ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ-ΠΛΑΤΕΙΑ Γ.ΜΥΘΗΜΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Μετά από πρόταση της παράταξης μας που κατατέθηκε στα μέσα του 2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο για ονοματοδοσία δρόμου ή πλατείας της Μενεμένης ως Γ.Μύθημη, προς τιμήν του τέως Δημάρχου Μενεμένης , κατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο εισήγηση για ονοματοδοσία πλατείας ως Γ.Μύθημη.Εκφράζουμε τη βαθιά μας ικανοποίηση για την αποδοχή της πρότασης αφού άλλωστε την είχαν και μετέπειτα υποστηρίξει και άλλες παρατάξεις και ελπίζουμε να εγκριθεί ομοφώνως  .Παρακάτω η σχετική εισήγηση :

  ΘΕΜΑ :  "Ονοματοδοσία πλατείας στη γωνία των οδών Κυρίμη – Αρκαδίου".


ΣΧΕΤ  :   α.  Η με αρ. 110/14 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων
                β.  Η με αρ. 34/14 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης
                γ.  Η με αρ. 6/2015 γνωμοδότηση της επιτροπής του αρ. 8 του Ν.3463/2006 (επιτροπή για την ονομασία συνοικιών-οδών και πλατειών)   

                  Με τις  παραπάνω (α) και (β) σχετικές αποφάσεις των  Δημοτικών  Κοινοτήτων Αμπελοκήπων και  Μενεμένης αντίστοιχα, αποφασίστηκε  η πλατεία στη γωνία των οδών Κυρίμη – Αρκαδίου να ονομαστεί  πλατεία  «Γεωργίου Μύθημη» (η πλατεία διχοτομείται από το διοικητικό όριο των δύο Κοινοτήτων).  Για την ονομασία αυτή, με το (γ) σχετικό,  γνωμοδότησε θετικά, η επιτροπή του αρ. 8 του Ν.3463/2006 όπως αντικαταστάθηκε από το αρ. 19 παρ.2 του Ν.4071/2012 (επιτροπή για την ονομασία και μετονομασία συνοικιών-οδών και πλατειών).   
                 Με βάσει τις διατάξεις του αρ. 19 παρ. 2 του Ν.4071/2012,  καλείται τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά, λαμβάνοντας υπόψη και τα παρακάτω στοιχεία που αφορούν τον Γεώργιο Μύθημη:
                 Ο Γεώργιος Μύθημης (1950 ÷ 2013) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μενεμένη. Ασχολήθηκε με τα κοινά, αρχικά μέσω των αθλητικών συλλόγων της περιοχής, ενώ στη συνέχεια εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Μενεμένης (τρείς συνολικά τετραετίες) και Δήμαρχος Μενεμένης την τετραετία 1998 ÷ 2002.