Δελτίο Τύπου : Κροκοδείλια Δάκρυα



Η κατάσταση που επικρατεί στις εκβολές του χειμάρρου του Δενδροποτάμου είναι τραγική, και είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Έντονη δυσοσμία, λάσπη, λύματα είναι οι λέξεις που περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στην περιοχή. Αυτός που γνωρίζει την κατάσταση από πρώτο χέρι είναι ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης. 

Επισκέφτηκε δύο φορές την περιοχή, συνοδευόμενος από δημοσιογράφους και κάμερες, και μας παρουσίασε το ήδη γνωστό σε όλους πρόβλημα. Η πρώτη φορά ήταν στις αρχές της τετραετίας και η δεύτερη στο τέλος. Επί της ουσίας, τέσσερα χρόνια δεν πήρε καμία πρωτοβουλία, ως όφειλε, αδιαφορώντας για τη συνεχόμενη υποβάθμιση μέσω της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται, τόσο στο Δήμο μας όσο και στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Οι αναφορές του στα πουλιά που υποφέρουν, δεν μας έπεισαν για το ενδιαφέρον του, ενώ τα δάκρυα που έχυσε ήταν κροκοδείλια. Οι μόνοι που ενδιαφερθήκαμε για την περιοχή ήταν η δημοτική μας παράταξη, η οποία, στις 16 Σεπτεμβρίου 2012, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), και με αφορμή την Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, καθάρισε ό,τι μπορούσε να καθαρίσει σε όλο το μήκος και πλάτος του παραλιακού μετώπου που ανήκει στο Δήμο μας.

Ως νέα διοίκηση θα πάρουμε άμεσα πρωτοβουλίες σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, για να προχωρήσουμε βήμα βήμα προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, ώστε να αποδοθεί καθαρή η περιοχή ως χώρος αναψυχής στους κατοίκους.