Δελτία Τύπου

18 Απριλίου 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζεται το κοινωνικό έργο της παράταξής μας
  
Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων στα συσσίτια των εκκλησιών, καθώς και σε δεκάδες άπορες οικογένειες του Δήμου μας. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε η διανομή ρουχισμού, καθώς και η διανομή πασχαλινών εδεσμάτων ενόψει της μεγάλης εορτής.

Με εκτίμηση
Το Γραφείο ΤύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ BΑΓΙΟΥΛΗ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
  


Τις περιοχές Βαγιούλη και την πλατεία Επταλόφου - Βενιζέλου επισκέφτηκε την εβδομάδα που πέρασε, με κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση», ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Κυριλλίδης.

Mε εκτίμηση
Το Γραφείο Τύπου

17 Απριλίου 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗ


Άνοιξε το εκλογικό μας κέντρο στη Μενεμένη, στην οδό Αγ.Παρασκευής 21 με Νίκου Κυριακίδη (πρώην ζαχαροπλαστείο Lido).

Ώρες λειτουργίας 9.30 – 2.30 & 5.30 – 9.30, τηλέφωνο επικοινωνίας 6981 090060.  

Με εκτίμηση

Το Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ


Πάσχα με άδειες τσέπες θα κάνουν οι συμβασιούχοι δάσκαλοι του Ωδείου και οι συμβασιούχοι γυμναστές του Δήμου μας. Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή για αναλγησία και αδιαφορία. Πώς θα ήταν άραγε Δήμαρχε να ήσασταν απλήρωτος επί πέντε μήνες, γιατί οι άνθρωποι αυτοί είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβριο. Καλούμε όλους τους υπεύθυνους για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αυτοί οι εργαζόμενοι, να επιλύσουν άμεσα το θέμα.

Με εκτίμηση

Το Γραφείο Τύπου

16 Απριλίου 2014
                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                          ΝΤΡΟΠΗ !


Συν 16 υποψηφίους (προαιρετικά) στα ψηφοδέλτια αποφάσισε ο Μιχελάκης και η παρέα του, οι εκλεκτοί δήμαρχοι. Ο λόγος προφανής: θέλει με το έτσι θέλω να αυξήσει τις πιθανότητες εκλογής των υπαρχόντων αρεστών στην κυβέρνηση δημάρχων, μεταξύ αυτών και του δικού μας. Η ΚΕΔΕ φυσικά κάνει την πάπια, όταν όμως ήταν να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, οι δηλώσεις και τα δελτία τύπου περίσσευαν. Ξέρουν όλοι αυτοί του συστήματος ότι οι μόνοι για προφανείς λόγους που θα μπορούσαν να βρούνε άλλους 16 συμβούλους λίγο πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων, είναι οι δήμαρχοι, γι’ αυτό και ένοχα όλοι τους σιωπούν. Το πραξικόπημα αυτό με το οποίο επιχειρείται η αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για τη Δημοκρατία και την αυτοδιοίκηση, ανάλογο εκείνου του 42 % του Παυλόπουλου του 2006. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη μέχρις εσχάτων κόντρα στο πολιτικό κατεστημένο και τους υπερασπιστές του. Με τις φωτογραφικές ρυθμίσεις, με τα ψιλά γράμματα, 12 τη νύχτα σε άσχετα νομοσχέδια, ΑΛΛΑΓΗ δεν έρχεται. Ο κόσμος έχει τον τελευταίο λόγο και απ' αυτόν περιμένουμε αυτούς να τους αποβάλλει και να μας δικαιώσει.


Με εκτίμηση                                                                                                     
Το Γραφείο Τύπου
                                    

                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                             ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ


Αρχίζει έγκαιρα ο ψεκασμός των κουνουπιών λέει ο Δήμος, και εμείς απ' τη μια δεχόμαστε τις φιλοφρονήσεις των κουνουπιών και απ' την άλλη με αυτά που λένε γελάμε. Εσύ Δήμαρχε δεν έλεγες τόσα χρόνια ότι ο τοπικός ψεκασμός είναι επικίνδυνος, γι’ αυτό δεν τον έκανες; Τόση κοροϊδία πια;

Με εκτίμηση                                                                                                                   
Το Γραφείο Τύπου

14 Απριλίου 2014

                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «Πολίτες σε δράση» του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης επισκέφτηκε, την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. και συνομίλησε με τον κ. Παναγιώτη Κακαφίκα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αγοράς, και τον κ. Κωνσταντίνο Κουρή, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά στα προβλήματα που απασχολούν την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, ενώ ακούστηκαν από τους διοικούντες έντονα παράπονα εις βάρος του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι ενώ ο Δήμος εισπράττει υψηλά τέλη, δεν παρέχει τις ανάλογες υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας, κάτι που δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία της Αγοράς.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «Πολίτες σε δράση» του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Γ.Κυριλλίδης, κατέγραψε τα παράπονα και τα προβλήματα που τους απασχολούν, και δεσμεύτηκε να πιέσει προς την κατεύθυνση επίλυσης όλων αυτών των θεμάτων. Παράλληλα, τόνισε τη διάθεσή του να επιλυθούν όλα τα θέματα μέσα από μια αγαστή συνεργασία, και εξεδήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στους αρμόδιους φορείς.

Μετά τη συζήτηση που είχε με τη Διοίκηση της Αγοράς, επισκέφτηκε  τους χώρους της και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες, ακούγοντας τα προβλήματά τους, δεσμευόμενος να τους βοηθήσει όσο μπορεί. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους Καλό Πάσχα. 


11 Απριλίου 2014                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Τις περιοχές Μεταγωγών και Δημαρχείου επισκέφτηκε την εβδομάδα που πέρασε, με κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση», ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Κυριλλίδης.
10 Απριλίου 2014

                                      Δελτίο Τύπου


Κροκοδείλια δάκρυα
Η κατάσταση που επικρατεί στις εκβολές του χειμάρρου του Δενδροποτάμου είναι τραγική, και είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Έντονη δυσοσμία, λάσπη, λύματα είναι οι λέξεις που περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στην περιοχή. Αυτός που γνωρίζει την κατάσταση από πρώτο χέρι είναι ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης.

Επισκέφτηκε δύο φορές την περιοχή, συνοδευόμενος από δημοσιογράφους και κάμερες, και μας παρουσίασε το ήδη γνωστό σε όλους πρόβλημα. Η πρώτη φορά ήταν στις αρχές της τετραετίας και η δεύτερη στο τέλος. Επί της ουσίας, τέσσερα χρόνια δεν πήρε καμία πρωτοβουλία, ως όφειλε, αδιαφορώντας για τη συνεχόμενη υποβάθμιση μέσω της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται, τόσο στο Δήμο μας όσο και στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Οι αναφορές του στα πουλιά που υποφέρουν, δεν μας έπεισαν για το ενδιαφέρον του, ενώ τα δάκρυα που έχυσε ήταν κροκοδείλια. Οι μόνοι που ενδιαφερθήκαμε για την περιοχή ήταν η δημοτική μας παράταξη, η οποία, στις 16 Σεπτεμβρίου 2012, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), και με αφορμή την Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, καθάρισε ό,τι μπορούσε να καθαρίσει σε όλο το μήκος και πλάτος του παραλιακού μετώπου που ανήκει στο Δήμο μας.


Ως νέα διοίκηση θα πάρουμε άμεσα πρωτοβουλίες σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, για να προχωρήσουμε βήμα βήμα προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, ώστε να αποδοθεί καθαρή η περιοχή ως χώρος αναψυχής στους κατοίκους.7 Απριλίου 2014
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ  ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-MENEMENHΣ Την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Κατοίκων των Αμπελοκήπων, επρόκειτο να οργανωθεί αγορά αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δυστυχώς, όμως, δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν και δεν επέτρεψαν τη διάθεση των προϊόντων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ήταν ΑΦΑΝΤΟΣ κατά τη διάρκεια των γεγονότων, κάτι που ενοχοποιεί τον ίδιο σε σχέση με την εμπλοκή του ή όχι στη ματαίωση της αγοράς, παρόλο που στο παρελθόν είχε διοργανώσει παρόμοιες αγορές.
Από τη μία, συνέβαλε διά της απουσίας του στη ματαίωση της αγοράς χωρίς μεσάζοντες, που επρόκειτο να οργανωθεί από κατοίκους της περιοχής, και από την άλλη, διοργανώνει ο ίδιος σε λίγες μέρες νέα αγορά.
Τα ερωτήματα, λοιπόν, είναι προφανή:
1.Διεκδικεί το μονοπώλιο στη διοργάνωση τέτοιων αγορών;
2.Γιατί απαγορεύεται η διενέργεια τέτοιων αγορών από κατοίκους, ενώ επιτρέπεται από το τον ίδιο;
3.Γιατί επέλεξε την προεκλογική περίοδο για τη διενέργεια τέτοιας αγοράς;
4.Γιατί καλεί τους πολίτες να δηλώσουν τα στοιχεία τους, ενώ κατά τη διενέργεια άλλων αγορών δεν υπάρχει αυτή η τακτική;

Η πολιτική σκοπιμότητα, λοιπόν, είναι προφανής.
Εμείς, ως ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, είμαστε υπέρ της διενέργειας τέτοιων αγορών από οποιοδήποτε φορέα μπορεί να τις διοργανώσει, πάντα βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη και τη συνεργασία του σωματείου παραγωγών λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης.4 Απριλίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΤΟΥ AΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΚΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

Τις λαϊκές του Αγ.Νεκταρίου, της περιοχής Ακριτών και της Ζωοδόχου Πηγής επισκέφτηκε με κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση» ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Κυριλλίδης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συνομίλησε με τους πολίτες και τους εμπόρους των λαϊκών αγορών, και έγινε δέκτης παραπόνων για την αδιαφορία των αρχών σε σχέση με το παρεμπόριο που οργιάζει όπως είπαν.

Επίσης πολλά παράπονα εκφράστηκαν και για την ασύδοτη λειτουργία των αγορών χωρίς μεσάζοντες31 Μαρτίου 2014

                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:  ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Τέτοια εποχή δύσκολη για τους συμπολίτες μας, τέτοια εποχή που η αγορά και τα μαγαζιά στενάζουν
(όσα άντεξαν ακόμα), διάλεξε ο Δήμαρχος για να κάνει ακόμα μια προεκλογική φιέστα.

Το θέμα θα μας άφηνε αδιάφορους αν δεν βλέπαμε, ημέρα Κυριακή και ώρα που ο κόσμος κατέβαινε προς την πλατεία Επταλόφου και προς το κέντρο, τον ίδιο με την σύμφωνη  γνώμη της Αστυνομίας
να κλείνει τον κεντρικότερο δρόμο των Αμπελοκήπων, την οδό Βενιζέλου, προκειμένου οι συνταξιούχοι οπαδοί του, μέλητων ΚΑΠΗ, και υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής, να παρακολουθήσουν το grandopening του εκλογικού του κέντρου !

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την προκλητική περιφρόνηση που επιδεικνύει απέναντι στους συμπολίτες μας και τα μαγαζιά του Δήμου μας και τον καλούμε να σταματήσει τους λαϊκισμούς και τα επικοινωνιακά τρικ και να ασχοληθεί όσο ακόμα είναι Δήμαρχος με τα προβλήματα του Δήμου μας!

                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:  
                        ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΗΣ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ 
                             Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ

Την λαϊκή της Ξηροκρήνης επισκέφτηκε με κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση» ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης,Γιώργος Κυριλλίδης.

Κατά  τη  διάρκεια  της  περιοδείας  του  συνομίλησε  με  πολίτες  αλλά  και  με  τους εμπόρους της λαϊκής αγοράς που του εξέφρασαν έντονα παράπονα για την αδιαφορία των αρχών σε σχέση με το παρεμπόριο που οργιάζει όπως είπαν.

Επίσης πολλά παράπονα εκφράστηκαν και για την ασύδοτη λειτουργία των αγορών χωρίς μεσάζοντες.

26 Μαρτίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

 ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 
Η Διοίκηση του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης δεν δικαιούται να πανηγυρίζει για το νέο parking του οικοπέδου Φιλίππου.

Το συγκεκριμένο έργο:

 1. Σηματοδοτεί την παραίτηση της διοίκησης από την εξαγγελθείσα κατ’ επανάληψη κατασκευή πολυώροφου υπογείου parking με διαμόρφωση πάρκου από πάνω (εκεί που σήμερα είναι το parking) ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ?

 1. Έγινε προεκλογικά με δύο (2) χρόνια καθυστέρηση. Εμείς φωνάζαμε για τις λακκούβες και τη σκόνη και ζητούσαμε μια ήπια αναμόρφωση. 

 1. Είχε προϋπολογισμό κοντά στις 300.000 €, ποσό πάρα πολύ υψηλό. 

Ως νέα διοίκηση θα επαναφέρουμε το θέμα της κατασκευής υπογείου parking και στην επιφάνεια θα κατασκευάσουμε μια σύγχρονη και λειτουργική πλατεία με πάρκο και παιδική χαρά. 
 
 

10 Μαρτίου 2014

Δελτίο τύπου
Άνοιξε το Εκλογικό Κέντρο των “Πολιτών σε Δράση”

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε,παρά τη συνεχή βροχόπτωση,  στα  εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ανεξάρτητης Δημοτικής  Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση».
Το Εκλογικό κέντρο βρίσκεται επί της οδού Ι. Χαλκίδη  33  στο κέντρο των Αμπελοκήπων.
Ωράριο Λειτουργίας: 10:00 – 14:00 &18:00 – 22:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310745050
e-mail: politessedrash2012@gmail.com


4 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 30.000 € για φακέλους και έντυπα ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης 

 Δυστυχώς ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης παραμένει αμετανόητος!

Αν και τον έχουμε καταγγείλει τόσες φορές για σπατάλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κατά το παρελθόν (χρήματα που δόθηκαν για γλυκά, τσουρέκια, αναψυκτικά, πανό,αφίσες, προσκλήσεις κλπ) αυτός συνεχίζει ακάθεκτος αφού καμιά διοικητική αρχή δεν τον ελέγχει (σχετικές και άλλες καταγγελίες μας που ήδη εδώ και 3,5 χρόνια είναι στο συρτάρι καταχωνιασμένες).

Έτσι τώρα προεκλογικά (γιατί άραγε;) πέρα από τις ξαφνικές απευθείας αναθέσεις(λουκέτα, κλειδιά, φυτικά υλικά, αεροπανό, γυψοσανίδες, υφάσματα κ.α.)  θυμήθηκε το  γνωστό  αγαπημένο  του  σπορ,  την  προμήθεια  εντύπων,  φακέλων  και  αφισών ενδεικτικού προϋπολογισμού   24.322,00 € πλέον ΦΠΑ 23% ήτοι  συνολικού ποσού ανάθεσης 29.916,06 € !!!!

Αναρωτιόμαστε πόσο κοστίζει ο φάκελος και τι έντυπα είναι αυτά αλλά και γιατί προμηθεύεται αφίσες αφού μπορεί και ως Δήμος να εκτυπώσει όπως μας είχε πει κατά το παρελθόν!

