ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ

                                ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ



                                                                        ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (με την παράκληση να επισυναφθεί στα πρακτικά)
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, αξιότιμοι Κοι Συνάδελφοι


Σεβόμενος εσάς και το δημοτικό συμβούλιο ,το οποίο είναι το ιεραρχικά ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο, καταθέτω τούτη την επιστολή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επαναλαμβανόμενη απρεπή συμπεριφορά του Δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης απέναντι στην παράταξη μας και σε όσους δημοσιογράφους<< τολμούν >> να φιλοξενούν δηλώσεις μας,  σε σχέση με θέματα που αφορούν στο Δήμο μας.
Τελευταίο συμβάν αυτό της προηγούμενης εβδομάδας  όταν ο Δήμαρχος τηλεφωνικά εγκάλεσε  αρχικά  την δημοσιογράφο της εφημερίδας ¨Δημοκρατία¨ Φανή Χαρίση,  επειδή
<<τόλμησε >> να φιλοξενήσει δηλώσεις μου για την αγορά του Δήμου μας ,χωρίς να φιλοξενηθούν δικές του δηλώσεις ,ενώ απαίτησε κείμενο το οποίο μετέπειτα έστειλε μέσω email να φιλοξενηθεί στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας .Όταν αυτό δεν έγινε την απείλησε με μήνυση και της έστειλε ηλεκτρονικά επιστολή .Ζήτησε δε να μάθει αν εγώ πήρα τηλέφωνο ή η ίδια μου ζήτησε συνέντευξη .
Είχε προηγηθεί παρόμοιο κρούσμα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΕUROPE 1 ,όταν πριν από  τηλεοπτική μου συνέντευξη ,έκανε <<παρέμβαση >>στον διευθύνοντα σύμβουλο του σταθμού, ζητώντας να μάθει, πως με κάλεσε , ποιοι κάνουν την εκπομπή και να ζητήσει να παρέμβει σ΄αυτήν .
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις δημοτικές εκλογές του 2014 και μέσα σε δύο χρόνια ,μόνο αυτές τις δύο δημόσιες τοποθετήσεις έκανα και προσπάθησε και στις δύο να δημιουργήσει θέματα ,την δεύτερη δε φορά ξεπερνώντας κάθε όριο .
Είναι προφανές ότι θέλει τα φώτα της δημοσιότητας αποκλειστικά για τον  ίδιο ,ενώ δεν επιθυμεί να ακουστεί η αντίθετη φωνή στον Δήμο μας. Δεν έχει καμιά σημασία γι αυτόν ,ούτε αρκείται στο να μονοπωλεί κανάλια και εφημερίδες σχεδόν σε καθημερινή βάση ,είτε ως Δήμαρχος, είτε ως πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ ,αλλά επιχειρεί να καταπνίξει και την αντίθετη φωνή .
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την πρακτική αυτή του πολιτικού και αυτοδιοικητικού σκοταδισμού  , του μονίμου καπελώματος της αντίθετης άποψης και της παρέμβασης στο έργο της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, ως βαθύτατα αντιδημοκρατική , αντιθεσμική και αντισυναδελφική .
Καλούμε τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ να απέχει στο μέλλον από  τέτοιου είδους αντιαυτοδιοικητικές συμπεριφορές , να σεβαστεί τον ρόλο του, τους συναδέλφους του και κυρίως τον ρόλο μας , που δημοκρατικά μας απέδωσαν οι συνδημότες μας , αυτόν δηλαδή του ελέγχου και της κριτικής .
Καλούμε τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους να απέχουν μαζί με εμάς από την σημερινή συζήτηση της ημερήσιας διάταξης ,γιατί ,αν δεν είναι ήδη ,αύριο θα είναι αυτοί στη θέση μας, καταδικάζοντας έτσι τέτοιες πρακτικές και στέλνοντας ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση .

                                                                                           Θεσσαλονίκη 11-4-2016


                                                                                             
                                                                                                         Με τιμή
                                                                                                  Γιώργος Κυριλλίδης