ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ 3ο ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ .ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 3ΟΥ ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Την αγανάκτησή του για το πρόβλημα που ταλαιπωρεί μαθητές, καθηγητές και γονείς θέλει να γνωστοποιήσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Αμπελοκήπων.

Συγκεκριμένα, εδώ και 6 χρόνια το εν λόγω σχολείο συστεγάζεται με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων.

Οι μαθητές του 3ου Λυκείου στερούνται βασικών σχολικών αναγκών λόγω της «κατάληψης» πολλών αιθουσών από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, ενώ έχει γίνει προκλητικό το θέμα της σίτισης, αφού υπηρεσία catering κάνει καθημερινό delivery γεύματος σε 137 περίπου παιδιά του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου, που τρώνε μπροστά σε 240 παιδιά του Λυκείου, τα οποία δεν τυχαίνουν κανενός είδους αντίστοιχου προνομίου, με αποτέλεσμα να νιώθουν παραγκωνισμένα.

Δυστυχώς, η συνύπαρξη των δύο σχολείων κάθε άλλο παρά ομαλή είναι, αφού λόγω των «καλλιτεχνικών» δραστηριοτήτων τους τα παιδιά του Γυμνασίου προκαλούν θόρυβο και έντονη ενόχληση στους μαθητές και καθηγητές του Λυκείου κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Ο προαύλιος χώρος δε, επ’ ουδενί δεν επαρκεί για την συγκέντρωση όλων αυτών των παιδιών και δημιουργείται συνωστισμός.

Απαιτούμε την μεταστέγαση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου σε άλλο χώρο που να πληροί τις ειδικές ανάγκες του και την εκπλήρωση του δικαιώματος των παιδιών μας για ολοκληρωμένη και απερίσπαστη μόρφωση.

Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