικτύων διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλατοδρόμων.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε δράση»  αναφορικά με τις εγκρίσεις θέσεων για βρεφικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ/ΜΕΑ μετά από τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις για το Δήμο μας αλλά και γενικότερα για την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία τονίζει τα παρακάτω:

Σε προηγούμενο δελτίο τύπου είχαμε αναφερθεί στον κακό προγραμματισμό και τους άστοχους χειρισμούς του Δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης Λ.Κυρίζογλου σε σχέση με το καυτό όπως εξελίχτηκε θέμα των βρεφικών και παιδικών σταθμών και τον χαρακτηρίσαμε ανεπαρκή. Τώρα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας θεωρούμε ότι είναι και αυτοδιοικητικά επικίνδυνος!

Συγκεκριμένα :

Τον είχαμε συμβουλεύσει να αφήσει τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τους εγωισμούς, να πάψει να ασχολείται με άλλους Δημάρχους της πόλης, να κάνει αυτοκριτική και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα συμφέροντα του Δήμου μας και των Δημοτών μας.
Δυστυχώς έκανε ακριβώς το αντίθετο με αποτέλεσμα η ζημιά που αρχικά έκανε στο δικό μας Δήμο να γενικευτεί σ΄όλη τη Θεσσαλονίκη και σ΄όλη την Κεντρική Μακεδονία!

Αναλυτικά:

Επιδώθηκε σε καταγγελίες και αναφορές κατά συναδέρφων του Δημάρχων  δίνοντας τη σκυτάλη  σε άλλους Δημάρχους της Αττικής οι οποίοι βρήκαν  πρόσφορο έδαφος αφενός να συνεχίσουν τις καταγγελίες και αφετέρου να εκμεταλλευτούν την εικόνα εσωτερικού πολέμου στους κόλπους της ΠΕΔΚΜ. Αποτέλεσμα ήταν με την δεύτερη κατανομή που έγινε (εδώ φέρει βαρύτατη ευθύνη η ΕΕΤΑΑ και ο αρμόδιος υπουργός) να ωφεληθούν Δήμοι της Αττικής αφού τα αιτήματα τους ικανοποιήθηκαν σε ποσοστό 65% ενώ αυτά των Δήμων της  Θεσσαλονίκης μόλις σε ποσοστό 50%.
Στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης μητέρες με υψηλή μοριοδότηση συγκεκριμένα με 59,50,  με 57,38, και με 56,96 μόρια, έμειναν εκτός παιδικών σταθμών ενώ στην Αττική και μάλιστα σε Δήμους με υψηλά εισοδήματα  μητέρες <<τυχερές>> που δεν εργάζονται (τα μόρια που παίρνει η εργαζόμενη μητέρα είναι 35)  έβαλαν τα παιδιά τους, προσέξτε, όχι μόνο σε Δημοτικούς σταθμούς αλλά κυρίως σε ιδιωτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με 15,33, με 11,11 και με 10,04, μόρια! Από την κόντρα λοιπόν αυτήν και τις συνεχείς επιθέσεις και καταγγελίες του Λ.Κυρίζογλου τελικώς ευνοήθηκαν και τα ιδιωτικά συμφέροντα με τις ευλογίες βεβαίως της ΕΕΤΑΑ και του Υπουργού εργασίας.
Όμως όλως <<τυχαίως>> δεν είδαμε το Δήμαρχο μας να διατυπώνει καταγγελίες και ψηφίσματα κατά του υπουργείου και της κυβερνησης , ενώ μέχρι τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές <<βομβάρδιζε>> με καταγγελίες και ψηφίσματα υπουργούς της τότε κυβέρνησης! Του θυμίζουμε ότι είναι αυτοδιοικητικό στέλεχος και μάλιστα συνδικαλιστικό  και όχι κομματικό!

Τον καταγγέλλουμε γι’ αυτήν την στάση του και τον καλούμε να συμμορφωθεί ώστε οι μητέρες αυτές που δεν θα δουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς να είναι τα τελευταία <<θύματα >> αυτής της τακτικής του.