Πρόκειται για άλλη μια  προεκλογική μεθόδευση. Οι δε συνδημότες μας  συνεχίζουν να  βλέπουν  μια  δημοτική  αρχή  να  σπαταλά  δημόσιο χρήμα με  χαρακτηριστική ευκολία.

Ως πότε όμως θα συμβαίνουν  αυτά και όλοι θα σφυρίζουν αδιάφορα;

(επισυνάπτουμε την περίληψη διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού)26 Φεβρουαρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΤΡΟΠΗ ! 

  Έχουμε  στο  παρελθόν  αποκαλύψει  πολλές  «ανοιχτές  πληγές»  στο  ΔήμοΑμπελοκήπων-Μενεμένης. Σήμερα σας παρουσιάζουμε που αθλούνται τα παιδιά τουΔήμου μας !

Οι  γονείς  που  πληρώνουν  κάθε  μήνα  στη  Δημοτική  επιχείρηση  του  ΔήμουΑμπελοκήπων-Μενεμένης για να εξασκούνται τα παιδιά τους στο άθλημα του tae-kwon-do  «απολαμβάνουν»  τις  υπηρεσίες  του  Δήμου  σε  χώρο   που  σας  τονπαρουσιάζουμε στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε :

1. Δάπεδο με μοκέτα και από κάτω τσιμέντο πάνω στο οποίο τρέχουν με γυμνάπόδια τα παιδιά.
2. Σκισμένος και ακατάλληλος τάπητας.
3. Πρίζες και καλώδια κοντά σε σωλήνες νερού.
4. Τοίχοι στην υγρασία σε κακά χάλια.
5. Σκισμένες καρέκλες.
6. Σπασμένοι καθρέφτες.
7. Τουαλέτες ακατάλληλες με διαρροή νερού.

Όλα αυτά στο χώρο παλιού εργοστασίου μπισκότων στους Αμπελοκήπους.

Επειδή ο χώρος είναι προφανώς ακατάλληλος και επικίνδυνος για την υγεία και τηνσωματική ακεραιότητα των παιδιών ΚΑΛΟΥΜΕ τον Δήμο να τον σφραγίσει και να τον ανακατασκευάσει πλήρως.

Τόσα  χρόνια  δεν  κατεδάφισε  το  κτήριο  αυτό  προκειμένου  να  οικοδομήσει  άλλοπολυδύναμο κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού.
ΕΜΕΙΣ  δεσμευόμαστε  ότι θα το κάνουμε.  


 


10 Φεβρουαρίου 2014

                         
                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

 Μπορεί να φωνάζουν γονείς και διδακτικό προσωπικό αλλά δεν ιδρώνει το αυτί Δημάρχου και Αντιδημάρχου 
1. Τι και αν όλες οι κούνιες είναι φθαρμένες και παλιές ; 
2.Τι και αν η αμμοδόχος όντας ακάλυπτη και εκτεθειμένη είναι εστία μόλυνσης για τα παιδιά αφού οι γάτες κάνουν πάρτι; 
3.Τι και αν πέρυσι δεν ράντισαν τα δένδρα μέσα στην παιδική χαρά με αποτέλεσμα να εμφανιστούν στα παιδιά αλλεργίες ;
4.Τι και αν μέσα στο νηπιαγωγείο το δάπεδο θέλει ριζική ανακατασκευή ;
Όλα αυτά τα ωραία συμβαίνουν στο 1ο και 6ο Νηπιαγωγείο του Δήμου μας
Καταγγέλλουμε άλλη μια φορά ,με αφορμή θέματα παιδείας και σχολικής στέγης , τον Δήμαρχο και την αντιδήμαρχο για πρωτοφανή αδιαφορία και τους καλούμε να δράσουν άμεσα .
Θεσσαλονίκη 30/1/2014

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ
11 Δεκεμβρίου 2013


Δελτίο τύπου
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων - Μενεμένης "Πολίτες σε Δράση" δεν μπορεί να μείνει απαθής, όπως ο Δήμαρχος μας, στο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στη Μενεμένη.

Προς την κατεύθυνση αυτή παίρνει δύο σημαντικές πρωτοβουλίες. 

 1. Αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμοδίους φορείς.

 1. Απευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους της Μενεμένης ώστε να συγκεντρωθούμε όλοι έξω από το κλειστό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ την Παρασκευή 13/12/2013 στις 10 π.μ για να φωνάξουμε:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !(επισυνάπτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας)


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ( ΕΛ.ΤΑ.) ΣΤΗ ΜΕΝΕΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                                                                        ΠΡΟΣ
 Κύριο Κωστή Μελαχροινό, Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ Α.Ε.

                                                             ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:
1.  Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  κύριο Μιχάλη    Χρυσοχοΐδη

2. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κύριο Απόστολο ΤζιτζικώσταΑξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με μεγάλη δυσαρέσκεια, όχι μόνο δική μου, αλλά και χιλιάδων συνδημοτών μας και κατοίκων της περιοχής της Μενεμένης πληροφορήθηκα την αναστολή λειτουργίας του Υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων ( ΕΛ.ΤΑ.) που υπάγεται στη  Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης του ενιαίου Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Θα ήθελα να σας πληροφορήσω πως η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για την πλέον υποβαθμισμένη περιοχή της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Η περιοχή της Μενεμένης είναι αναμφίβολα μια περιοχή με πολλά και σημαντικά προβλήματα, καθώς δε διαθέτει τις στοιχειώδεις υποδομές που θα έπρεπε να διαθέτει. Στη Μενεμένη δεν υπάρχει ούτε ένα υποκατάστημα τραπέζης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται μόνο από μηχανήματα ανάληψης μετρητών, ενώ οι ηλικιωμένοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν στους Αμπελόκηπους ή σε άλλες όμορες περιοχές για να εξυπηρετηθούν.

Επιπλέον δεν υφίσταται ούτε ένα κατάστημα εφορίας ή άλλου φορέα, υπάρχει αυξανόμενη εγκληματικότητα ( η μεγαλύτερη στην πόλη της Θεσσαλονίκης) , ελλιπής αστυνόμευση και προβληματική αστική συγκοινωνία για πολλούς κατοίκους .
Η αγορά της περιοχής παρουσιάζει ολοένα και μεγαλύτερη κάμψη και η ανεργία καλπάζει. Επιπροσθέτως είναι ίσως η μόνη περιοχή της Θεσσαλονίκης , όπου οι κάτοικοι με κίνδυνο της ζωής τους αναγκάζονται καθημερινά να διασχίζουν τις γραμμές του ΟΣΕ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τις διάφορες υπηρεσίες και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Τελευταία απόδειξη της υποβάθμισης της περιοχής της Μενεμένης αποτελεί  η κατάργηση του ταχυδρομείου της Μενεμένης, με τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι από δω και πέρα θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, συχνά μάλιστα με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, όχι μόνο για τις ταχυδρομικές τους ανάγκες, αλλά και για την εξόφληση λογαριασμών ή την διευθέτηση άλλων ζητημάτων που τους αφορούσαν και τα τελευταία χρόνια μόνο το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. της περιοχής τους εξυπηρετούσε.

Ήδη το τοπικό υποκατάστημα της Μενεμένης έχει κλείσει, ενώ η προσπάθεια σας να βρεθεί με διαγωνισμό ιδιώτης για να λειτουργήσει κάποιες υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, έχει πέσει αρκετές φορές στο κενό ,αφού οι προϋποθέσεις που θέτετε κρίνονται ασύμφορες

Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο λαός μας, καθώς και το γεγονός πως δεν είναι ενδεχομένως ούτε και για εσάς ευχάριστο να καταργούνται φορείς και υπηρεσίες, πόσο μάλιστα υποκαταστήματα της δικής σας ευθύνης.

Παρ’όλα αυτά σας απευθύνω μέσω της παρούσας επιστολής διαμαρτυρίας ως Δημοτικός Σύμβουλος  και Υποψήφιος Δήμαρχος   ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ. Μενεμένης!
Θεωρώ πως για όλους τους παραπάνω λόγους που προανέφερα είναι μείζον ζήτημα για τον πληθυσμό της περιοχής η αναστολή της απόφασης κατάργησης του εν λόγω Υποκαταστήματος
και η συνέχιση της λειτουργίας του.

Με τιμή,

Γιώργος Κυριλλίδης,


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                  
Θα ξυπνήσει η διοίκηση του Δήμου από τον λήθαργο;

Κωμικοτραγικές και συνάμα επικίνδυνες καταστάσεις διαδραματίζονται στο σχολικό συγκρότημα της οδού Πλαστήρα στους Αμπελοκήπους !Εκεί βρίσκονται 4 σχολεία :το 1 και 2 γυμνάσιο το 2ο Λύκειο και το ΕΠΑΛ συνολικά δε φοιτούν 1.050 περίπου παιδιά .
Τα προβλήματα δεν λείπουν και εδώ  .Τα μικρά παιδιά των γυμνασίων χρησιμοποιούν τον ίδιο αύλειο  χώρο με τα μεγάλα του Λυκείου και του ΕΠΑΛ με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ υπάρχουν κ κοινές τουαλέτες του 1ου γυμνασίου με το  ΕΠΑΛ !!!
Αυτά είναι το λιγότερο όμως σε σχέση μ αυτό που αντικρίσαμε επισκεπτόμενοι , ως Δημοτική Παράταξη , το συγκεκριμένο συγκρότημα .Η εξωτερική πόρτα όλες τις ώρες είναι ορθάνοιχτη , φύλακας τις πρωινές ώρες δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα όποιος θέλει και ότι ώρα θέλει να μπαινοβγαίνει όχι μόνο στην αυλή του σχολείου αλλά και εντός των σχολείων !
Ακούσαμε σοβαρές καταγγελίες από γονείς και διευθυντές και είναι θέμα χρόνου κατά την εκτίμηση μας να γίνει μεγαλύτερο κακό !
Το θέμα το έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο  ο επικεφαλής μας Γ.Κυριλλίδης και ο Δήμαρχος στην απάντηση του άφησε αιχμές εναντίον των καθηγητών ,αναφέροντας ότι αυτοί έχουν υποχρέωση να φυλάνε κατά τα διαλείμματα την είσοδο του σχολείου .Ξέχασε όμως να πει τι γίνεται τις άλλες ώρες των μαθημάτων (βλέπετε χαρακτηριστικά τις φωτό) .Υπεραμύνθηκε της επιλογής του να βάλει τον έναν φύλακα μεσημεριανές ώρες κάτι που για μας είναι παντελώς άστοχο ,αφού το πρόβλημα υπάρχει τόσο τις πρωινές ώρες που υπάρχουν παιδιά , όσο και τις πολύ βραδυνές , όπου πολλοί πηδούν από τα κάγκελα και εισέρχονται  παράνομα εντός του σχολείου προκαλώντας ζημιές !
Ζητούμε από τη διοίκηση του Δήμου και από τον Δήμαρχο προσωπικά να πάρει μέτρα .Δεν μπορεί οι άστοχες κρίσεις του και η αδράνεια του να οδηγούν τα παιδιά μας σε άμεσο κίνδυνο.Προτείνουμε 1.Να μπει φύλακας τις βραδυνές ώρες 2.Να τοποθετηθεί κυλιόμενη πόρτα ,ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού  ο διευθυντής να μπορεί να την ανοίξει,,καθώς αν τώρα την κλείνουν ,θα πρέπει αυτός να εκτελεί χρέη θυρωρού πηγαίνοντας συνεχώς στην είσοδο για να ανοίξει !
Μέχρι να πάρει αυτά τα μέτρα και ότι άλλο χρειαστεί σύμφωνα με τους διευθυντές και τους γονείς , τον καθιστούμε υπεύθυνο για ότι συμβεί .

10 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου


Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν οι δύο εκδηλώσεις της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης "Πολίτες σε Δράση" στις 30/11 και 1/12 στο ξενοδοχείο Les lazaristes. 

Οι εκδηλώσεις έγιναν με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της υπογραφής της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού και την παγκόσμια ημέρα του παιδιού !

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές και τους χορηγούς αυτών των εκδηλώσεων καθώς και τους εκατοντάδες πολίτες που μας τίμησαν !

27 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου - Ημερίδα με θέμα : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ "ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ"


Σας προσκαλούμε στην ημερίδα με θέμα: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ "ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ" που θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 30 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ.

στο Hotel Les Lazaristes - Domotel Αίθουσα: Roof Garden 6ος όροφος

Την Κυριακή 1/12/2013 11:00 π.μ.-14:00 μ.μ.
στο Hotel Les Lazaristes, στην αίθουσα Μαρία Κάλλας (-1 ορ)
θα πραγματοποιηθεί γιορτή για τα παιδιά με πολλά δώρα και εκπλήξεις!!
Σας αποστέλουμε συνημμένα την Πρόσκληση και την Αφίσα με το Πρόγραμμα της Ημερίδας.
Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το video για τις εκδηλώσεις:
22 Νοεμβρίου 2013


 Δελτίο τύπου

Σε συνέχεια προηγούμενων αποκαλύψεων μας για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία του Δήμου μας (τουαλέτες, γυμναστήρια, αυλές κλπ.) σήμερα σας παρουσιάζουμε την κατάσταση που επικρατεί στο 4ο Δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων.

Τα μαθήματα στις αίθουσες διεξάγονται χωρίς ή με σκισμένες κουρτίνες (βλ. τις φωτογραφίες) με αποτέλεσμα απ το φως που εισέρχεται στην αίθουσα να μην φαίνεται ακόμα και ο πίνακας!

Τραγική κατάσταση για την οποία η αρμόδια αντιδήμαρχος και ο Δήμαρχος είναι ενήμεροι  καθώς τους ενημερώσαμε και εμείς στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο, πλην όμως παρατηρούν απαθείς παραπέμποντας στο άδειο (όπως είναι φυσικό) ταμείο του συλλόγου γονέων .

Επειδή ο Δήμαρχος συνηθίζει όταν αποκαλύπτουμε κάτι εκ των υστέρων να δίνει λύσεις, περιμένουμε και σ’ αυτήν την περίπτωση να πράξει το αυτονόητο !
20 Νοεμβρίου 2013


Δράση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης          
«Πολίτες σε Δράση»

σε νηπιαγωγεία του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η νέα δράση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης "Πολίτες σε Δράση ". 
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Κυριλλίδης  και μέλη της παράταξης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού διένειμαν σε νηπιαγωγεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης έντυπο κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Η δράση έγινε στα πλαίσια της εκστρατείας «1 στα 5» του Συμβουλίου της Ευρώπης  συντονίστρια της οποίας στην Ελλάδα είναι η βουλευτής Έλενα Ράπτη.

Ευχαριστούμε την Κυρία Έλενα Ράπτη για την συνεργασία και την προμήθεια του έντυπου υλικού.


