ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Οι τίτλοι συνεχίζουν να έρχονται στην Ελπίδα και το 2015 άρχισε με την ομάδα Νεανίδων να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια ΕΠΕΣΘ και να παίρνει το εισιτήριο για ένα ακόμη Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τα κορίτσια του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, παρότι δεν έπιασαν την καλύτερή τους απόδοση, έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν να κερδίσουν τους Μακεδόνες Αξιού με 3-1.
Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα, με τον αντίπαλο να παίρνει μεγάλη διαφορά στο πρώτο σετ (17-21), αλλά σταδιακά η Ελπίδα ανέκαμψε και έφτασε στην ισοφάριση (24-24), για να χάσει τελικά το σετ. Στα επόμενα δύο σετ η εικόνα ήταν ανάλογη, καθώς οι Μακεδόνες προηγήθηκαν με 18-13 (στο 2ο) και 18-14 (στο 3ο) αντίστοιχα, αλλά οι «πράσινες» βρήκαν τον τρόπο να ανατρέψουν αυτές τις διαφορές και να προηγηθούν με 2-1. Στο 4ο σετ η Ελπίδα είχε από την αρχή το πάνω χέρι και, παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, έφτασε στη νίκη, έχοντας και σημαντική βοήθεια από τον πάγκο.
Τα σετ: 25-27, 25-22, 25-22, 25-21
ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Καρακατσιάνη, Σουπιώνη (λ) - Δάκου, Κουτούλα, Αμπεριάδου, Δροσοπούλου, Πανταζή.
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Σκουλικάρης): Δρακουλίδου, Αλεξάκου, Γιαννούλη, Ζίγκα, Καραφουλίδου, Παπαδοπούλου, Μπιζτούνα (λ) - Κρομμύδα (λ), Χαραβελούλη, Καρκαδάκη, Δημητρακάκη.
Μοναδικές στιγμές ακολούθησαν τη λήξη του τελικού στη Γέφυρα και την τελετή των απονομών, όπου η αρχηγός Αθηνά Καραμούτσα σήκωσε μία ακόμη «πράσινη» κούπα. Στο παρκέ του γηπέδου στήθηκε ένα τρελό πανηγύρι, στο οποίο συμμετείχαν οι έφοροι, οι γονείς και οι υπόλοιπες αθλήτριες του συλλόγου, που ακολούθησαν την ομάδα στη Γέφυρα, ενώ τα στιγμιότυπα του πάρτι κατέγραψαν με τις κάμερες οι «παλιές» Κατερίνα Μπολέτου και Ηλιάνα Ιακωβίδου.
«Υπολογίζοντας τα φετινά δεδομένα της ομάδας, μπορώ να χαρακτηρίσω άθλο την προσπάθεια των κοριτσιών. Ουσιαστικά όλη η ομάδα βρέθηκε μαζί στο γήπεδο την παραμονή του Final Four και στους δύο αγώνες», δήλωσε ο προπονητής Γιώργος Χρυσομαλλίδης και συμπλήρωσε: «Ο τελικός δεν ήταν ποιοτικός, αλλά είχε πολύ… σασπένς και συνεχείς ανατροπές. Η έκβασή του κρίθηκε από την εμπειρία των αθλητριών μου και την κατάθεση ψυχής που έκαναν στο γήπεδα, αποδεικνύοντας πόσο μετρά η καρδιά του πρωταθλητή».
Επόμενος προορισμός για την ομάδα των Νεανίδων θα είναι η Καστοριά, όπου θα διεξαχθεί η ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος (25 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου) και οι δύο πρώτες ομάδες θα πάνε στον Τύρναβο για την Τελική Φάση (7-8 Μαρτίου). Η κλήρωση της ημιτελικής φάσης θα γίνει την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και αντίπαλοι της Ελπίδας στην Καστοριά θα είναι ο ΑΠ Καστοριάς, ο Ηρακλής Ιωαννίνων, ο Ερμής Δράμας και η πρωταθλήτρια Κεντρικής Ελλάδας.
Η διοίκηση της Ελπίδας συγχαίρει τις ομάδες που συμμετείχαν στους αγώνες και την ΕΠΕΣΘ για τη διοργάνωση του Final Four. Επίσης, ευχαριστεί τον Ηρακλή Γέφυρας για την άριστη φιλοξενία και εύχεται στην ομάδα του Καλή Επιτυχία στις υποχρεώσεις της. Πάνω από όλα, όμως, συγχαίρει τις αθλήτριες και τον προπονητή που έφεραν έναν ακόμη τίτλο στο Σύλλογο.