Γραφείο τύπου       

Αμπελόκηποι – Μενεμένη 21 Σεπτεμβρίου  2012
Η Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο καθιερώθηκε να γιορτάζεται από το 1998 στη Γαλλία και σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2000.  Κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους. 
Η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο είναι για όλους μια ευκαιρία!

• Ευκαιρία να αλλάξουμε τις συμπεριφορές μας και τις καθημερινές μας συνήθειες. 
• Ευκαιρία να δώσουμε τη δυνατότητα στην πόλη μας, έστω και για λίγες ώρες, να μπορεί να είναι μια πόλη χωρίς αυτοκίνητα. 
• Ευκαιρία οι τοπικές αρχές να αρχίσουν να κάνουν την πόλη μας φιλική στους κατοίκους της. 
• Ευκαιρία, να πάμε με τα πόδια και το ποδήλατο στις μικρές αποστάσεις και να χρησιμοποιήσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ταυτόχρονα όμως, είναι και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας ως Πολίτες και του χώρου που μας ανήκει στην πόλη μας. Διεκδίκηση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια, ασφαλείς μετακινήσεις, εξασφάλιση ελεύθερης μετακίνησης πεζών και ατόμων με ειδικές ανάγκες, δημιουργία δικτύων διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας που να συνδέουν όλα τα κομμάτια της περιοχής μας με το κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλαγή νοοτροπίας. Αντί να περπατάμε και να ποδηλατούμε χιλιόμετρα πάνω στους ιμάντες και στα ποδήλατα των Γυμναστηρίων, ας περπατήσουμε και ας ποδηλατήσουμε στην πόλη μας!Οι «Πολίτες σε Δράση» θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας και να αφυπνίσουμε τις αρχές της πόλης μας, πραγματοποιούμε Ποδηλατοβόλτα το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 στους κεντρικούς δρόμους των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε τους δρόμους της πόλης με ασφάλεια μαζί με όλα τα άλλα μέσα μεταφοράς, και τα δικαιώματά μας και το χώρο που μας ανήκει σε αυτή την πόλη. 

Το ποδήλατο είναι πολιτισμός!

Οι «Πολίτες σε Δράση»  ψηφίζουν  ποδήλατο!

Εσείς  θα μας ακολουθήσετε στη βόλτα μας?

Σήμερα οι ποδηλάτες μας είναι λίγες δεκάδες και εμείς θέλουμε να γίνουμε περισσότεροι. Βασικός στόχος της παράταξης μας είναι η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Θέλουμε να οργανώσουμε ημέρες ποδηλάτου, όχι μόνο την 22α Σεπτεμβρίου αλλά περισσότερες βόλτες στη διάρκεια  του χρόνου. Χρειάζεται να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας με ΙΧ για καθαρό περιβάλλον και ευεξία.

Όλοι μαζί αφήστε τα αυτοκίνητα σας στην άκρη και ελάτε να κάνουμε την πόλη μας φιλική στο ποδήλατο.

Με  σύνθημα  ΨΗΦΙΖΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ  σας  καλούμε  να κάνουμε μια βόλτα και να διασχίσουμε μαζί   την πόλη που μας ανήκει!

Εκκίνηση Ποδηλατοβόλτας: 10:00π.μ. από την εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα  


Δελτίο Τύπου – Καθαρισμός του θαλάσσιου μετώπου Μενεμένης από τους «Πολίτες σε Δράση»

  18 Σεπτεμβρίου 2012
                                                                                                      
 Με το σύνθημα «Καθαρίζουμε τις παραλίες μας, καταγράφουμε τα σκουπίδια και τα ανακυκλώνουμε», η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» συμμετείχε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2012.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών.

Οι «Πολίτες σε Δράση» επέλεξαν να καθαρίσουν το θαλάσσιο μέτωπο της Δημοτικής κοινότητας Μενεμένης. Σύμφωνα με το δελτίο αναφοράς συγκεντρώθηκαν 20 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών από τις οποίες οι 19 δόθηκαν για ανακύκλωση. Ενδεικτικά συλλέχθηκαν, σε μήκος ακτής χιλίων μέτρων, 374 πλαστικά μπουκάλια, 163 καπάκια και 237 άλλα είδη απορριμμάτων όπως γυάλινα μπουκάλια, σακούλες, κουτάκια αναψυκτικών, συσκευασίες, ρουχισμός, τσιγάρα, αναπτήρες κλπ.

Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί την πιο επιβαρυμένη περιβαλλοντολογικά περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης αλλά και γενικότερα όλου του νομού Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς παρά τις εξαγγελίες και τα κροκοδείλια δάκρυα που έχυσε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης επισκεπτόμενος την περιοχή πριν από 16 μήνες δεν έχει γίνει από τότε τίποτα στην κατεύθυνση της αποκατάστασης και αξιοποίησης της περιοχής.
                                             
Καλούμε τους Πολίτες σε εγρήγορση έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε η θαλάσσια αυτή περιοχή να συνεχίσει να είναι, υπό την αδιαφορία του Δήμου, χώρος απόθεσης αποβλήτων και εστία μόλυνσης.

ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΚΤΩΝ 2012!

Δελτίο Τύπου - 13 Σεπτεμβρίου 2012

  

Με το σύνθημα «Καθαρίζουμε τις παραλίες μας, καταγράφουμε τα σκουπίδια και τα ανακυκλώνουμε», η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) σας προσκαλεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2012 που είναι το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, να καθαρίσουμε το θαλάσσιο μέτωπο της Δημοτικής κοινότητας Μενεμένης.

Σημείο συνάντησης, στις 16:00, η πλατεία Τσομπάνογλου στη Μενεμένη όπου θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες και θα διανεμηθούν γάντια, σακούλες, ενημερωτικό υλικό και Δελτία Καταγραφής Απορριμμάτων.

Ανάλογες δράσεις σε άλλες περιοχές της Ελλάδας φαίνονται στο διαδραστικό χάρτη στο σύνδεσμο www.signuptocleanup.org, καθώς μικροί και μεγάλοι εθελοντές, δηλώνουν συμμετοχή στην παγκόσμια αυτή εθελοντική πρωτοβουλία, συντονιστής της οποίας είναι ο μη-κυβερνητικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Ocean Conservancy που εδρεύει στη Washington, DC των ΗΠΑ.

 

Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 30 Αυγούστου 2012

Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Η προσδοκία των πολιτών ,σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης , για τη διενέργεια πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων τα δυο τελευταία χρόνια στην Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης διαψεύστηκε παταγωδώς ,
με εικόνες διάλυσης να παρατηρούνται καθημερινά.

Αναφέρουμε ενδεικτικά:

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1) Το πολιτιστικό κέντρο παραμένει ημιτελές ,
με τους χώρους χρήσης να έχουν ανάγκη άμεσης συντήρησης
τους δε υπόλοιπους να βρίσκονται σε απόλυτη εγκατάλειψη.

2) Τα δίδακτρα των τμημάτων χορού, ζωγραφικής και των λοιπών τμημάτων αυξηθήκαν σημαντικά με αποτέλεσμα πολλά μέλη να έχουν εγκαταλείψει ή να έχουν πάει σε άλλους συλλόγους της περιοχής και τα τμήματα αυτά να βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης.

3) Οι δάσκαλοι των τμημάτων έχουν οδηγηθεί στο περιθώριο
και ουδεμία εισήγηση τους εισακούεται ενώ κάποιοι έχουν αποπεμφθεί .

4) Σημαντικότατα πολιτιστικά γεγονότα-θεσμοί της περιοχής έλαβαν τέλος, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί από άλλα .

5) Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου τον περασμένο
Μάιο και Ιούνιο μόλις 3 υποτυπώδεις εκδηλώσεις (σε σύνολο 17 ) πραγματοποιήθηκαν στην Μενεμένη . Στον δε Δενδροπόταμο μόλις 1 ενισχύοντας την υποβάθμιση αυτών των περιοχών

6) Δεν λειτουργεί η επιτροπή πολιτισμού.
Αν δεν υπήρχαν 2-3 πολιτιστικοί σύλλογοι και τμήματα
της εκκλησίας θα κυριαρχούσε πολιτιστικό σκοτάδι !