Ακολουθούν φωτογραφίες από την δράση 

21 Οκτωβρίου 2013

Γενική Συνέλευση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες σε Δράση» 

Την προσεχή Τετάρτη 23/10/2013, στις 6μ.μ., στην αίθουσα Α. Μινωτής του Δημαρχείου Αμπελοκήπων-Μενεμένης η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων Μενεμένης "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" πραγματοποιεί την γενική της συνέλευση.
Κεντρικό θέμα ο δρόμος προς τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.
Θα προηγηθεί εισήγηση του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Κυριλλίδη και θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από τους παρισταμένους πολίτες

23 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ 4ο ΚΟΘ UNDERGROUND FESTIVAL

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων Μενεμένης "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ " και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Κυριλλίδης βρέθηκαν  στο block 33 ,στο 4ο φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας ΚΟΘ underground που συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο μονίμων υπαλλήλων κρατικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης , το ΚΕΘΕΑ Ιθάκη και την κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης .Επισκέφτηκαν το περίπτερο του προσκεκλημένου φορέα PRAXIS και παρέδωσαν 2 κούτες φάρμακα και 5 κούτες γάλατα εβαπορέ για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών του !
 Όλα αυτά συγκεντρώθηκαν μόλις σε μια ημέρα με τη βοήθεια των μελών μας και των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων !
Με αυτήν την δράση συνεχίζουν την μεγάλη κοινωνική τους εξόρμηση που ξεκίνησε πριν 2,5 χρόνια με πλήθος άλλων παρόμοιων δράσεων

                                 


11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗ

ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Πριν από κάποιους μήνες σε σχετική ερώτηση μας στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας για το αν υπάρχουν διαφημίσεις στα στέγαστρα του ΟΑΣΘ στην Μενεμένη και ποιος τις εκμεταλλεύεται ο Δήμαρχος μας απάντησε ότι δεν υπάρχουν και επομένως δεν υπάρχει θέμα εκμετάλλευσης.

Σε προηγούμενο συμβούλιο επανήλθαμε στο θέμα. Ο Δήμαρχος δήλωσε άγνοια και έδωσε εντολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο να επιβάλλει πρόστιμα αν υπάρχουν.

Σήμερα βλέπουμε οι διαφημίσεις να στέκουν ακλόνητες!

Τι συμβαίνει επιτέλους;


Ποια είναι η αλήθεια;10 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΥΛΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ


Σε 20λεπτο video που ετοίμασε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και παίζει τοπικό κανάλι της πόλης εμφανίζεται ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης να καλεί τους γονείς να φέρουν τα <<αγγελούδια τους>> όπως χαρακτηριστικά λέει στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Δεν θα ασχοληθούμε με την πολιτική σκοπιμότητα του εν λόγω video (αφού οι θέσεις έχουν καταληφθεί ήδη) και το πόσο κόστισε αλλά θα πούμε μόνο τούτο: θα μας επιτρέψετε κύριοι της Διοίκησης του Δήμου να πιστεύουμε ότι οι πευκοβελόνες ,οι κουτσουλιές, τα χόρτα και η άμμος δεν είναι παράδεισος !


(Επισυνάπτουμε φωτογραφίες από την αυλή του βρεφονηπιακού σταθμού στο κτήριο του Β ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων και από την αυλή του παιδικού σταθμού στην οδό Δενδροποτάμου στην Μενεμένη)

2 Αυγούστου 2013
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση μας στους Αμπελοκήπους και στη Μενεμένη.Σε συνεργασία  με την HELMEPA στο πλαίσιο της εκστρατείας για παραλίες καθαρές από αποτσίγαρα μοιράσαμε το διήμερο 31/7 και 1/8  στις πλατείες και στους δρόμους ΤΟΥ Δήμου μας πάνω από 1.000 χάρτινα τασάκια παραλίας και διαδώσαμε στους συμπολίτες μας το σχετικό μήνυμα. Σας αποστέλλουμε τις σχετικές φωτογραφίες

29 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ"

Συνεχίζεται και το φετινό καλοκαίρι η συνεργασία της JT International με την HELMEPA στο πλαίσιο της εκστρατείας για παραλίες καθαρές από αποτσίγαρα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η JT International - JTI, για 7η συνεχή χρονιά συνεχίζει αδιάλειπτα να παρακινεί τους ενήλικους καπνιστές που επισκέπτονται τις παραλίες και τους λουόμενους να
χρησιμοποιούν ατομικό σταχτοδοχείο ώστε να μη ρυπαίνουν το θαλάσσιο περιβάλλον και την αμμουδιά με τα απορρίμματα των τσιγάρων τους.

Σε αυτήν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για «Καθαρές Παραλίες χωρίς αποτσίγαρα», η εταιρεία συνεργάζεται με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA, καθώς και με κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους δήμους και φορείς και προμηθεύει με πρωτότυπα και πρακτικά ατομικά σταχτοδοχεία άμμου συλλόγους, καντίνες, beach bars, ξενοδοχεία, κάμπινγκ και άλλα καταστήματα σε πολυσύχναστες παραλίες και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό της σημασίας που αποδίδει η JTI στην προσπάθεια είναι ότι για την εκστρατεία φέτος, θα διανεμηθούν σε ενήλικες καπνιστές 160.000 σταχτοδοχεία.

Το πόσο σημαντική είναι η εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού αποδεικνύεται από τα στοιχεία της HELMEPA: Περίπου 2 δις τσιγάρα σβήνονται σε υπαίθριους χώρους ή σε παραλίες της Ελλάδας. Από αυτά, άγνωστος αριθμός καταλήγουν «άδοξα» στην άμμο, ενώ 223.000 αποτσίγαρα και 4.405 συσκευασίες τσιγάρων και καπνού συνέλεξαν τα τελευταία τρία χρόνια 7.719 εθελοντές από 225 χλμ ακτογραμμής στο πλαίσιο των δράσεων της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών. Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι τα αποτσίγαρα αυτά, που με τόση υπομονή και κόπο μάζεψαν ένα-ένα από τις παραλίες οι εθελοντές, θα σχημάτιζαν στη σειρά ένα αποτσίγαρο μήκους άνω των 5 χιλιομέτρων!

«Για δεύτερη συνεχή χρονιά  στηρίζουμε μέσω της εκστρατείας αυτής την προσπάθεια της helmepa για προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση» δηλώνει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης Αμπελοκήπων Μενεμένης "Πολίτες σε Δράση"  και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Κυριλλίδης.

«Μετά τον Δήμο Θεσσαλονίκης είμαστε οι μόνοι σε επίπεδο αυτοδιοίκησης στο Νομό Θεσσαλονίκης που συμμετέχουμε και φέτος σ αυτήν την εκστρατεία. Θυμίζω πέρυσι είχαμε καθαρίσει  το πιο μολυσμένο και βρώμικο θαλάσσιο μέτωπο του Θερμαϊκού στη Μενεμένη. Φέτος η συγκεκριμένη δράση θα γίνει την Τετάρτη  31/7/2013 ,7 μ.μ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής Μενεμένης και την Πέμπτη 1/8/2013 στην πλατεία Επταλόφου Αμπελοκήπων. Συμμετέχουν εθελοντές μέλη της παράταξης μας και απλοί πολίτες..Θα διανεμηθούν δωρεάν 1.000 περίπου χάρτινα τασάκια παραλίας (αυτά που φαίνονται στην αφίσα)  Η συνέπεια και η συνέχεια είναι βασικά συστατικά μίας επιτυχημένης ενημερωτικής εκστρατείας. Η συμμετοχή όλων αποτελεί το πιο αισιόδοξο μήνυμα για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές» καταλήγει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Γιώργος Κυριλλίδης.11 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου – Στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου, Πέμπτη 11 Ιουλίου
2013, 9:10 π.μ.


Στο προηγούμενο δελτίο τύπου - απάντηση προς τους ισχυρισμούς του Αντιδημάρχου
κ. Κουσίδη  ( http://politessedrash.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4034.html ),
ρωτήσαμε αυτόν και τον Δήμαρχο κ. Κυρίζογλου, γιατί έστειλε μόνο μια φωτογραφία
και άλλη μια με τον εκσκαφέα, τι κρύβουν;

Αφού δεν μας απάντησαν,όπως περιμέναμε άλλωστε, δίνουμε εμείς την απάντηση,
δυστυχώς για τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους του, πάλι με φωτογραφίες που
τραβήχτηκαν σήμερα 11/7/13 και ώρα 09:10 π.μ.!

Τους καλούμε επιτέλους να σταματήσουν να εμπαίζουν τους πολίτες.

Τόσες φορές τους έχουμε εκθέσει, δεν ικανοποιούνται;9 Ιουλίου 2013

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΣΙΔΗ

Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο κ. Κουσίδης έχει τέτοια ικανότητα στο να γράφει, χρησιμοποιώντας ωραίες εκφράσεις αν και οι γραμματικές του γνώσεις δεν συνάδουν με αυτήν την φρασεολογία που χρησιμοποιεί στην απάντηση του.

Τον συγχαίρω και τον καλώ να το κάνει πιο συχνά!


Αναρωτιέμαι όμως γιατί ο πολιτικός του μέντορας κ. Κυρίζογλου κρύβεται πίσω από τους συνεργάτες του και δεν απαντάει ο ίδιος. Ας μην φοβάται, δεν φθείρεται το προφίλ του, όπως ενδεχομένως τον συμβουλεύουν. Από άλλα να φοβάται και κυρίως από τον κακό πολιτικό εαυτό του, όπως τον αναδείξαμε πολλές φορές, παρά τη λυσσώδη προσπάθεια του κατεστημένου να συγκαλυφθούν όλα και ο πολίτης να μείνει στο σκοτάδι.


Να θυμίσω για όσους έχουν ασθενή μνήμη το φιάσκο με τα αδέσποτα, την αδιαφορία του κ. Κυρίζογλου για το με αμίαντο σχολικό γυμναστήριο του 2ου και 4ου Δημοτικού Μενεμένης, την αδιαφορία του για την προβληματική αυλή του 1ου Δημοτικού Μενεμένης, το φιάσκο με τους άστεγους, την αδιαφορία του για το ΚΑΠΗ Δενδροποτάμου που ήταν <<ψυγείο >> επί μήνες, τα χάλια στις παιδικές χαρές και στις διαβάσεις ΑΜΕΑ και και και ... και τέλος τη χωματερή του στρατοπέδου. (Για περισσότερες λεπτομέρειες παραπέμπω στο blog μας http://politessedrash.blogspot.gr)

Βεβαίως ας μην ξεχνούν τις καταγγελίες μας στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, στους οικονομικούς ελεγκτές και στον εισαγγελέα που επί 3 χρόνια εκκρεμούν. Περιμένουμε τα πορίσματα, κάποια στιγμή, για να ξαναμιλήσουμε επί όλων εκείνων των σοβαρών θεμάτων.


Το θλιβερό δεν είναι να λες ότι ο Κυριλλίδης παραπληροφορεί αλλά το να προσπαθείς να διαψεύσεις τις εικόνες και τις φωτογραφίες που μιλούν από μόνες τους και φυσικά να

 τρέχεις και να σέρνεσαι πολιτικά πίσω από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης κοιτώντας να περισώσεις το ήδη τσαλακωμένο προφίλ σου.

Για το θέμα του στρατοπέδου δεν έχω να προσθέσω τίποτα αλλά να ρωτήσω:


Πότε ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης; Μήπως μετά την επίσκεψη μου στο χώρο, πριν απο 15 ημέρες περίπου;


Γιατί μας εμφανίσατε μια μόνο φωτογραφία και μια άλλη με τον εκσκαφέα; Εμείς δείξαμε πολλές και από πολλούς χώρους του στρατοπέδου. Τι θέλετε να κρύψετε;


Οι απαντήσεις σας είναι αίολες και δεν απαντούν στο καίριο ερώτημα: με ποιο δικαίωμα ρίχνετε όλα αυτά τα σκουπίδια στο στρατόπεδο έστω και αν μετά από καιρό τα μαζεύετε;


Καλό θα ήταν (και όχι καλόν, όπως γράφετε) να σας διορθώσω σε ορισμένα που σας ξέφυγαν, αν και τέλειοι κατά τ’ άλλα!


 1. Υποψήφιος Δήμαρχος είμαι από τον Οκτώβριο 2011 δηλαδή 21 μήνες και όχι 3 χρόνια.

2. Γιατί σας ενοχλεί το υποψήφιος Δήμαρχος τόσο πολύ; Μήπως επειδή κ. Κυρίζογλου είστε ένας κομματικός, αμιγώς, υποψήφιος ενώ εγώ αναδείχτηκα από απλούς πολίτες; Θυμάστε το 2002 ποιος ήταν μέχρι το Πάσχα υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης σας και ποιος μετά, ύστερα από κομματική εντολή;


3. Είμαι κάτοικος Κορδελιού Ευόσμου και όχι Ελευθερίου Κορδελιού όπως γράψατε… Μήπως δεν ξέρετε και τους Καλικρατικούς Δήμους; Όταν κάποιος όμως δεν έχει επιχειρήματα καταφεύγει σε λαϊκισμούς εποχής 1980. Εξάλλου πολιτικά έχετε μείνει σε εκείνη την εποχή. Όχι ότι εσείς βέβαια δεν έχετε και δεν είχατε στελέχη σας, που κατοικούν εκτός Αμπελοκήπων – Μενεμένης αλλά δεν σκοπεύω στον κατήφορο που έχετε πάρει να σας ακολουθήσω.


4. Τις καταγγελίες μου πάντα τις ελέγχω ο ίδιος, κάνοντας αυτοψίες και αυτό είναι το πρόβλημα σας, ότι δεν μπορείτε να τις αποδομήσετε.


5. Επειδή είστε και οι δύο καλοί στις διορθώσεις κειμένων την επόμενη φορά θα σας το στείλω πριν το δημοσιοποιήσω.


                                                    Γιώργος Κυριλλίδης
                           Υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης 8 Ιουλίου 2013 

ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Πριν από λίγες ημέρες παρακολουθήσαμε άλλο ένα show του Δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Συγκεκριμένα έβαλε τις αθλητικές του φόρμες και οδήγησε το ποδήλατο του μαζί μ’ άλλα μικρά παιδιά στην ποδηλατοδρομία διαμαρτυρίας για την ένταξη των στρατοπέδων στο ΤΑΥΠΕΔ.

Την ίδια ώρα που διαμαρτύρονταν μ’ αυτόν τον τρόπο, το στρατόπεδο του Δήμου μας, αν είχε φωνή, θα φώναζε ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

Πριν από λίγες ημέρες επισκεπτόμενοι το στρατόπεδο διαπιστώσαμε έκπληκτοι ένα οικολογικό έγκλημα που συντελείται από τη διοίκηση του Δήμου.

Τόνοι χωμάτων, κλαδιών, σκουπιδιών πάσης φύσεως και άγνωστης συστατικής μορφής, εδώ και χρόνια ίσως, αποθέτονται από τους αρμόδιους υπαλλήλους εκεί κατ’ εντολή της διοίκησης του Δήμου. Θυμίζουμε ότι στην περιοχή παίζουν μικρά παιδιά, άλλοι συμπολίτες μας κάνουν τη βόλτα τους ενώ άλλοι επίσης πηγαίνουν περίπατο με τα κατοικίδια ζώα τους. Παραδίπλα βρίσκονται γήπεδα αθλοπαιδιών και η εκκλησία του στρατοπέδου

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας και τον αποτροπιασμό μας.

