Δελτίο Τύπου ΕΚΛΟΓΗ – ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΑΠ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ!

16 Ιουνίου 2015
Δελτίο Τύπου
ΕΚΛΟΓΗ – ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΑΠ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ!
Με 22 ψήφους (όσους δλδ απαιτούνταν επί συνόλου 33 ) εκλέχτηκε ο συμπαραστάτης του Δημότη απ το Δημοτικό Συμβούλιο .
Απ την αρχή καταγγείλαμε την διαδικασία , ως φωτογραφική και προσχηματική με την εξής αιτιολογία :Η διοίκηση 1. θέτοντας ως χρονικό όριο τις 3 εργάσιμες ημέρες για την υποβολή υποψηφιοτήτων όλως αιφνιδιαστικώς και ενώ επί χρόνια δεν ασχολούνταν με το θέμα 2. στηρίζοντας για δεύτερη φορά ως υποψήφιο τον Πασχάλη Φούσκα , πρόσωπο της επιρροής της αφού διατέλεσε επί χρόνια δημ. σύμβουλος αλλά και πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου 3.μη θέτοντας καμιά προϋπόθεση και κανένα προσόν για τη συγκεκριμένη θέση  4.μη δημοσιοποιώντας με όλους τους τρόπους τη συγκεκριμένη προκήρυξη 5.μη αφήνοντας κανένα χρονικό περιθώριο στους Δημ. Συμβούλους να ελέγξουν υποψηφίους και βιογραφικά (σκεφτείτε ότι στην αρχή της διαδικασίας υπήρχε μόνο το βιογραφικό του εκλεκτού υποψηφίου της στα έδρανα των συμβούλων ) επιχείρησε να επιβάλλει με διαδικασία εξπρές και <<ετσιθελικά>> τον συγκεκριμένο υποψήφιο.
Στην προσπάθεια της αυτή ,για άλλη μια φορά τον τελευταίο χρόνο, βρήκε άξιο σύμμαχο της την δημοτική παράταξη του Κου Καζαντζίδη .Την πρώτη φορά ο Κος Καζαντζίδης ,αιφνιδιάζοντας και τα ίδια του τα στελέχη , κατέβηκε ως υποψήφιος στις εκλογές για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με το ψηφοδέλτιο του Λ. Κυρίζογλου , ενώ  προεκλογικά είχε ασκήσει την πιο σκληρή κριτική εναντίον του .Στην συνέχεια ψήφισε τον οικονομικό προϋπολογισμό της Διοίκησης , που πάλι με διαδικασίες – παρωδία είχε έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο . Τώρα, στην συγκεκριμένη εκλογή ,που είχε πολιτικά χαρακτηριστικά αφού ουσιαστικά προτεινόμενος υποψήφιος της διοίκησης ήταν πρώην στέλεχος της  και ενώ αποδείξαμε την διαδικασία – παρωδία ,αυτός με μια αστεία δικαιολογία του τύπου ότι πρέπει να βγει συμπαραστάτης και ότι την προηγούμενη φορά  είχε ψηφίσει τον Π.Φούσκα ( ήταν μοναδικός υποψήφιος τότε σ ένα δήμο 70.000 κατοίκων !!!!)χωρίς καλά καλά να δει τα υπόλοιπα βιογραφικά ,δήλωσε πρώτος, ότι θα ψηφίσει τον συγκεκριμένο υποψήφιο δηλώνοντας προσχηματικά , ότι οι άλλοι δύο σύμβουλοι του θα ψηφίσουν κατά συνείδηση .
Με αυτόν τον απλό και υπόγειο τρόπο ο Δήμαρχος <<καθάρισε >>και τον συμπαραστάτη του Δημότη ,αφού για άλλη μια φορά είδαμε δήθεν αντιπάλους του να τον στηρίζουν .Είναι ένα έργο που το βλέπουμε χρόνια τώρα με πρωταγωνιστές διάφορα πρόσωπα  και στο οποίο εμείς ως δημοτική παράταξη αρνούμαστε να συμπράξουμε .
Τονίζουμε ότι είναι ο μόνος Δήμαρχος που <<έστεψε>> συμπαραστάτη του Δημότη δικό του στέλεχος και όχι άτομο ανεξάρτητο ή από τον χώρο της αντιπολίτευσης ,αφού αυτό είναι το πνεύμα του Νόμου .Σ όλους τους άλλους Δήμους της Θεσσαλονίκης τηρήθηκε το πνεύμα του Νόμου και προτάθηκαν τέτοιοι υποψήφιοι.
Εκφράζουμε τη οργή μας για την ανίερη αυτή σύμπραξη που αλλοιώνει στην πραγματικότητα την βούληση των Δημοτών μας ,όπως αυτή εκφράστηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ,αλλά και τις ισορροπίες στο Δημοτικό Συμβούλιο
Τέλος απαντάμε στον Δήμαρχο, ότι καμιά πίκρα δεν έδωσε στην παράταξη μας ,αφού εμείς για άλλη μια φορά αυτό που μπορούσαμε το κάναμε δλδ τον αποκαλύψαμε .Πίκρα έχει πάρει ο κόσμος που ψήφισε την παράταξη του Κου Καζαντζίδη αφού με βάση τα όσα έλεγε και κατήγγειλε προεκλογικά κατά του Λ. Κυρίζογλου άλλα περίμεναν να πράξει μετεκλογικά .
Συνεπείς στα όσα έχουμε πει διαχρονικά συνεχίζουμε τον αγώνα για διαφάνεια και αλλαγή νοοτροπίας στον Δήμο μας
                                                                  Ο Επικεφαλής 
                                               Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 

                                                              Γιώργος Κυριλλίδης