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

7) Στον αθλητισμό τον περασμένο Μάιο και οι 7 εκδηλώσεις του Δήμου έγιναν στους Αμπελοκήπους , καμιά στη Μενεμένη

8) Το ποσδοσφαιρικό γήπεδο της Μενεμένης έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος κακοποιών οι οποίοι συχνά πυκνά μπαίνουν , αφού δεν υπάρχει καμιά φύλαξη , και λεηλατούν τις εγκαταστάσεις οι οποίες και είναι σε άθλια κατάσταση

9) Δεν προχώρησε κανένα έργο στον περιβάλλοντα χώρο του Γηπέδου ( γήπεδα 5Χ5)

10) Δεν υπάρχει διαχωριστικό μεταξύ κερκίδων και γηπέδου με αποτέλεσμα οι αθλητές να είναι στο έλεος οπαδών

11) Δεν υπάρχει καν καλός φωτισμός αφού το μισό γήπεδο είναι στο σκοτάδι!!!

12) Ακόμα και το χόρτο κουρεύεται ανά μεγάλα διαστήματα καθιστώντας τη διενέργεια αγώνων προβληματική

13) Δεν υπάρχει κανένα βοηθητικό γήπεδο για τα τμήματα υποδομής και οι προπονήσεις γίνονται σε ακατάλληλα και μικρά γηπεδάκια 5Χ5 στην οδό Δενδροποτάμου

14) Ο Α.Σ Μενεμένης η ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής έχει παντελώς εγκαταλειφθεί , ακόμα και τα γραφεία της ομάδας είναι σε παντελώς ακατάλληλο χώρο

15) Έχουν εγκαταλειφθεί τα όποια μικρά κλειστά γυμναστήρια υπάρχουν κυρίως σε σχολία

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταματήσει την υποβάθμιση
και να αναθεωρήσει την πολιτική της στους κορυφαίους
για την κοινωνία τομείς του Πολιτισμού – Αθλητισμού .

Για εμάς , τους « Πολίτες σε δράση » ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός αποτελούν το πρώτο όχημα για έξοδο από κάθε μορφής κρίσεων.
Όραμα μας η άμεση αποκατάσταση όλων των δομών και η δημιουργία 2 συμβουλίων με τη συμμετοχή
όλων των ενεργών πολιτών που τους « αγγίζει » ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός τα οποία θα παράγουν συνεχώς ποιοτικά γεγονότα ( π.χ αθλητικά και πολιτιστικά φεστιβάλ με τη συμμετοχή και ξένων χωρών ) με τελικό στόχο η Δημοτική κοινότητα Μενεμένης από ουραγός του σήμερα να γίνει ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.

Με την παράκληση να δημοσιευτεί , μεταδοθεί και αναρτηθεί.

Γραφείο τύπου Αμπελόκηποι – Μενεμένη 30 Αυγούστου 2012

e-mail : politessedrash2012@gmail.com
F : Ανεξάρτητη Παράταξη Αμπελ. Μενεμ. Πολίτες σε δράση
Β : politessedrash.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ,ΚΔΑΠ,ΚΔΑΠ/ΑΜΕΑ
23-08-2012