Καταγγέλουμε την διοίκηση του Δήμο, τον Δήμαρχο Λ. Κυρίζογλου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γ. Κουσίδη προσωπικά ενώπιον των συμπολιτών μας αλλά και ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα

Καλούμε τις κινήσεις πολιτών για τα στρατόπεδα καθώς και όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να αντιδράσουν ώστε αυτό το έγκλημα να μην έχει και άλλες δυσάρεστες συνέπειες πέραν των υπαρχόντων.
Επισυνάπτουμε την καταγγελία μας και σχετικές φωτογραφίες.                                                   ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣ: Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής κ Υγειονομικού ελέγχου Μ.Ε Θεσσαλονίκης ,Μοναστηρίου 15 ,Τ.Κ 54627

ΘΕΜΑ : ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 4/7/2013

Κατά την επίσκεψη μου στο στρατόπεδο Μ.Αλέξανδρος πριν 15 ημέρες περίπου διαπίστωσα εκτεταμένη ρήψη σκουπιδιών , μπαζών , κλαδιών , χωμάτων και πάσης φύσεως σκουπιδιών , στο τμήμα του στρατοπέδου μεταξύ της εκκλησίας και του κλειστού γηπέδου στίβου .
Οι ρήψεις αυτές είναι εμφανές ότι γίνονται επί μεγάλο διάστημα (πιθανόν κ ετών ) αφού τα σκουπίδια σχηματίζουν λόφους ! Μάλιστα σε ορισμένα σημεία κ λόγω και των βροχών έχουν γίνει ένα με το έδαφος κ μπορείς να ανέβεις και να πατήσεις επάνω.
Όλα αυτά προφανέστατα γίνονται από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου με την πολιτική κατεύθυνση της διοίκησης του Δήμου δηλ.του Δημάρχου Λ.Κυρίζογλου και του Αντιδημάρχου Γ.Κουσίδη
Τα παραπάνω αποδεικνύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο και επισυνάπτω .
Επειδή στην περιοχή συχνάζουν παιδιά και γενικά κάτοικοι της περιοχής όπως και ζώα , κατοικίδια ή αδέσποτα με προφανή τον κίνδυνο για την υγεία τους και τη μετάδοση λοιμώξεων
Επειδή αυτή η εκτεταμένη ρήψη απειλεί το έδαφος με μόλυνση
Επειδή είναι πιθανός ο κίνδυνος πυρκαγιάς που απειλεί γειτονικά κτήρια και δένδρα
Επειδή μ αυτόν τον τρόπο η περιοχή γίνεται στόχος ρακοσυλλεκτών και άλλων ατόμων
Επειδή τα στρατόπεδα δεν τα θέλουμε για να αποθέτουμε κάθε λογής σκουπίδια αλλά για να δημιουργήσουμε συνθήκες αναψυχής και ευεξίας στους κατοίκους
Επειδή θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός αυτό και άκρως επικίνδυνο
Για αυτούς τους λόγους σας ζητώ να πάρετε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του δυσάρεστου αυτού γεγονότος αλλά και των υπευθύνων .
 Παρακαλώ να ενημερωθώ για τις ενέργειες σας

                                                                                          Με τιμή

                                                                                           Γιώργος Κυριλλίδης

                                         πατήστε επάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση

20 Ιουνίου 2013                 

Ημερίδα από τους Πολίτες σε Δράση
“Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ασφαλές διαδίκτυο” «Σερφάρω αλλά δεν ρισκάρω»


Επιτυχής ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση». Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hotel oι διακεκριμένοι ομιλητές φώτισαν σημαντικά τα σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου και κατάφεραν με τις εισηγήσεις τους να δώσουν στους προσκεκλημένους τη γνώση, την κριτική σκέψη και πάνω από όλα τη σωστή ενημέρωση που απαιτούνται για την χρήση του διαδικτύου.

Μια από τις συμβουλές των ειδικών ήταν: «Κρατήστε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σε χώρους όπως το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια. Ασχοληθείτε με τον τρόπο που δουλεύει το Διαδίκτυο και αφιερώστε χρόνο να περιηγηθείτε μαζί με τα παιδιά σας στον Κυβερνοχώρο και μάθετε από αυτά».

 Το θέμα της ημερίδας ήταν: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ασφαλές διαδίκτυο «Σερφάρω αλλά δεν ρισκάρω».
 
Οι ομιλητές ήταν: ο καθηγητής Οικονομικών του ΑΠΘ Δημήτρης Μάρδας, η ψυχολόγος Νένα Κουνατίδου, ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντώνης Παπαντωνίου και η σύμβουλος ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο Τάνυα Κυριακίδου.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιώργου Κυριλλίδη: «Με αφορμή τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά παραβατικότητας μέσω του διαδικτύου και ειδικότερα μέσω των Μέσων Κοινωνικής
Δικτύωσης η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων Μενεμένης "Πολίτες σε Δράση" αποφάσισε, στα πλαίσια μιας σειράς εκδηλώσεων έντονου κοινωνικού χαρακτήρα, να διοργανώσει αυτήν την ημερίδα και μέσα από τις τοποθετήσεις των διακεκριμένων ομιλητών, να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών και στην πρόληψη δυσάρεστων φαινομένων».


Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ Αντώνης Παπαντωνίου στην εισήγηση του με θέμα «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ επεσήμανε ότι «για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου οφείλουμε να μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει καλό και κακό διαδίκτυο. Υπάρχει καλή και κακή χρήση του διαδικτύου. Ένα μεγάλο μέρος των αδικημάτων έχουν βρει πρόσφορο έδαφος και τελούνται και στον ψηφιακό – διαδικτυακό κόσμο. Αισχροκέρδεια, απάτη με χρήση Η/Υ, απειλή, αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αποπλάνηση παιδιών, ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, αυτοδικία, βιασμός, κλοπή, διασπορά ψευδών ειδήσεων, δυσφήμιση, εγκληματική οργάνωση, κυκλοφορία παραχαραγμένων, μαστροπεία, παράνομη αντιγραφή απόρρητων δεδομένων, παράνομη βία αλλά και περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονιών είναι μόνο λίγα από τα αδικήματα που εντοπίζονται από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαδίκτυο είναι πλέον μία πραγματικότητα. Έχει μπει στα περισσότερα σπίτια και αποτελεί καθημερινότητα για την πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας μας».


 Η ψυχολόγος Νένα Κουνατίδου αναφέρθηκε στον εθισμό του διαδικτύου. «Ο ενημερωμένος γονέας είναι αυτός που μπορεί να προφυλάξει το παιδί του». Αναφέρθηκε στα αίτια που οδηγούν στον εθισμό και τόνισε τον σημαντικό ρόλο του γονέα για την πρόληψη.

Η Τάνυα Κυριακίδου αναφέρθηκε στην διαχρονική εξέλιξη του διαδικτύου και τον ερχομό του στην ελληνική κοινωνία. Οι χρήσιμες πληροφορίες-συμβουλες της έδωσαν την δυνατότητα στο ακροατήριο να κατανοήσει την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.


Ο καθηγητής Οικονομικών του ΑΠΘ Δημήτριος Μάρδας αναφέρθηκε με συγκεκριμένα παραδείγματα στην στρεβλή ενημέρωση στα οικονομικά θέματα του διαδικτύου. Εξήγησε ότι με την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο κερδίζουν οι επιτήδειοι τεράστια ποσά. Σημείωσε ότι για αυτόν τον λόγο ο χρήστης οφείλει να είναι σίγουρος για την είδηση που διάβασε και να κάνει επαλήθευση της.


Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση. Με τις ερωτήσεις ο κόσμος έδειξε ότι παρακολούθησε με ενδιαφέρον τους ομιλητές. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την απονομή επαίνων συμμετοχής στους ομιλητές. Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών αρχών, τοπικών αρχών και συλλόγων και μεγάλος αριθμός δημοτών.


 14 Ιουνίου 2013

 Οι «Πολίτες σε Δράση» σερφάρουν άλλα δεν ρισκάρουν

 «Σερφάρω άλλα δεν ρισκάρω». Αυτό το μήνυμα στέλνει σε όλους μας με την διοργάνωση ημερίδας η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση». Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο είναι πάρα πολλοί για αυτό το λόγο απαιτείται σωστή ενημέρωση.

Το θέμα της ημερίδας είναι: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ασφαλές διαδίκτυο «Σερφάρω άλλα δεν ρισκάρω». Ομιλητές θα είναι: ο καθηγητής Οικονομικών του ΑΠΘ Δημήτρης Μάρδας, η ψυχολόγος Νένα Κουνατίδου, ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντώνης Παπαντωνίου και η σύμβουλος ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο Τάνυα Κυριακίδου.

«Με αφορμή τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά παραβατικότητας μέσω του διαδικτύου και ειδικότερα μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων Μενεμένης "Πολίτες σε Δράση" αποφάσισε, στα πλαίσια μιας σειράς εκδηλώσεων έντονου κοινωνικού χαρακτήρα, να διοργανώσει αυτήν την ημερίδα και μέσα από τις τοποθετήσεις των διακεκριμένων ομιλητών, να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών και στην πρόληψη δυσάρεστων φαινομένων» επεσήμανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιώργος Κυριλλίδης.

H γνώση των διακεκριμένων ομιλητών είναι σημαντική, για αυτό και οι εισηγήσεις τους θα μας ανοίξουν περισσότερο τα μάτια για να δούμε τα επικίνδυνα μονοπάτια του διαδικτύου.

Για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου οφείλουμε να μην ξεχνάμε. Δεν υπάρχει καλό και κακό διαδίκτυο. Υπάρχει καλή και κακή χρήση του διαδικτύου. Ένα μεγάλο μέρος των αδικημάτων έχουν βρει πρόσφορο έδαφος και τελούνται και στον ψηφιακό – διαδικτυακό κόσμο.

Η αισχροκέρδεια, απάτη με χρήση Η/Υ, απειλή, αποδοχή & διάθεση προϊόντων
εγκλήματος, αποπλάνηση παιδιών, ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, αυτοδικία,
βιασμός, κλοπή, διασπορά ψευδών ειδήσεων, δυσφήμιση, εγκληματική οργάνωση,
κυκλοφορία παραχαραγμένων, μαστροπεία, παράνομη αντιγραφή απόρρητων
δεδομένων, παράνομη βία αλλά και περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονιών
είναι μόνο λίγα από τα αδικήματα που εντοπίζονται από το Τμήμα Ηλεκτρονικού
Εγκλήματος.

Το διαδίκτυο είναι πλέον μία πραγματικότητα. Έχει μπει στα περισσότερα σπίτια και
αποτελεί καθημερινότητα για την πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας μας.

Έξι στους δέκα Έλληνες χρησιμοποιεί το διαδίκτυο

Σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κατά το α’ τρίμηνο του
περασμένου έτους (2012), η πρόσβαση φτάνει πλέον το 53,6% ενώ έξι στους δέκα
χρησιμοποίησαν Η/Υ και το διαδίκτυο.
Τακτική χρήση του διαδικτύου, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, διενεργεί το
91,4% όσων το χρησιμοποίησαν (ποσοστό σταθερό σε σχέση με το 2011, που ήταν
91,7%), ενώ το ποσοστό όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο παρουσιάζει
αύξηση κατά 4,6% σε σχέση με αυτό που καταγράφηκε το 2011. Παράλληλα, δύο
στους δέκα συνδέονται στο διαδίκτυο, εν κινήσει, από φορητή συσκευή.


                                          7 Ιουνίου 2013

Πολίτες σε δράση για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων-Μενεμένης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ το προσεχές Σάββατο 8 Ιουνίου συμβολικό ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ στις γειτονιές μας , στις δημοτικές Κοινότητες Αμπελοκήπων και Μενεμένης.
Καλούμε όλους τους δημότες και συμπολίτες μας να στηρίξουν τη δράση μας και να στείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το ΜΗΝΥΜΑ πως ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ- ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Ώρες και σημεία συνάντησης:
Αμπελόκηποι 8-6 , Στις 10 π.μ. στο Β ΚΑΠΗ στη συμβολή των Οδών Ελευθερίας και 28ης Οκτωβρίου. Μενεμένη 8-6 , Στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία μπροστά την Αγία Παρασκευή.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ!

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Γιώργος Κυριλλίδης


                                                                                                                       06 Ιουνίου 2013
  
Δελτίο Τύπου - ομιλία Γ.Κυριλλίδη στην Μενεμένη


 Σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Μενεμένη στις 29 Μαΐου η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» με θέμα «Μύθοι και πραγματικότητα στον Δήμο μας», μίλησε επικεφαλής της Παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Γιώργος Κυριλλίδης.
Ο επικεφαλής στην ομιλία του αναφέρθηκε σε κάποια επιμέρους ζητήματα στα οποία η διοίκηση επιχείρησε να ξεγελάσει τους πολίτες χαρακτηρίζοντας αυτά ως μύθους και σε αντιδιαστολή σημείωσε τις ενέργειες της παράταξης γι’ αυτά τα ζητήματα τα οποία τα χαρακτήρισε ως πραγματικότητα. Άσκησε κριτική στη διοίκηση για έργα που δεν προχώρησαν στη Μενεμένη και μίλησε για υποβάθμιση της. Τόνισε ότι όσα έργα ξεκινήσουν έστω και τώρα προεκλογικά θα συνεχιστούν από αυτόν αν είναι νέος Δήμαρχος ενώ αναφέρθηκε στα σχέδια που έχει για την περιοχή δίνοντας έμφαση στον τομέα του τουρισμού.


25 Απριλίου 2013

Επικίνδυνη η σχολική αυλή του 1ου Δημοτικού Μενεμένης

Ο κίνδυνος παραμονεύει για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Μενεμένης στην αυλή του σχολείου. Ενώ το σχολείο κατασκευάστηκε το 2007 και θα έπρεπε να πληροί όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου σχολείου δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο.

Συγκεκριμένα η αυλή του σχολείου είναι γεμάτη παγίδες για τα παιδιά τα οποία συχνά όπως μας είπαν οι γονείς τραυματίζονται σοβαρά.

1.       Η περίφραξη του σχολείου στηρίζεται εσωτερικά με υποστυλώματα τα οποία προεξέχουν και είναι με γωνίες. Πολλά παιδιά τρέχοντας και παίζοντας έχουν πέσει εκεί  και έχουν χτυπήσει.
2.       Οι βάσεις με γωνίες και βίδες απ τις κολώνες του φωτισμού βρίσκονται μέσα στην αυλή και είναι ακάλυπτες.
3.       Οι μπασκέτες στο γήπεδο  δεν έχουν επικαλυφθεί με μαλακό υλικό αφήνοντας απροστάτευτους τους μαθητές που παίζουν.

Όλα αυτά αλλά και άλλα θέματα του σχολείου τελούν σε γνώση της Δημοτικής αρχής η οποία αδιαφορεί.

