Αυτοδιοικητικά Επικίνδυνος ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Πολίτες σε δράση»  αναφορικά με τις εγκρίσεις θέσεων για βρεφικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ/ΜΕΑ μετά από τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις για το Δήμο μας αλλά και γενικότερα για την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία τονίζει τα παρακάτω:

Σε προηγούμενο δελτίο τύπου είχαμε αναφερθεί στον κακό προγραμματισμό και τους άστοχους χειρισμούς του Δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης Λ.Κυρίζογλου σε σχέση με το καυτό όπως εξελίχτηκε θέμα των βρεφικών και παιδικών σταθμών και τον χαρακτηρίσαμε ανεπαρκή. Τώρα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας θεωρούμε ότι είναι και αυτοδιοικητικά επικίνδυνος!

Συγκεκριμένα :

Τον είχαμε συμβουλεύσει να αφήσει τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τους εγωισμούς, να πάψει να ασχολείται με άλλους Δημάρχους της πόλης, να κάνει αυτοκριτική και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα συμφέροντα του Δήμου μας και των Δημοτών μας.
Δυστυχώς έκανε ακριβώς το αντίθετο με αποτέλεσμα η ζημιά που αρχικά έκανε στο δικό μας Δήμο να γενικευτεί σ΄όλη τη Θεσσαλονίκη και σ΄όλη την Κεντρική Μακεδονία!

Αναλυτικά:

Επιδώθηκε σε καταγγελίες και αναφορές κατά συναδέρφων του Δημάρχων  δίνοντας τη σκυτάλη  σε άλλους Δημάρχους της Αττικής οι οποίοι βρήκαν  πρόσφορο έδαφος αφενός να συνεχίσουν τις καταγγελίες και αφετέρου να εκμεταλλευτούν την εικόνα εσωτερικού πολέμου στους κόλπους της ΠΕΔΚΜ. Αποτέλεσμα ήταν με την δεύτερη κατανομή που έγινε (εδώ φέρει βαρύτατη ευθύνη η ΕΕΤΑΑ και ο αρμόδιος υπουργός) να ωφεληθούν Δήμοι της Αττικής αφού τα αιτήματα τους ικανοποιήθηκαν σε ποσοστό 65% ενώ αυτά των Δήμων της  Θεσσαλονίκης μόλις σε ποσοστό 50%.
Στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης μητέρες με υψηλή μοριοδότηση συγκεκριμένα με 59,50,  με 57,38, και με 56,96 μόρια, έμειναν εκτός παιδικών σταθμών ενώ στην Αττική και μάλιστα σε Δήμους με υψηλά εισοδήματα  μητέρες <<τυχερές>> που δεν εργάζονται (τα μόρια που παίρνει η εργαζόμενη μητέρα είναι 35)  έβαλαν τα παιδιά τους, προσέξτε, όχι μόνο σε Δημοτικούς σταθμούς αλλά κυρίως σε ιδιωτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με 15,33, με 11,11 και με 10,04, μόρια! Από την κόντρα λοιπόν αυτήν και τις συνεχείς επιθέσεις και καταγγελίες του Λ.Κυρίζογλου τελικώς ευνοήθηκαν και τα ιδιωτικά συμφέροντα με τις ευλογίες βεβαίως της ΕΕΤΑΑ και του Υπουργού εργασίας.
Όμως όλως <<τυχαίως>> δεν είδαμε το Δήμαρχο μας να διατυπώνει καταγγελίες και ψηφίσματα κατά του υπουργείου και της κυβερνησης , ενώ μέχρι τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές <<βομβάρδιζε>> με καταγγελίες και ψηφίσματα υπουργούς της τότε κυβέρνησης! Του θυμίζουμε ότι είναι αυτοδιοικητικό στέλεχος και μάλιστα συνδικαλιστικό  και όχι κομματικό!

Τον καταγγέλλουμε γι’ αυτήν την στάση του και τον καλούμε να συμμορφωθεί ώστε οι μητέρες αυτές που δεν θα δουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς να είναι τα τελευταία <<θύματα >> αυτής της τακτικής του.

Γραφείο τύπου      

Αμπελόκηποι – Μενεμένη 21 Σεπτεμβρίου  2012