Δριμεία επίθεση στο δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η παράταξη μείζονος αντίπολιτευσης του δήμου «Πολίτες σε δράση», με αφορμή το μείζον θέμα των εγκρίσεων θέσεων για βρεφικούς παιδικούς σταθμούς ,ΚΔΑΠ , ΚΔΑΠ/ΜΕΑ.
Συγκεκριμένα τον κατηγορεί για κακή προετοιμασία των υπηρεσιών και της διοίκησης του ενόψει του εν λόγω προγράμματος και για μη έγκαιρη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να ικανοποιήσουν αποτελεσματικά όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες.
Τον καλεί, δε, να αφήσει τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τους εγωισμούς, να πάψει να ασχολείται με τους άλλους μη αρεστούς σ αυτόν δημάρχους και να ενσκήψει στα πλείστα προβλήματα του δήμου ώστε να προλαβαίνει τα γεγονότα και όχι απλά εκ των υστέρων την καταγραφή τους.
Το πλήρεις κείμενο της ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης«Πολίτες σε δράση» έχει ως εξής:
« Ο Ανεπαρκής Δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου
Η Παράταξη Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης « Πολίτες σε δράση » παρακολουθώντας τις εξελίξεις αναφορικά και με την έκδοση δελτίου τύπου του δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης με θέμα τις εγκρίσεις θέσεων για βρεφικούς παιδικούς σταθμούς ,ΚΔΑΠ , ΚΔΑΠ/ΜΕΑ τονίζει προς αποκατάσταση της πραγματικότητας τα παρακάτω:
Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο κος Κυρίζογλου ερωτήθει :
1) Για ποιο λόγο ο Δήμος μας προσφέρει προς ένταξη στο πρόγραμμα μόνο 296 θέσεις , -  γεγονός που τον καθιστά από τους ουραγούς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ;!
2) Γιατί δεν υπάρχουν από το Δήμο μας θέσεις για ΚΔΑΠ ΜΕΑ ενώ άλλοι Δήμοι έχουν δεκάδες ή εκατοντάδες (π.χ Νεάπολη-Συκιές) ;!
Η απάντηση του ήταν :
Ότι δεν χρειαζόμαστε άλλες διότι υπάρχει μικρή ζήτηση και μάλιστα δήλωσε βέβαιος ότι αυτές οι θέσεις υπερκαλύπτουν τις ανάγκες και ότι θα υπάρξει  πλεόνασμα ώστε να καλυφτούν γονείς και από άλλους δήμους !!! Αναφέρθηκε δε εκτενώς στην υπογεννητικότητα στο Δήμο μας και στο ότι είμαστε ένας μικρός Δήμος.
Στην παρατήρηση ότι δεν μπορεί ο Δήμος μας να χει μόνο τόσα παιδιά - και στην περίπτωση αυτή για ποιο λόγο κατασκευάζονται σχολεία - γιατί δεν έλαβε μέριμνα να δημιουργήσει και άλλες δομές τόσα χρόνια και ειδικά τα τελευταία που χώροι υπάρχουν άφθονοι και με χαμηλά μισθώματα τόνισε ότι δεν μας χρειάζονται και ότι τα παιδιά είναι λίγα .
Έστρεψε δε τα πυρά του ως συνήθως κατά άλλου συναδέρφου του Δημάρχου ,εκφράζοντας  μεταξύ άλλων την απορία πως διαθέτει τόσες θέσεις στο πρόγραμμα !
Για τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ δεν υπήρξε απάντηση .
Τώρα λοιπόν μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων που μας φέρνουν
ως Δήμο να έχουμε καλύψει μόνο 161 παιδιά από τα 296 αναρωτιόμαστε:
Μόνο στο Δικό μας Δήμο υπάρχει υπογεννητικότητα ;
Ένας Δήμος 60.000-70.000 κατοίκων είναι μικρός ;
Γιατί δεν θυροκόλλησε  ανακοινώσεις σ όλο το Δήμο όπως συνήθως κάνει για ήσσονος σημασίας θέματα για το πρόγραμμα για να δούμε ποια θα ήταν η ζήτηση όταν άλλοι Δήμοι έκαναν τόσο μεγάλη κινητοποίηση ;!
Ποια ήταν η προετοιμασία των υπηρεσιών και της διοίκησης του ενόψει του προγράμματος ;
Γιατί άλλοι Δήμοι αύξησαν τις προσφερόμενες θέσεις δημιουργώντας τα τελευταία χρόνια δομές ( Θεσσαλονίκη)  ενώ στο Δήμο μας δεν αυξήθηκαν ποτέ ;
Γιατί δεν έλαβε εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε αυτήν την στιγμή να ικανοποιηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι δημότες μας ;
Γιατί « καίγεται » και ασχολείται συνεχώς με άλλους Δημάρχους οι οποίοι αποδεικνύονται εκ του αποτελέσματος και όχι τυχαία  ότι δούλεψαν εγκαίρως ικανοποιώντας τα αιτήματα πολλαπλάσιων δημοτών τους ;!
Γιατί όλοι , να το δεχτούμε , μεροληπτούν  υπέρ άλλων Δημάρχων και να μην μεροληπτούν υπέρ ημών;
Ως πότε θα καλύπτει την ανεπάρκεια του για πλήθος θεμάτων που αφορούν τον Δήμο μέσω της παραγωγής δεκάδων δελτίων τύπων όπου μονίμως αποκρύπτοντας επιμελώς τις δικές του ευθύνες επιτίθεται κατά πάντων ( δημάρχων , δημοσιογράφων , κυβερνήσεων , υπουργών , αστυνομίας ) ;!
Φτάνει πια , τον συμβουλεύουμε αφού έχει τις τύχες του Δήμου μας στα χέρια του να αφήσει τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τους εγωισμούς.
Ας πάψει να ασχολείται με τους άλλους μη αρεστούς σ αυτόν δημάρχους και επιτέλους ας τολμήσει την αυτοκριτική του , ενσκήπτοντας στα πλείστα προβλήματα του Δήμου ώστε να προλαβαίνει τα γεγονότα και όχι απλά εκ των υστέρων την καταγραφή τους»!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Δελτίο Τύπου - 2.06.2012  