Στο παρελθόν απώτερο και πρόσφατο  ο Σύλλογος γονέων του σχολείου έχει διαμαρτυρηθεί στην πρώην και νυν διοίκηση του Δήμου χωρίς να βρει ανταπόκριση . 

ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!

Καλούμε τον Δήμαρχο και την αρμόδια επί πολλά χρόνια (και με την προηγούμενη διοίκηση) αντιδήμαρχο αντί να ασχολούνται με φιέστες να ασχοληθούν με προβλήματα ουσίας που ταλαιπωρούν μαθητές και γονείς. Δεν μπορεί να ενεργούν  πάντα μετά από καταγγελίες της παράταξης μας .

Όποιος κουράστηκε αποχωρεί…

10 Απριλίου 2013

 Συλλογή τροφίμων για τα συσσίτια των εκκλησιών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλη μια δράση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση».

Τα μέλη μας βρέθηκαν στα περισσότερα σουπερ μάρκετ του δήμου μας και συνέλεξαν τρόφιμα για τα συσσίτια των εκκλησιών του Δήμου μας. Αυτά ήδη παραδόθηκαν.

Να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους των σουπερ μάρκετ και τους πολίτες που συνέδραμαν από το υστέρημα τους !

6 Απριλίου 2013


Καθαρισμός της περιοχής Καζαντζάκη από τους «Πολίτες σε Δράση» 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η νέα δράση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στην περιοχή Καζαντζάκη στη Μενεμένη.
Με το σύνθημα «Καθαρίζουμε τη γειτονιά μας» παιδιά, νέοι, κάτοικοι της περιοχής και μέλη της παράταξης μπήκαν στη μάχη του καθαρισμού της περιοχής που έχει εγκαταλειφθεί από τη Δημοτική Αρχή.
Το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες που ακολουθούν.25 Μαρτίου 2013

Επιστολή για το ΕΑΚ Αμπελοκήπων στον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» και υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Γιώργος Κυριλλίδης μετά από αυτοψία που διενέργησε επισκεπτόμενος το ΕΑΚ Αμπελοκήπων διαπίστωσε την ύπαρξη χρόνιων προβλημάτων για τα οποία και απέστειλε την επισυναπτόμενη επιστολή στον αρμόδιο υφυπουργό κ.  Γ. Ιωαννίδη. Επίσης απέστειλε τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες που αναδεικνύουν τα προβλήματα. 

ΠΡΟΣ

Γραφείο Υφυπουργού Αθλητισμού 

Γιάννη Ιωαννίδη


Γιώργος Κυριλλίδης                                                                               
Δημ.Σύμβουλος                                                                                        
Αμπελοκήπων-Μενεμένης                                                 
Επικεφαλής της Δημ.Παράταξης
Πολίτες Σε Δράση

Θεσσαλονίκη 22/3/2013

   Κύριε Υφυπουργέ , γνωρίζοντας ότι είστε ένας άνθρωπος του αθλητισμού και επομένως γνώστης του συγκεκριμένου αντικειμένου θα ήθελα να θέσω υπ΄όψιν σας τα παρακάτω :
   Επισκεπτόμενος προ ημερών το ΕΑΚ Αμπελοκήπων διαπίστωσα ότι
Α. Στερείται εδώ και καιρό θέρμανσης , λόγω βλάβης του καυστήρα , με αποτέλεσμα οι αθλητές να γυμνάζονται υπό αντίξοες συνθήκες αλλά και να μην έχουν ζεστό νερό για να κάνουνε μετά τις προπονήσεις ή τους αγώνες μπάνιο !
Β. Η οροφή σε πολλά σημεία, εδώ και καιρό, <<μπάζει>>νερά με αποτέλεσμα να χρειάζονται κουβάδες και σκούπες ώστε αυτά να σκουπιστούν πριν κάνουν ζημιά στον προσφάτως τοποθετημένο τάπητα
Γ.Το γήπεδο χρησιμοποιείται μόνο για αγώνες καλαθοσφαίρισης ενώ ως αθλητικό κέντρο θα μπορούσε να φιλοξενήσει και άλλα αθλήματα
Για να λάβετε πιο άμεση γνώση επισυνάπτω φωτογραφίες
   Αναφέροντας τα ανωτέρω ζητώ να δείτε τα θέματα αυτά προσωπικά ώστε άμεσα να δοθούν λύσεις για το καλό των αθλητών , των προπονητών,των θεατών αλλά και του αθλητισμού γενικότερα !

                                                                                              Με τιμή


                                                                                        Γιώργος Κυριλλίδης
15 Μαρτίου 2013

 Καμία μεριμνά για τους άστεγους στους Αμπελόκηπους και στη Μενεμένη

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης ότι δεν υπάρχουν άστεγοι στο Δήμο μας και ότι μόνο κάποιοι εκουσίως ζούνε εκτός σπιτιών (!!!) διαπιστώσαμε μετά από καταγγελίες πολιτών ότι υπάρχουν (όπως άλλωστε βλέπετε στις φωτογραφίες).

Ζητούμε από την Δημοτική αρχή να πάψει να παίζει κρυφτούλι να δει το θέμα με ρεαλισμό και να το αντιμετωπίσει προσφέροντας χώρο και τροφή στους άμοιρους συνανθρώπους μας !

Αγ. Πολύκαρπος, 13 Μαρτίου 2013 8:30 π.μ. Δημοτικό Ωδείο, 14 Μαρτίου 2013 9:00 π.μ.

20 Φεβρουαρίου 2013

«Καταφύγιο» θανάτου για τα αδέσποτα στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Πριν από δύο μήνες ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο αρμόδιος για το θέμα αντιδήμαρχος κος Κουσίδης διατείνονταν ότι έλυσαν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε επί πολλά χρόνια ο Δήμος μας και παρέμεινε άλυτο, υποστηρίζοντας ότι δημιούργησαν ένα ειδικό χώρο φιλοξενίας, παραμονής και σίτισης αδέσποτων ζώων (για σκυλιά και γάτες) στην περιοχή του πρώην εργοταξίου καθαριότητας, στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης.

Ο «ειδικά διαμορφωμένος» χώρος που οδήγησαν τα αδέσποτα και τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής φαίνονται στις φωτογραφίες. Τα σκυλιά μπαινοβγαίνουν στο δρόμο και στις γύρω περιοχές , αλληλοσπαράσσονται , πίνουν νερό από τα βρώμικα νερά σπασμένων σωλήνων, «παίζουν» με παπλώματα, ρόδες και ότι άλλο υπάρχει στον «ειδικά διαμορφωμένο» χώρο. Γάτες φυσικά δεν υπάρχουν (ευτυχώς).

Ήδη μετράμε τις απώλειες κάποιων σκυλιών ενώ είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο ότι οι απώλειες θα συνεχιστούν και ίσως έτσι κάποια στιγμή λυθεί εντελώς το πρόβλημα με τον αφανισμό των ζώων.

Θυμίζουμε ότι και στον προηγούμενο χώρο που είχαν επιλέξει οι ανωτέρω στο στρατόπεδο Αμπελοκήπων-Μενεμένης , είχαμε σοβαρά προβλήματα με την περίφραξη που ουσιαστικά δεν υπήρχε με αποτέλεσμα τα σκυλιά να «εξορμούν» στους γύρω δρόμους, να «συναντιούνται» με κατοίκους και οι φιλόζωοι να συμπλέκονται με τους υπόλοιπους κατοίκους .

Αυτά όλα αναδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία χειρίζεται σοβαρά θέματα η Δημοτική Αρχή αλλά και το μέγεθος του λαϊκισμού και του ψεύδους που μετέρχεται για να «πείσει».

Οι εικόνες αυτές εκθέτουν τον Δήμος μας πανελληνίως και αποτελούν μελανό στίγμα στην ιστορία των φιλόζωων κατοίκων του.

Ζητούμε την παρέμβαση όλων των αρμοδίων και την κινητοποίηση όλων των φιλοζωικών σωματείων για να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται. 

Το γραφείο τύπου

Το δελτίο τύπου που είχε στείλει η Δημοτική αρχή βρίσκεται στο παρακάτω Link:18 Φεβρουαρίου 2013


Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που έστειλε στα Μ.Μ.Ε. σήμερα 18.2.13 ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης με τίτλο «το σχολικό γυμναστήριο των 2ου – 4ου Δημοτικών Σχολείων Μενεμένης έτοιμο προς χρήση» επανερχόμαστε στο θέμα που η παράταξη μας είχε αναδείξει στις 17.10.2012.
Βλέποντας τα δύο Δελτία Τύπου, (τα οποία παραθέτουμε παρακάτω) ο καθένας καταλαβαίνει ποιος λέει ψέματα. Το γυμναστήριο έγινε κατόπιν της καταγγελίας μας διότι ο Δήμος είχε βάλει τη συντήρηση του κτιρίου στο συρτάρι. Όλο το διάστημα δε μέχρι την καταγγελία μας ήταν ανοιχτό και τα παιδιά ήταν εκτεθειμένα  σε κινδύνους.
ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΤΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ.
Το γραφείο τύπου

 Δελτίο Τύπου «Πολιτών σε Δράση» 17.10.2012


«Παίζουν» με τον κίνδυνο σε σχολικό γυμναστήριο της Μενεμένης!

Ένα σχολικό γυμναστήριο με βρώμικες τουαλέτες, πλάκες αμιάντου, χωρίς θέρμανση  ακατάλληλο και επικίνδυνο προκαλεί έντονες αντιδράσεις σε μαθητές και γονείς.

Το γυμναστήριο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 2ου και 4ου Δημοτικού σχολείου Μενεμένης.

«Η σωματική ακεραιότητα  των μαθητών  κινδυνεύει, όμως  κανείς  δεν  συγκινείται καθώς  η κατάσταση έχει επιδεινωθεί στον χειρότερο βαθμό» επισημαίνει ο Γιώργος Κυριλλίδης επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση»-δημοτικος σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Οι ρωγμές στους τοίχους, η αποκόλληση τους, η ενδεχόμενη κατάρρευση τους, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας  από  τις διαρροές είναι μερικά  από όσα απεύχονται όλοι. Σε αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες εκατοντάδες παιδιά γνωρίζουν τον αθλητισμό.

Ο κ. Κυριλλίδης  καταγγέλλει την επικινδυνότητα του κτιρίου στον  περιφερειακό  διευθυντή  εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, `τον περιφερειάρχη   Κεντρικής Μακεδονίας  και  τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ζητά από τις εμπλεκόμενες αρχές να επέμβουν άμεσα  για την επίλυση του είτε προς την κατεύθυνση της ριζικής ανακατασκευής του είτε της κατεδάφισης του και την δημιουργία άλλου σύγχρονου που θα εξυπηρετούσε και ανάγκες γενικότερες της περιοχής που στερείτε κλειστού γυμναστηρίου.

« Ήδη, εδώ και πολλά χρόνια οι δύο σύλλογοι γονέων των παραπάνω σχολείων διαμαρτύρονται τόσο στην προηγούμενη διοίκηση του τέως Δήμου Μενεμένης όσο και στη νυν διοίκηση του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την απαράδεκτη  κατάσταση του συγκεκριμένου γυμναστηρίου που εγκυμονεί άμεσους και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών που εισέρχονται στο εσωτερικό του» επεσήμανε  ο κ. Κυριλλίδης .

Σύμφωνα  με τον  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση» υπάρχουν επιστολές τόσο στις 6/10/2009 όσο και στις 4/2/2011. Η πρώτη προς την Τεχνική  Υπηρεσία του πρώην Δήμου Μενεμένης  και  η δεύτερη προς την Δημοτική κοινότητα Μενεμένης του νυν Δήμου. Στις επιστολές αυτές καταγράφονται με λεπτομέρειες τα προβλήματα του γυμναστηρίου και η επικινδυνότητα του.

Συγκεκριμένα:

-Βραχυκύκλωμα  μετά από βροχές

-Πλάκες αμιάντου 

-Διαρροές  στη στέγη

-Δεν λειτουργεί η  τουαλέτα

-Δεν υπάρχει  θέρμανση

-Αποκόλληση τοίχου

-Κατεστραμμένο  δάπεδο

Στις 29/11/2011 χορηγήθηκε στους συλλόγους γονέων απάντηση από το Γενικό Χημείο του κράτους που επιβεβαίωσε την ύπαρξη αμιάντου και ανθρακικού ασβεστίου υλικών εξαιρετικά επικίνδυνων για την υγεία των παιδιών. Ξεκινώντας λοιπόν από τις 6/10/2009 και φτάνοντας σήμερα, τρία χρόνια μετά,  για ένα τόσο σοβαρό θέμα το μόνο που έγινε είναι η καταγραφή του αμιάντου και οι όποιες επιδερμικές επεμβάσεις που δεν έλυσαν το θέμα.

Δελτίο Τύπου δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης 18.2.2013


 

«Το σχολικό γυμναστήριο των 2ου – 4ου Δημοτικών Σχολείων Μενεμένης έτοιμο προς χρήση»Ήδη από το 2011, μόλις η νέα διοίκηση του νέου Δήμου ανέλαβε τα καθήκοντά της, πραγματοποιήθηκαν εργασίες όπως: μόνωση και στεγάνωση της οροφής, απόφραξη των αγωγών ομβρίων υδάτων, βάψιμο του γυμναστηρίου, καθαρισμός, απολύμανση καθώς και άλλες επιμέρους συντηρήσεις. Οι κάτω δηλαδή υπόγειοι χώροι του γυμναστηρίου (τουαλέτες, αποθήκες) συντηρήθηκαν, καθαρίσθηκαν και έγινε απολύμανση. Οι παραπάνω χώροι παρέμεναν κλειδωμένοι έως σήμερα λόγω της ύπαρξης αμιάντου.

Ο Δήμος μας κινήθηκε άμεσα για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Πραγματοποίησε μελέτη και απομακρύνθηκαν όλα τα στοιχεία που περιείχαν ίχνη αμιάντου.

Έγιναν οι σχετικές μετρήσεις και ο χώρος αποδόθηκε καθαρός. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ελαστικός τάπητας με προδιαγραφές για γήπεδο μπάσκετ. Συντηρήθηκαν εσωτερικά τα διαχωριστικά και έγινε η σχετική διαγράμμιση. Εξωτερικά αποκαταστάθηκαν οι βλάβες της οροφής.

Το γυμναστήριο την Τετάρτη 20.2.2013 θα παραδοθεί στους μαθητές ανακαινισμένο και έτοιμο προς χρήση.13 Φεβρουαρίου 2013Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της παράταξης μας που έγινε στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων – Μενεμένης το περασμένο Σάββατο. 
 
Προηγήθηκε video με τις δράσεις μας, ακολούθησε ομιλία – απολογισμός από τον επικεφαλή της παράταξης Γιώργο Κυριλλίδη, βραβεύτηκαν προπονητές και αθλητές του Α.Σ. Κλειτόμαχος Αμπελοκήπων που διακρίνεται στο παγκράτιο άθλημα, και έγινε η κοπή της πίτας μας. 


Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμπολίτες μας που κατέκλεισαν το κινηματοθέατρο του δήμου και μάλιστα σε τόσο δύσκολες εποχές.


Συνεχίζουμε πιο δυναμικά και την τρέχουσα χρονιά.


7 Φεβρουαρίου 2013Στις 4.2.2013 ο επικεφαλής Γιώργος Κυριλλίδης και κλιμάκιο 9 μελών της Δημοτικής Παράταξης επισκέφτηκαν κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης προς την  δημοτική αρχή δημοτικούς χώρους και υπαλλήλους του Δήμου μας.


Η Ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για την συνεργασία και τις διευκολύνσεις τόσο τον σύλλογο εργαζομένων του Δήμου όσο και τον αντιδήμαρχο και τους εντεταλμένους συμβούλους  κυρίους Πουρσανίδη, Σουσλόγλου και Αβραμίδη.


Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για  τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Κουσίδη. Αρχικά με αστείες προφάσεις μας άλλαξε ώρα επίσκεψης και αντί για 6 που ήταν μαζεμένοι οι υπάλληλοι της καθαριότητας πριν αναλάβουν εργασία μας έβαλε ώρα επίσκεψης 12.30, ώρα που άλλοι έχουν σχολάσει άλλοι δεν έχουν σχολάσει και σε κάθε περίπτωση ώρα που ήταν εξόφθαλμο ότι θα συγκέντρωνε μικρό αριθμό εργαζομένων. 


Παράλληλα 3-4  ημέρες πριν την επίσκεψη ο κ. Κουσίδης διένειμε πληθώρα εγγράφων που αποτελούσαν συρραφή παλαιότερων σχολίων του Γιώργου Κυριλλίδη στο Facebook αλλά και σχολίων άλλων ,μελών της Παράταξης μας όπως του Δημήτρη Παυλακούδη. Τη διανομή αυτών των εγγράφων, όπου φερόμασταν να είχαμε κατηγορήσει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ως υπεύθυνους για το ότι ο Δήμος δεν είναι καθαρός, προφανέστατα την έκανε και με σχόλια εναντίον μας. Επίσης γινόταν αναφορά σε πίτες που έκοβαν τμήματα του Δήμου μυστικά από μας όπου προφανέστατα αφού το είχε συμπεριλάβει τους είπε ότι αυτά αφορούσαν αυτούς! Με λίγα λόγια ξεσήκωσε τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να εισέλθουν σε κατάστημα μέλους της παράταξης μας και να καταφερθούν εναντίον του Γιώργου Κυριλλίδη ενώ το ίδιο έγινε και με άλλο μέλος της παράταξης σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με συγγενικό πρόσωπο εργαζομένου. Εξηγήσεις ζήτησε από τον επικεφαλής της Παράταξης τηλεφωνικά και ο πρόεδρος των εργαζομένων. 


Ήταν έτσι φανερό ότι ο σκοπός του Κουσίδη ήταν να δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα εναντίον του επικεφαλής Γιώργου Κυριλλίδη  με στόχο να ματαιώσουμε  την επίσκεψη μας  εκεί ή αν θα την κάναμε να υποστεί ο επικεφαλής “συνέπειες”...


Όλη αυτή η <<στημένη>> παράσταση του σκηνοθέτη Κουσίδη δεν μας πτόησε και την Δευτέρα υπό αυτές τις συνθήκες επισκεφτήκαμε το αμαξοστάσιο. Ο επικεφαλής της Παράταξης επιχείρησε να μιλήσει στους εργαζόμενους οι οποίοι δεν ξεπερνούσαν σε αριθμό τους 30 (άρα ο πρώτος στόχος τους να μην είναι όλοι επετεύχθη). Δυστυχώς 3 εργαζόμενοι παρασυρόμενοι απ’ όλο αυτό το κλίμα προπηλάκισαν τον Γιώργο Κυριλλίδη, φωνασκούσαν κινούμενοι απειλητικά  και τον διέκοπταν συνέχεια ώστε να μην τον ακούσουν όλοι οι υπόλοιποι. Πρόλαβε να εξηγήσει ότι επί 6 χρόνια που είναι δημοτικός σύμβουλος πάντα ψήφιζε όλα τα θέματα που τους αφορούσαν ενώ σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του συνεντεύξεις, δημοτικά συμβούλια κλπ ουδέποτε τους απέδωσε ευθύνη για το θέμα της καθαριότητας αντίθετα τους συνεχάρη. Ευθύνη είχαν και έχουν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι (Κυρίζογλου-Κουσίδης) οι οποίοι τα παλαιότερα χρόνια δεν έκαναν προσλήψεις με αποτέλεσμα τώρα να έχουν μείνει λίγοι ενώ και τώρα διαχειρίζονται λάθος την κατάσταση. Αυτούς αφορούσαν τα σχόλια στο facebook.
 

ΔΥΣΤΥXΩΣ Ο κ. ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ, ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!!


ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙ ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΑ.

              Το γραφείο τύπουΠαράδοση φαρμάκων στο Χαρίσειο γηροκομείο Θεσσαλονίκης 

20 Δεκεμβρίου 2012

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» προσέφερε, μετά από συντονισμένες ενέργειες που έκανε στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, 14 χαρτοκιβώτια με φάρμακα στο Χαρίσειο γηροκομείο Θεσσαλονίκης. 

Η παράδοση και η παρουσία μας προκάλεσε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση στους τροφίμους του ιδρύματος οι οποίοι μαζί με τους υπευθύνους του ιδρύματος μας υποδέχτηκαν θερμά και μας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους!

Δηλώνουμε και εμπράκτως έτσι την αμέριστη συμπαράσταση στην τρίτη ηλικία.

Ευχαριστούμε τους φαρμακοποιούς και τους συμπολίτες μας για τα φάρμακα που προσέφεραν.

 

 


Οι Πολίτες σε Δράση μαζεύουν φάρμακα για το Χαρίσειο γηροκομείο

13 Δεκεμβρίου 2012

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» καλεί όλους τους πολίτες του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και όχι μόνο, να συνδράμουν στην φετινή συλλογή φαρμάκων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16/12/2012 ώρα 09.00 π.μ - 11.00 π.μ έξω από τις εκκλησίες του Δήμου μας όπου συνεργεία της παράταξης μας θα συλλέγουν τα φάρμακα σε ειδικά κουτιά.
Όλα τα φάρμακα θα διατεθούν στο Χαρίσειο γηροκομείο Θεσσαλονίκης σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στην Α. Τούμπα την Πέμπτη 20/12/2012 στις 11.00 π.μ.
 

Οι Πολίτες σε Δράση την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

3 Δεκεμβρίου 2012
Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε και διεξήχθη στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης η διανομή φυλλαδίων και προφυλακτικών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.

Πάνω από 1.500 φυλλάδια και προφυλακτικά μοίρασαν τα μέλη και οι φίλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων- Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» σε δρόμους πλατείες και cafe-bar του Δήμου.

Πολίτες σε Δράση την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

28 Νοεμβρίου 2012

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS στις 1 Δεκεμβρίου η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» οργανώνει αυτό το Σάββατο 1.12.2012 εκδήλωση με αντικείμενο τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και προφυλακτικών.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Μ.Κ.Ο. PRAKSIS και θα πραγματοποιηθεί το πρωί από τις 11:00 έως τις 13:00 στις πλατείες Επταλόφου και Τσομπάνογλου και το βράδυ μετά τις 21:00 στα cafe-bar του Δήμου μας.

    Ο   ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                       ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ

            ΔΩΡΕΑ ΥΛΙΚΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ


20 Νοεμβρίου 2012

Οι Πολίτες σε Δράση ανταποκρινόμενοι στην έκκληση για βοήθεια της υπεύθυνης του τμήματος ζωγραφικής της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης, του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, δώρισαν πληθώρα ειδών ζωγραφικής προκειμένου το τμήμα να λειτουργεί απερίσπαστο.

Η καλύτερη ανταμοιβή μας ήταν το χαμόγελο των παιδιών!!!

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

24.10.2012
 
 1. Δημιουργία κάρτας υγείας του Δημότη
 2. Συντήρηση και επισκευή όπου απαιτείται όλων των ραμπών για ΑΜΕΑ
 3. Δημιουργία κέντρου ψυχολογικής στήριξης πολιτών (πρόσληψη ψυχολόγων ή δημιουργία εθελοντικής ομάδας)
 4. Αναδιοργάνωση των ΚΑΠΗ με δημιουργία διαφόρων πολιτιστικών τμημάτων
 5. Τακτική συντήρηση των παιδικών χαρών, έτσι ώστε να επισκευάζεται ή να αντικαθίσταται άμεσα ο φθαρμένος εξοπλισμός προκειμένου να διασφαλίζεται συνεχώς η ασφαλής παραμονή των παιδιών σε αυτές, και δημιουργία νέων σύμφωνα με τις προδιαγραφές της  υπουργικής απόφασης υπ’ αρ. 28492/2009 (ΦΕΚ B’ 931/18-5-2009)   .
 6. Δημιουργία σύγχρονων –ανθεκτικών κήπων
 7. Τοποθέτηση οικιακών κάδων κομποστοποίησης και μικρών κάδων για ανακύκλωση  ανά οικοδομή
 8. Τοποθέτηση (ύστερα από διαγωνισμό) γλυπτών σε πάρκα του Δήμου από τα οποία θα εξάγονται μηνύματα για τους πολίτες ( π.χ για το περιβάλλον, την εγκληματικότητα, τον εθελοντισμό κλπ)
 9. Διοργάνωση γιορτής οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας
 10. Δημιουργία λαϊκού πανεπιστημίου με θεματικές ενότητες
 11. Νέα συγκοινωνιακή μελέτη
 12. Τοποθέτηση συστήματος αυτόματης διάθεσης δημοτικών  ποδηλάτων
 13. Άμεση συντήρηση όλων των ανοιχτών χώρων στάθμευσης
 14. Δέσμευση για 2-3 ώρες θέσεων parking για να παρκάρουν τα φορτηγά κατά τις ώρες προμήθειας των Super-Market ώστε να αποφεύγεται κατά τις πρωινές ώρες η κυκλοφοριακή συμφόρηση
 15. Σταδιακή ασφαλτόστρωση σε όλους τους δρόμους του Δήμου και πιο έντονος ηλεκτροφωτισμός σε όλες τις γειτονιές του Δήμου.
 16. Δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος παραπόνων των πολιτών με ενημέρωση εξέλιξης του θέματος
 17. Ενίσχυση των συσσιτίων
 18. Ενημέρωση του πολίτη για τις προσλήψεις στο Δήμο και όχι μόνο
 19. Συνεργασία με ιατρικές ομάδες για παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους πολίτες σε σταθερή βάση
 20. Άμεση συντήρηση όλων των αθλητικών χώρων και διαμόρφωση καινούργιων


Προσφορά τροφών και άλλων ειδών σε αδέσποτα.

19.10.2012
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων-Μενεμένης πραγματοποίησε επίσκεψη σε χώρο του Στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης όπου φυλάσσονται υπό αντίξοες συνθήκες και χωρίς ειδικά διαμορφωμένη περίφραξη περίπου 40 αδέσποτα που τελούν υπό την προστασία του φιλοζωικού Συλλόγου «Αδέσποτη Ματιά»
Προσφέραμε τροφές και άλλα είδη ενώ συνομιλήσαμε με μέλη του συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κυρίαρχα θέματα η έλλειψη σωστής περίφραξης με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, που οδήγησε πολλά ζώα στους γύρω δρόμους δημιουργώντας πρόβλημα στις σχέσεις των μελών του Συλλόγου με τους περίοικους, η έλλειψη αποχέτευσης,  αλλά και η απόφαση του Δημάρχου να διώξει τα ζώα από κει στέλνοντας τα σε απομονωμένη περιοχή του Δενδροποτάμου χωρίς φύλαξη μακριά από τους εθελοντές που τα περιθάλπουν καθιστώντας αβέβαιο το μέλλον τους !
«Παίζουν» με τον κίνδυνο σε σχολικό γυμναστήριο της Μενεμένης!

17 Οκτωβρίου 2012

Ένα σχολικό γυμναστήριο με βρώμικες τουαλέτες, πλάκες αμιάντου, χωρίς θέρμανση  ακατάλληλο και επικίνδυνο προκαλεί έντονες αντιδράσεις σε μαθητές και γονείς.

Το γυμναστήριο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 2ου και 4ου Δημοτικού σχολείου Μενεμένης.

«Η σωματική ακεραιότητα  των μαθητών  κινδυνεύει, όμως  κανείς  δεν  συγκινείται καθώς  η κατάσταση έχει επιδεινωθεί στον χειρότερο βαθμό» επισημαίνει ο Γιώργος Κυριλλίδης επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση»-δημοτικος σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Οι ρωγμές στους τοίχους, η αποκόλληση τους, η ενδεχόμενη κατάρρευση τους, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας  από  τις διαρροές είναι μερικά  από όσα απεύχονται όλοι. Σε αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες εκατοντάδες παιδιά γνωρίζουν τον αθλητισμό.

Ο κ. Κυριλλίδης  καταγγέλλει την επικινδυνότητα του κτιρίου στον  περιφερειακό  διευθυντή  εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, `τον περιφερειάρχη   Κεντρικής Μακεδονίας  και  τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ζητά από τις εμπλεκόμενες αρχές να επέμβουν άμεσα  για την επίλυση του είτε προς την κατεύθυνση της ριζικής ανακατασκευής του είτε της κατεδάφισης του και την δημιουργία άλλου σύγχρονου που θα εξυπηρετούσε και ανάγκες γενικότερες της περιοχής που στερείτε κλειστού γυμναστηρίου. 

« Ήδη, εδώ και πολλά χρόνια οι δύο σύλλογοι γονέων των παραπάνω σχολείων διαμαρτύρονται τόσο στην προηγούμενη διοίκηση του τέως Δήμου Μενεμένης όσο και στη νυν διοίκηση του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την απαράδεκτη  κατάσταση του συγκεκριμένου γυμναστηρίου που εγκυμονεί άμεσους και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών που εισέρχονται στο εσωτερικό του» επεσήμανε  ο κ. Κυριλλίδης .

Σύμφωνα  με τον  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση» υπάρχουν επιστολές τόσο στις 6/10/2009 όσο και στις 4/2/2011. Η πρώτη προς την Τεχνική  Υπηρεσία του πρώην Δήμου Μενεμένης  και  η δεύτερη προς την Δημοτική κοινότητα Μενεμένης του νυν Δήμου. Στις επιστολές αυτές καταγράφονται με λεπτομέρειες τα προβλήματα του γυμναστηρίου και η επικινδυνότητα του.