Η Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου αλλά η σημασία της πρέπει να μνημονεύεται κάθε μέρα. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι συστατικό στοιχείο του πολιτισμού κάθε κοινωνίας. Η υιοθέτηση της θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς μας αγγίζει και μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Το χρωστάμε άλλωστε στους εαυτούς μας, μα κυρίως στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται. Μια προσπάθεια όπως αυτή με σκοπό την βελτίωση του περιβάλλοντος και την εξυγίανσή του από την αλόγιστη κατάχρηση του ανθρώπου χρειάζεται πάνω από όλα τους πολίτες.

Δεν ζητάμε από τους πολίτες κάτι ανέφικτο. Μερικές απλές, καθημερινές κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 

διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λάστιχα κ.α. και τα τοποθετούμε στους ειδικούς κάδους. Έτσι βοηθάμε όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην εξοικονόμηση φυσικών και οικονομικών πόρων. 

απορρίπτουμε τα μικροαντικείμενά μας στους κάδους και όχι κάτω στο δρόμο. Συμβάλουμε στο να γίνει η πόλη μας καθαρότερη! Απορρίπτοντας τα σκουπίδια μας μέσα στους κάδους, βελτιώνουμε την εικόνα της πόλης μας, εμποδίζουμε τις δυσάρεστες οσμές και συμβάλουμε στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
ενημερωνόμαστε για τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου μας. Ο Δήμος υποχρεούται να συμβάλει στη συνεχή και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ως αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματική εφαρμογή του κανονισμού. 
φροντίζουμε να μαθαίνουμε το εκάστοτε πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου ώστε να μην στοιβάζονται και παραμένουν επί ώρες στους κάδους και τα τοποθετούμε σε ανθεκτικές και καλά κλεισμένες σακούλες.
δεν υπερχειλίζουμε τους κάδους των σκουπιδιών. Εάν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε τον διπλανό ή κάποιον άλλο κάδο που μπορεί να έχει διαθέσιμο χώρο.
μεριμνούμε για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων, οικοδομικών απορριμμάτων, προϊόντων κηπευτικών εργασιών και ειδικών απορριμμάτων κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους υπευθύνους της υπηρεσίας καθαριότητας.
δεν πετάμε απορρίμματα και κάθε μορφής υλικά ή αντικείμενα σε ακάλυπτους χώρους, όπως οικόπεδα ή κοινόχρηστους χώρους πρασίνου.
μαζεύουμε τις ακαθαρσίες των σκύλων μας από τα πεζοδρόμια, τους πεζόδρομους, τους δρόμους και τα πάρκα. 
οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που παράγουν πολλά απορρίμματα φροντίζουν να προμηθευτούν συμπιεστές απορριμμάτων, χαρτιών και άλλων αντικειμένων που συμπιέζονται.
περιορίζουμε την χρήση της πλαστικής σακούλας η οποία χρειάζεται περί τα 100-400 χρόνια για να αποσυντεθεί και θέση τους να χρησιμοποιούμε πάνινες τσάντες ή τις ειδικές πλαστικές βιοδιασπώμενες σακούλες.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων – Μενεμένης Πολίτες σε Δράση συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και εξορμά στις γειτονιές του Δήμου μας με στόχο να περάσει το μήνυμα της καθαρής πόλης σε όλους τους συνδημότες μας.

Η προσπάθεια για μια καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική πόλη δε σταματάει ποτέ.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη γειτονιά μας πιο όμορφη και πιο φιλική.