Συγκεκριμένα:
-Βραχυκύκλωμα  μετά από βροχές
-Πλάκες αμιάντου 
-Διαρροές  στη στέγη
-Δεν λειτουργεί η  τουαλέτα
-Δεν υπάρχει  θέρμανση
-Αποκόλληση τοίχου
-Κατεστραμμένο  δάπεδο 

Στις 29/11/2011 χορηγήθηκε στους συλλόγους γονέων απάντηση από το Γενικό Χημείο του κράτους που επιβεβαίωσε την ύπαρξη αμιάντου και ανθρακικού ασβεστίου υλικών εξαιρετικά επικίνδυνων για την υγεία των παιδιών. Ξεκινώντας λοιπόν από τις 6/10/2009 και φτάνοντας σήμερα, τρία χρόνια μετά,  για ένα τόσο σοβαρό θέμα το μόνο που έγινε είναι η καταγραφή του αμιάντου και οι όποιες επιδερμικές επεμβάσεις που δεν έλυσαν το θέμα. «Οι Πολίτες σε Δράση» για την παγκόσμια ημέρα των ζώων

11 Οκτωβρίου 2012

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων (4.10.2012) η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» θα προσφέρει στον φιλοζωικό Σύλλογο «Αδέσποτη Ματιά», που περιθάλπει αδέσποτα ζώα, τροφές και φάρμακα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του στρατοπέδου Μ. Αλέξανδρος στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης την Κυριακή 14.10.2012 στις 11 π.μ.
  

Ποδηλατοβόλτα με τους "Πολίτες σε Δράση"

23 Σεπτεμβρίου 2012

Με επιτυχία διοργανώθηκε η νέα δράση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε δράση».

Με  σύνθημα  ΨΗΦΙΖΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ  πραγματοποιήσαμε Ποδηλατοβόλτα το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 στους κεντρικούς δρόμους των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης στην οποία συμμετείχαν Δημότες με ποδήλατα και πεζοί που διένειμαν φυλλάδια.

Το μήνυμα που δόθηκε προς τους Πολίτες είναι ότι η Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο αποτελεί μια ευκαιρία για όλους μας να αλλάξουμε τις συμπεριφορές και τις καθημερινές μας συνήθειες και να περιορίσουμε τη χρήση του αυτοκινήτου μας χρησιμοποιώντας περισσότερο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στις μικρές αποστάσεις το ποδήλατο και τα πόδια.

Το μήνυμα που δόθηκε προς τις τοπικές αρχές είναι ότι πρέπει να αρχίσουν να κάνουν την πόλη φιλική στους κατοίκους της και ότι διεκδικούμε ως πολίτες μια καλύτερη ποιότητα ζωής, πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια, ασφαλείς μετακινήσεις, εξασφάλιση ελεύθερης μετακίνησης πεζών και ατόμων με ειδικές ανάγκες και δημιουργία δικτύων διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλατοδρόμων.  
Aυτοδιοικητικά Επικίνδυνος ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης 

21 Σεπτεμβρίου  2012 

Η Παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης « Πολίτες σε δράση »  αναφορικά με τις εγκρίσεις θέσεων για βρεφικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ/ΜΕΑ μετά από τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις για το Δήμο μας αλλά και γενικότερα για την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία τονίζει τα παρακάτω: 

Σε προηγούμενο δελτίο τύπου είχαμε αναφερθεί στον κακό προγραμματισμό και τους άστοχους χειρισμούς του Δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης Λ.Κυρίζογλου σε σχέση με το καυτό όπως εξελίχτηκε θέμα των βρεφικών και παιδικών σταθμών και τον χαρακτηρίσαμε ανεπαρκή. Τώρα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας θεωρούμε ότι είναι και αυτοδιοικητικά επικίνδυνος! 

Συγκεκριμένα: 

Τον είχαμε συμβουλεύσει να αφήσει τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τους εγωισμούς, να πάψει να ασχολείται με άλλους Δημάρχους της πόλης, να κάνει αυτοκριτική και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα συμφέροντα του Δήμου μας και των Δημοτών μας. 

Δυστυχώς έκανε ακριβώς το αντίθετο με αποτέλεσμα η ζημιά που αρχικά έκανε στο δικό μας Δήμο να γενικευτεί σ΄όλη τη Θεσσαλονίκη και σ΄όλη την Κεντρική Μακεδονία! 

Αναλυτικά: 

Επιδώθηκε σε καταγγελίες και αναφορές κατά συναδέρφων του Δημάρχων δίνοντας τη σκυτάλη  σε άλλους Δημάρχους της Αττικής οι οποίοι βρήκαν  πρόσφορο έδαφος αφενός να συνεχίσουν τις καταγγελίες και αφετέρου να εκμεταλλευτούν την εικόνα εσωτερικού πολέμου στους κόλπους της ΠΕΔΚΜ. Αποτέλεσμα ήταν με την δεύτερη κατανομή που έγινε (εδώ φέρει βαρύτατη ευθύνη η ΕΕΤΑΑ και ο αρμόδιος υπουργός) να ωφεληθούν Δήμοι της Αττικής αφού τα αιτήματα τους ικανοποιήθηκαν σε ποσοστό 65% ενώ αυτά των Δήμων της  Θεσσαλονίκης μόλις σε ποσοστό 50%. 

Στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης μητέρες με υψηλή μοριοδότηση συγκεκριμένα με 59,50,  με 57,38, και με 56,96 μόρια, έμειναν εκτός παιδικών σταθμών ενώ στην Αττική και μάλιστα σε Δήμους με υψηλά εισοδήματα  μητέρες <<τυχερές>> που δεν εργάζονται (τα μόρια που παίρνει η εργαζόμενη μητέρα είναι 35)  έβαλαν τα παιδιά τους, προσέξτε, όχι μόνο σε Δημοτικούς σταθμούς αλλά κυρίως σε ιδιωτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με 15,33, με 11,11 και με 10,04, μόρια! Από την κόντρα λοιπόν αυτήν και τις συνεχείς επιθέσεις και καταγγελίες του Λ.Κυρίζογλου τελικώς ευνοήθηκαν και τα ιδιωτικά συμφέροντα με τις ευλογίες βεβαίως της ΕΕΤΑΑ και του Υπουργού εργασίας. 

Όμως όλως <<τυχαίως>> δεν είδαμε το Δήμαρχο μας να διατυπώνει καταγγελίες και ψηφίσματα κατά του υπουργείου και της κυβερνησης , ενώ μέχρι τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές <<βομβάρδιζε>> με καταγγελίες και ψηφίσματα υπουργούς της τότε κυβέρνησης! Του θυμίζουμε ότι είναι αυτοδιοικητικό στέλεχος και μάλιστα συνδικαλιστικό  και όχι κομματικό! 

Τον καταγγέλλουμε γι’ αυτήν την στάση του και τον καλούμε να συμμορφωθεί ώστε οι μητέρες αυτές που δεν θα δουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς να είναι τα τελευταία <<θύματα>> αυτής της τακτικής του. 

Με την παράκληση να δημοσιευτεί , μεταδοθεί και αναρτηθεί. 

Γραφείο τύπου         

Καθαρισμός θαλάσσιου μετώπου Μενεμένης από τους Πολίτες σε Δράση


  18 Σεπτεμβρίου 2012
                                                                                                      
 Με το σύνθημα «Καθαρίζουμε τις παραλίες μας, καταγράφουμε τα σκουπίδια και τα ανακυκλώνουμε», η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» συμμετείχε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2012.
Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών.
Οι «Πολίτες σε Δράση» επέλεξαν να καθαρίσουν το θαλάσσιο μέτωπο της Δημοτικής κοινότητας Μενεμένης. Σύμφωνα με το δελτίο αναφοράς συγκεντρώθηκαν 20 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών από τις οποίες οι 19 δόθηκαν για ανακύκλωση. Ενδεικτικά συλλέχθηκαν, σε μήκος ακτής χιλίων μέτρων, 374 πλαστικά μπουκάλια, 163 καπάκια και 237 άλλα είδη απορριμμάτων όπως γυάλινα μπουκάλια, σακούλες, κουτάκια αναψυκτικών, συσκευασίες, ρουχισμός, τσιγάρα, αναπτήρες κλπ.
Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί την πιο επιβαρυμένη περιβαλλοντολογικά περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης αλλά και γενικότερα όλου του νομού Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς παρά τις εξαγγελίες και τα κροκοδείλια δάκρυα που έχυσε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης επισκεπτόμενος την περιοχή πριν από 16 μήνες δεν έχει γίνει από τότε τίποτα στην κατεύθυνση της αποκατάστασης και αξιοποίησης της περιοχής.
                                             
Καλούμε τους Πολίτες σε εγρήγορση έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε η θαλάσσια αυτή περιοχή να συνεχίσει να είναι, υπό την αδιαφορία του Δήμου, χώρος απόθεσης αποβλήτων και εστία μόλυνσης.


Πάρε και συ μέρος
στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2012!

13 Σεπτεμβρίου 2012
Με το σύνθημα «Καθαρίζουμε τις παραλίες μας, καταγράφουμε τα σκουπίδια και τα ανακυκλώνουμε», η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Πολίτες σε Δράση» σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) σας προσκαλεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2012 που είναι το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, να καθαρίσουμε το θαλάσσιο μέτωπο της Δημοτικής κοινότητας Μενεμένης.

Σημείο συνάντησης, στις 16:00, η πλατεία Τσομπάνογλου στη Μενεμένη όπου θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες και θα διανεμηθούν γάντια, σακούλες, ενημερωτικό υλικό και Δελτία Καταγραφής Απορριμμάτων.

Ανάλογες δράσεις σε άλλες περιοχές της Ελλάδας φαίνονται στο διαδραστικό χάρτη στο σύνδεσμο www.signuptocleanup.org, καθώς μικροί και μεγάλοι εθελοντές, δηλώνουν συμμετοχή στην παγκόσμια αυτή εθελοντική πρωτοβουλία, συντονιστής της οποίας είναι ο μη-κυβερνητικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Ocean Conservancy που εδρεύει στη Washington, DC των ΗΠΑ.


Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ 
 30 Αυγούστου 2012
Η προσδοκία των πολιτών ,σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης , για τη διενέργεια πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων τα δυο τελευταία χρόνια στην Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης διαψεύστηκε παταγωδώς ,
με εικόνες διάλυσης να παρατηρούνται καθημερινά.

Αναφέρουμε ενδεικτικά:


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


1) Το πολιτιστικό κέντρο παραμένει ημιτελές ,

με τους χώρους χρήσης να έχουν ανάγκη άμεσης συντήρησης
τους δε υπόλοιπους να βρίσκονται σε απόλυτη εγκατάλειψη.

2) Τα δίδακτρα των τμημάτων χορού, ζωγραφικής και των λοιπών τμημάτων αυξηθήκαν σημαντικά με αποτέλεσμα πολλά μέλη να έχουν εγκαταλείψει ή να έχουν πάει σε άλλους συλλόγους της περιοχής και τα τμήματα αυτά να βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης.


3) Οι δάσκαλοι των τμημάτων έχουν οδηγηθεί στο περιθώριο

και ουδεμία εισήγηση τους εισακούεται ενώ κάποιοι έχουν αποπεμφθεί .

4) Σημαντικότατα πολιτιστικά γεγονότα-θεσμοί της περιοχής έλαβαν τέλος, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί από άλλα .


5) Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου τον περασμένο

Μάιο και Ιούνιο μόλις 3 υποτυπώδεις εκδηλώσεις (σε σύνολο 17 ) πραγματοποιήθηκαν στην Μενεμένη . Στον δε Δενδροπόταμο μόλις 1 ενισχύοντας την υποβάθμιση αυτών των περιοχών

6) Δεν λειτουργεί η επιτροπή πολιτισμού.

Αν δεν υπήρχαν 2-3 πολιτιστικοί σύλλογοι και τμήματα
της εκκλησίας θα κυριαρχούσε πολιτιστικό σκοτάδι !

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


7) Στον αθλητισμό τον περασμένο Μάιο και οι 7 εκδηλώσεις του Δήμου έγιναν στους Αμπελοκήπους , καμιά στη Μενεμένη


8) Το ποσδοσφαιρικό γήπεδο της Μενεμένης έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος κακοποιών οι οποίοι συχνά πυκνά μπαίνουν , αφού δεν υπάρχει καμιά φύλαξη , και λεηλατούν τις εγκαταστάσεις οι οποίες και είναι σε άθλια κατάσταση


9) Δεν προχώρησε κανένα έργο στον περιβάλλοντα χώρο του Γηπέδου ( γήπεδα 5Χ5)


10) Δεν υπάρχει διαχωριστικό μεταξύ κερκίδων και γηπέδου με αποτέλεσμα οι αθλητές να είναι στο έλεος οπαδών


11) Δεν υπάρχει καν καλός φωτισμός αφού το μισό γήπεδο είναι στο σκοτάδι!!!


12) Ακόμα και το χόρτο κουρεύεται ανά μεγάλα διαστήματα καθιστώντας τη διενέργεια αγώνων προβληματική


13) Δεν υπάρχει κανένα βοηθητικό γήπεδο για τα τμήματα υποδομής και οι προπονήσεις γίνονται σε ακατάλληλα και μικρά γηπεδάκια 5Χ5 στην οδό Δενδροποτάμου


14) Ο Α.Σ Μενεμένης η ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής έχει παντελώς εγκαταλειφθεί , ακόμα και τα γραφεία της ομάδας είναι σε παντελώς ακατάλληλο χώρο


15) Έχουν εγκαταλειφθεί τα όποια μικρά κλειστά γυμναστήρια υπάρχουν κυρίως σε σχολία


Καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταματήσει την υποβάθμιση

και να αναθεωρήσει την πολιτική της στους κορυφαίους
για την κοινωνία τομείς του Πολιτισμού – Αθλητισμού .

Για εμάς , τους « Πολίτες σε δράση » ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός αποτελούν το πρώτο όχημα για έξοδο από κάθε μορφής κρίσεων.

Όραμα μας η άμεση αποκατάσταση όλων των δομών και η δημιουργία 2 συμβουλίων με τη συμμετοχή
όλων των ενεργών πολιτών που τους « αγγίζει » ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός τα οποία θα παράγουν συνεχώς ποιοτικά γεγονότα ( π.χ αθλητικά και πολιτιστικά φεστιβάλ με τη συμμετοχή και ξένων χωρών ) με τελικό στόχο η Δημοτική κοινότητα Μενεμένης από ουραγός του σήμερα να γίνει ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.
Γραφείο τύπου Αμπελόκηποι – Μενεμένη 30 Αυγούστου 2012


 

23-08-2012


Δριμεία επίθεση στο δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η παράταξη μείζονος αντίπολιτευσης του δήμου «Πολίτες σε δράση», με αφορμή το μείζον θέμα των εγκρίσεων θέσεων για βρεφικούς παιδικούς σταθμούς ,ΚΔΑΠ , ΚΔΑΠ/ΜΕΑ.
Συγκεκριμένα τον κατηγορεί για κακή προετοιμασία των υπηρεσιών και της διοίκησης του ενόψει του εν λόγω προγράμματος και για μη έγκαιρη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να ικανοποιήσουν αποτελεσματικά όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες.
Τον καλεί, δε, να αφήσει τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τους εγωισμούς, να πάψει να ασχολείται με τους άλλους μη αρεστούς σ αυτόν δημάρχους και να ενσκήψει στα πλείστα προβλήματα του δήμου ώστε να προλαβαίνει τα γεγονότα και όχι απλά εκ των υστέρων την καταγραφή τους.
Το πλήρεις κείμενο της ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης«Πολίτες σε δράση» έχει ως εξής:
« Ο Ανεπαρκής Δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου
Η Παράταξη Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης « Πολίτες σε δράση » παρακολουθώντας τις εξελίξεις αναφορικά και με την έκδοση δελτίου τύπου του δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης με θέμα τις εγκρίσεις θέσεων για βρεφικούς παιδικούς σταθμούς ,ΚΔΑΠ , ΚΔΑΠ/ΜΕΑ τονίζει προς αποκατάσταση της πραγματικότητας τα παρακάτω:
Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο κος Κυρίζογλου ερωτήθει :
1) Για ποιο λόγο ο Δήμος μας προσφέρει προς ένταξη στο πρόγραμμα μόνο 296 θέσεις , -  γεγονός που τον καθιστά από τους ουραγούς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ;!
2) Γιατί δεν υπάρχουν από το Δήμο μας θέσεις για ΚΔΑΠ ΜΕΑ ενώ άλλοι Δήμοι έχουν δεκάδες ή εκατοντάδες (π.χ Νεάπολη-Συκιές) ;!
Η απάντηση του ήταν :
Ότι δεν χρειαζόμαστε άλλες διότι υπάρχει μικρή ζήτηση και μάλιστα δήλωσε βέβαιος ότι αυτές οι θέσεις υπερκαλύπτουν τις ανάγκες και ότι θα υπάρξει  πλεόνασμα ώστε να καλυφτούν γονείς και από άλλους δήμους !!! Αναφέρθηκε δε εκτενώς στην υπογεννητικότητα στο Δήμο μας και στο ότι είμαστε ένας μικρός Δήμος.
Στην παρατήρηση ότι δεν μπορεί ο Δήμος μας να χει μόνο τόσα παιδιά - και στην περίπτωση αυτή για ποιο λόγο κατασκευάζονται σχολεία - γιατί δεν έλαβε μέριμνα να δημιουργήσει και άλλες δομές τόσα χρόνια και ειδικά τα τελευταία που χώροι υπάρχουν άφθονοι και με χαμηλά μισθώματα τόνισε ότι δεν μας χρειάζονται και ότι τα παιδιά είναι λίγα .
Έστρεψε δε τα πυρά του ως συνήθως κατά άλλου συναδέρφου του Δημάρχου ,εκφράζοντας  μεταξύ άλλων την απορία πως διαθέτει τόσες θέσεις στο πρόγραμμα !
Για τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ δεν υπήρξε απάντηση .
Τώρα λοιπόν μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων που μας φέρνουν
ως Δήμο να έχουμε καλύψει μόνο 161 παιδιά από τα 296 αναρωτιόμαστε:
Μόνο στο Δικό μας Δήμο υπάρχει υπογεννητικότητα ;
Ένας Δήμος 60.000-70.000 κατοίκων είναι μικρός ;
Γιατί δεν θυροκόλλησε  ανακοινώσεις σ όλο το Δήμο όπως συνήθως κάνει για ήσσονος σημασίας θέματα για το πρόγραμμα για να δούμε ποια θα ήταν η ζήτηση όταν άλλοι Δήμοι έκαναν τόσο μεγάλη κινητοποίηση ;!
Ποια ήταν η προετοιμασία των υπηρεσιών και της διοίκησης του ενόψει του προγράμματος ;
Γιατί άλλοι Δήμοι αύξησαν τις προσφερόμενες θέσεις δημιουργώντας τα τελευταία χρόνια δομές ( Θεσσαλονίκη)  ενώ στο Δήμο μας δεν αυξήθηκαν ποτέ ;
Γιατί δεν έλαβε εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε αυτήν την στιγμή να ικανοποιηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι δημότες μας ;
Γιατί « καίγεται » και ασχολείται συνεχώς με άλλους Δημάρχους οι οποίοι αποδεικνύονται εκ του αποτελέσματος και όχι τυχαία  ότι δούλεψαν εγκαίρως ικανοποιώντας τα αιτήματα πολλαπλάσιων δημοτών τους ;!
Γιατί όλοι , να το δεχτούμε , μεροληπτούν  υπέρ άλλων Δημάρχων και να μην μεροληπτούν υπέρ ημών;
Ως πότε θα καλύπτει την ανεπάρκεια του για πλήθος θεμάτων που αφορούν τον Δήμο μέσω της παραγωγής δεκάδων δελτίων τύπων όπου μονίμως αποκρύπτοντας επιμελώς τις δικές του ευθύνες επιτίθεται κατά πάντων ( δημάρχων , δημοσιογράφων , κυβερνήσεων , υπουργών , αστυνομίας ) ;!
Φτάνει πια , τον συμβουλεύουμε αφού έχει τις τύχες του Δήμου μας στα χέρια του να αφήσει τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τους εγωισμούς.
Ας πάψει να ασχολείται με τους άλλους μη αρεστούς σ αυτόν δημάρχους και επιτέλους ας τολμήσει την αυτοκριτική του , ενσκήπτοντας στα πλείστα προβλήματα του Δήμου ώστε να προλαβαίνει τα γεγονότα και όχι απλά εκ των υστέρων την καταγραφή τους»!


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

2-06-2012  

Η Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου αλλά η σημασία της πρέπει να μνημονεύεται κάθε μέρα. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι συστατικό στοιχείο του πολιτισμού κάθε κοινωνίας. Η υιοθέτηση της θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς μας αγγίζει και μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Το χρωστάμε άλλωστε στους εαυτούς μας, μα κυρίως στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται. Μια προσπάθεια όπως αυτή με σκοπό την βελτίωση του περιβάλλοντος και την εξυγίανσή του από την αλόγιστη κατάχρηση του ανθρώπου χρειάζεται πάνω από όλα τους πολίτες.
Δεν ζητάμε από τους πολίτες κάτι ανέφικτο. Μερικές απλές, καθημερινές κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 

διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λάστιχα κ.α. και τα τοποθετούμε στους ειδικούς κάδους. Έτσι βοηθάμε όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην εξοικονόμηση φυσικών και οικονομικών πόρων. 
απορρίπτουμε τα μικροαντικείμενά μας στους κάδους και όχι κάτω στο δρόμο. Συμβάλουμε στο να γίνει η πόλη μας καθαρότερη! Απορρίπτοντας τα σκουπίδια μας μέσα στους κάδους, βελτιώνουμε την εικόνα της πόλης μας, εμποδίζουμε τις δυσάρεστες οσμές και συμβάλουμε στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
ενημερωνόμαστε για τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου μας. Ο Δήμος υποχρεούται να συμβάλει στη συνεχή και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ως αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματική εφαρμογή του κανονισμού. 
φροντίζουμε να μαθαίνουμε το εκάστοτε πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου ώστε να μην στοιβάζονται και παραμένουν επί ώρες στους κάδους και τα τοποθετούμε σε ανθεκτικές και καλά κλεισμένες σακούλες.
δεν υπερχειλίζουμε τους κάδους των σκουπιδιών. Εάν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε τον διπλανό ή κάποιον άλλο κάδο που μπορεί να έχει διαθέσιμο χώρο.
μεριμνούμε για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων, οικοδομικών απορριμμάτων, προϊόντων κηπευτικών εργασιών και ειδικών απορριμμάτων κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους υπευθύνους της υπηρεσίας καθαριότητας.
δεν πετάμε απορρίμματα και κάθε μορφής υλικά ή αντικείμενα σε ακάλυπτους χώρους, όπως οικόπεδα ή κοινόχρηστους χώρους πρασίνου.
μαζεύουμε τις ακαθαρσίες των σκύλων μας από τα πεζοδρόμια, τους πεζόδρομους, τους δρόμους και τα πάρκα. 
οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που παράγουν πολλά απορρίμματα φροντίζουν να προμηθευτούν συμπιεστές απορριμμάτων, χαρτιών και άλλων αντικειμένων που συμπιέζονται.
περιορίζουμε την χρήση της πλαστικής σακούλας η οποία χρειάζεται περί τα 100-400 χρόνια για να αποσυντεθεί και θέση τους να χρησιμοποιούμε πάνινες τσάντες ή τις ειδικές πλαστικές βιοδιασπώμενες σακούλες.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων – Μενεμένης Πολίτες σε Δράση συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και εξορμά στις γειτονιές του Δήμου μας με στόχο να περάσει το μήνυμα της καθαρής πόλης σε όλους τους συνδημότες μας.
Η προσπάθεια για μια καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική πόλη δε σταματάει ποτέ.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη γειτονιά μας πιο όμορφη και πιο φιλική.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Πραγματοποιήσαμε:
επίσκεψη στην περιοχή των ΚΤΕΛ( Λαχανόκηπους) και στην περιοχή Γιαννιτσών-Μοναστηρίου και συνομιλήσαμε με κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής ( ναρκωτικά –πορνεία) . Δηλώσαμε την στήριξη μας και μεταφέραμε τις θέσεις τους στο Δημ.Συμβούλιο
επίσκεψη στα Δημοτικά σχολεία 1ο , 2ο , 3ο , 4ο , 5ο , 6ο , στο 3ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Μενεμένης. Συζητήσαμε και ενημερωθήκαμε από τους συλλόγους γονέων και τους διευθυντές για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν (με ευθύνη και της Δημοτικής αρχής).Συνεχίζουμε προσεχώς και στα υπόλοιπα σχολεία όλου του Δήμου
επίσκεψη στον πολιτιστικό σύλλογο Αναγέννηση Δενδροποτάμου .
επίσκεψη στο σύλλογο Κυνηγών και ενημερωθήκαμε για τις δραστηριότητες τους
επίσκεψη στον πολιτιστικό σύλλογο Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων και συζητήσαμε για τα προβλήματα του συλλόγου
επίσκεψη στον αθλητικό σύλλογο Διαγόρας Αμπελοκήπων
επίσκεψη στους ιερούς ναούς Αγίας Παρασκευής και Αγίου Νεκταρίου και συζητήσαμε με εφημέριους και επιτρόπους
επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας Αμπελοκήπων (ΚΙΑΘ)
επίσκεψη στο Σύλλογο των ΑΜΕΑ και δώσαμε δώρα .
Επίσης:
πολυμελή εκπροσώπηση είχε η παράταξη μας στις πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις των συλλόγων Αναγέννηση Αγ.Νεκταρίου , Ένωση Ποντίων Μενεμένης , Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος., παλαιμάχων ποδοσφαίρου Αμπελοκήπων και Μενεμένης .
μέλη μας βρέθηκαν στο Bar shark κ ενίσχυσαν την προσπάθεια του σωματείου Μ.Α.Ζ.Ι ( Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα ) -Κοινωνικό παντοπωλείο .
μοιράσαμε την ημέρα των ερωτευμένων ,14 Φεβρουαρίου, γλυκίσματα και ευχές σε συμπολίτες μας κατά τη διάρκεια περιοδείας σε μαγαζιά του Δήμου μας
Τσικνοπέμπτη επισκεφτήκαμε όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου μας ντυμένοι καρναβάλια στο πνεύμα της ημέρας.
Την ημέρα της γυναίκας 8/3, μοιράσαμε λουλούδια σε γυναίκες του Δήμου μας .
κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες μοιράσαμε πάνω από 1000 φυλλάδια στα εμπορικά καταστήματα του Δήμου μας καταθέτοντας έτσι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένες προτάσεις για την στήριξη της αγοράς μας.
προσφέραμε πολλά κιλά σε τροφές , χάπια και εξασφαλίσαμε δωρεάν κτηνιατρική εξέταση στο σύλλογο αδέσποτη ματιά και στα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας .
εκδώσαμε δελτίο τύπου για την αύξηση 333% (από 0,09 σε 0,30) του Δημοτικού φόρου στην Δημοτική κοινότητα Αμπελοκήπων καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή
εκδώσαμε Δελτίο τύπου για την εγκατάλειψη απ΄το κράτος περιοχών του Δήμου μας με μεγάλη εγκληματικότητα
τα χρήματα που θα δίναμε για στεφάνια στις εκδηλώσεις του Δήμου τα δώσαμε για την ενίσχυση των συσσιτίων
είχαμε παρουσία σ΄όλους τους χορούς και εκδηλώσεις συλλόγων , των νομικών προσώπων και τμημάτων του Δήμου
συμμετείχαμε σε εράνους για βοήθεια συμπολιτών μας
προχωρήσαμε σε δωρεά βιβλίων σε σχολεία του Δήμου
καταθέσαμε πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις μέσω διαδικτύου (internet)
προσφέραμε φάρμακα στην Μητρόπολη προς ενίσχυση του κοινωφελούς της έργου
προχωρήσαμε σε δωρεά βιβλίων στο ίδρυμα της Μητρόπολης στον Άγιο Νεκτάριο
ο επικεφαλής μας παρέστη σε τηλεοπτικές εκπομπές με σκοπό την δημοσιοποίηση των προβλημάτων του Δήμου
διανείμαμε πασχαλινά τσουρέκια σε συμπολίτες μας
διανείμαμε πακέτα τροφίμων σε άπορους συνδημότες μας
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ
Η Παράταξη Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης « Πολίτες σε δράση » ,
με αφορμή δημοσιεύματα και εκπομπές των Μ.Μ.Ε σχετικά με την κινητικότητα της αστυνομίας και τις συνεχόμενες επιχειρήσεις εκκαθάρισης του κέντρου της Αθήνας από κάθε μορφής εγκληματικότητας , εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της
προς όλους τους βουλευτές και τα πολιτικά κόμματα καθώς ... και προς τα Μ.Μ.Ε ,διότι δεν επεδείχθη ποτέ στο παρελθόν
και από κανέναν παρόμοια ευαισθησία για περιοχές του Δήμου μας. 

Αναφερόμαστε στον Δενδροπόταμο , στα πέριξ της οδού Γιαννιτσών και στους Λαχανόκηπους ( περιοχή ΚΤΕΛ ) , όπου μαστίζονται από όλες τις μορφές της σύγχρονης παραβατικότητας.

Απευθυνόμενοι με απόγνωση προς το κράτος των Αθηνών και απέναντι σε κάθε υπεύθυνο – ανεύθυνο πολιτικό πως : 

Είναι και εδώ ΕΛΛΑΔΑ και εδώ άνθρωποι ζουν.

Γιατί τους αγνοείτε , γιατί επιτρέπετε τα ναρκωτικά ,την πορνεία και την εγκληματικότητα να οργιάζουν ;! 

Πότε επιτέλους θα ασχοληθείτε με την περιοχή και τους ανθρώπους αυτούς με τα προβλήματα τους .

Πότε θα δείτε με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή το ήδη κατατεθειμένο σχέδιο για την αισθητική ,πολιτιστική
και οικονομική αναβάθμιση όλου του Δυτικού θαλάσσιου μετώπου και όλης αυτής της περιοχής ;!

Με την παράκληση να δημοσιευτεί , μεταδοθεί και αναρτηθεί.

Γραφείο Τύπου Αμπελόκηποι – Μενεμένη 2 Απρίλιου 2012